Kommentit (9)

Vierailija

Toivoisin juttua tai jopa juttusarjaa siitä, miten voisi jaksaa urheilla pitkäaikaissairaudesta huolimatta. Jutussa voitaisiin keskittyä yhteen sairauteen, juttusarjassa useampaan. Esimerkiksi nivelreuman kanssa liikkumisen haasteet ovat ihan erilaiset kuin esimerkiksi masennuksen. Itselläni on pahenemisvaiheittain etenevä kehollinen sairaus, ja aina pahenemisvaiheen jälkeen iskee muutaman kuukauden masennuskausi. Koen masennuksen olevan pahinta myrkkyä liikunnalle, silloin myöskin tekisi mieli heittää kaiken maailman ylipirteät haastattelut kaiken jaksavista sporttaajista jorpakkoon. Säästän ne silti, parempia aikoja varten. Ehkä minäkin vielä joskus jaksan... -Annina-

Vierailija

Olin rinneonnettomuudessa St.Moritzissa 25.12.2012 ja minut leikattiin samana päivänä. Vasemman polven lumpio oli pois paikaltaa ja sääriluu murtui kolmesta kohtaa. Edessä kolmen kk:n täysi lepo. Jalalle ei saa panna painoa yhtään. Leikkaus onnistui, huolimatta sen vaikeudesta, hyvin ja todellakin kiinnostaa koko elämäni liikuntaa harrastaneena, miten ihmeessä voin pitää huolta fyysisestä ja psyykkisestä kunnostani pitkän sairauslomani ajan. Haasteena jäiset kadut täällä Helsingin keskustassa, hissitön asunto kolmannessa kerroksessa, ehkäpä myöskin arkuus kainalosauvojen avulla liikkumisessa yms. Kotijumppa on aloitettu sweitsiläisen fysioterapeutin hienoja ohjeita noudattaen, jotka lääkäri kuitenkin täällä Suomessa muutama päivä sitten kumosi. Nyt olen ymmälläni huomiseen saakka, jolloin fysioterapia Helsingissä alkaa. Kateellisena katselen ulkona liikkuvia ihmisiä ja ahmin kuntoiluun ja ulkoiluun ja ruokavalioon liittyvät jutut. - Ikiliikkuhan pysähdys

Vierailija

Itse löysin liikunnan ilon taas pitkästä aikaa, pari lasta saatu tässä välissä maailmaan ja hekin jo teini-ikäisiksi. Lääkärin määrättyä verenpainelääkkeet alkoi hälytyskellot soida ja vilkaisu peiliin kertoikin jo loput. Miten ihmeessä ylipainoa on kertynyt reilut 20 kg! Näin vanhemmiten (ensi vuonna 50 v) paino ei putoakkaan kuten nuorempana vaan vaatii tosi paljon työtä ja motivaatiota. Voisiko meille 50:lle tehdä jonkun koosteen kohti terveempää elämää? Lapset ovat jo niin isoja, että aikaa löytyy, mitä nyt työ joskus on hidasteena.

Vierailija

Haluaisin lehteenne kovempia treeniohjelmia kotikuntoilijoille, eri alojen ammattiurheilijoiden haastatteluja treeniohjelmistaan ja nuo rimpulamallit pois lehden kannesta. Ehkä hieman rouheampaa naisten liikuntalehteä mitä on tarjolla yleensä; useat naiset treenavat nykyään kovaa,eivätkä kaipaa pehmotsemppijuttuja.

 

Vierailija

Kevät ja kesä on tulossa. Naisten pyöräilyharrastuksesta, maantiepyöräilystä, maastopyöräilystä, työmatkapyöräilystä ja ihan pyörällä tapahtuvasta hyötyliikunnasta olisi kiva kuulla.

Vierailija

Toivoisin ensi talvea ajatellen ohjeita kotona suoritettavaan jumppaan. Kesän tullen riittää kyllä pyöräilyä, uimista ym. nivelrikosta kärsivälle sopivaa, mutta talvella ei juurikaan uskalla edes ulos mennä. Kyseessä on siis yli 50-vuotias, joka haluaisi säilyttää kuntonsa ja ulkonäkönsä myös talvella. Aivan liika on lehdissä täysin terveille ja nuorille suunnattua liikuntaa ja me vanhemmat ja liikuntarajoitteiset jäämme vaille ohjeita.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat