Metti Forssell osti 10 000 euron käsilaukun ja ihmiset raivostuivat – psykologi: raivon taustalla suomalaisten kansansairaus

Metti Forssell osti 10 000 euron käsilaukun ja ihmiset raivostuivat – psykologi: raivon taustalla suomalaisten kansansairaus

Metti Forssell vuonna 2015.

Bloggaaja Metti Forssellin ostama luksuslaukku sai aikaan myrskyn keskustelupalstalla ja somessa. Miksi?Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (126)

Elä ja anna toisten elää

Juuri näin! Miksi hermostua toisen ihmisen onnesta/menestyksestä/ilosta? Tässä tapauksessa henkilö pitää blogia muodista, ei sen ihmeempää kuin joku, joka tekee arvioita vaikka autoista. Antaa hänen ostaa kallis laukkunsa ja iloita siittä, keltä se ilo on pois?

Vierailija

Myös minä pidän reikäpäänä tyyppiä joka maksaa jostain jeesuksen laukusta 10ke. En ole kateellinen siitä että sillä on siihen varaa, pidän vaan valintaa typeränä. Ihan uskomatonta paskaa alkaa jotain sotia vetämään siihen että toisten mielestä viisinumeroinen summa laukusta nyt vaan on ihan helvetin hölmöä.

Ja se kateus. Kaikki paha Suomessa johtuu kateudesta. Ei tarvi miettiä yhtään pidemmälle kun vaan toistelee itselleen "kateus kateus kateus kateus"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ei varmaankaan ole omilla hankeilaan ostanut olisiko miehen rahoillaollut osaa osto päätökseen. Tuskin ploggaajan hankkeet ovat korkeat että saa ostettua kymppi tonnin laukkuja jos vielä pitää lapsetkin ruokkia.

Vierailija

Ei viisinumeroinen summa laukusta ole kovinkaan paljoa ... jos sattuu olemaan varaa :) Yleensä ne joilla ei ole älähtävät! Toisaalta ei sillä ole mitään väliä mitä muut ajattelevat. Hieno laukku!

Vierailija

En ite ainakaan koe minkään sortin raivoa, lähinnä huvittuneisuutta. 😂 Ihan aidosti ihmettelen, kuinka pinnallista elämää jotkut elää.... Mutta siinä kai just syy, miks mä en oo mikään bloggari vaan ihan tavallinen opettaja.

Se vaan köyhästä tuntuu kallii...

Voi, toivon että olisi minullakin varaa ostaa 10.000 e laukku. En tiedä ostaisinko ikinä, voisiko mikään laukku olla niin hieno, että olisi oikeasti tuon arvoinen, mutta toivoisin voivani ostaa, jos haluaisin.

Vierailija

"Kateudessa on Lappeteläisen mukaan perimmiltään kyse vajavaisesta itsetunnosta. Kateuteen taipuvainen ihminen on jäänyt vaille jotakin merkityksellistä hyvää varhaisessa kehitysvaiheessa. Jokin on saanut hänet tuntemaan, ettei hän ole arvokas eikä rakastettu. Toisen menestys ja onni muistuttavat omasta tyhjyydestä, arvottomuudesta ja vaille jäämisestä."
Vierailija 2/7, asia ei herättäisi sinussa kuin kevyttä huvittuneisuutta, ellet olisi kade. Terve ja tasapainoinen ei vouhkaa kenenkään käsilaukusta haukkumanimiä viljellen.

Vierailija

Hip hei, selvisi syy siihen, miksi en pode kateutta. Kiva, olenkin epäillyt tervettä itsetuntoa :D
Se on ihan itse kasvatettu aikuisiällä. Onnistuu muiltakin ja helpottaa elämää valtavasti.

Vierailija

Noo kirjoitti:
Onkohan tämäkään nainen edes ollut tavan hommissa ikinä missä ansaitaan palkka aivan itse ja kehoa säästämättä.

Asia ei kuulune sinulle. Pää kuntoon niin loppuu turhanaikainen horina muiden elämästä. Keskity elämään omaasi, se on pian ohi.

äly hoi

Taas tuo kateuskortti otettiin esiin. Itselläni olisi varaa ostaa vaikka kaksi samanlaita laukkua, mutta en todellakaan ole noin tyhmä ja turhamainen. Istutan ja rakastan puita  hyväntekeväisyytenä.

Vierailija

Kateuskortti on kaikkein helpoin ja yksinkertaisin tapa selittää negatiivinen suhtautuminen eri asioihin ja ihmisiin.
Olisin toivonut psykologilta vähän monipuolisempaa analyysiä vaikka juttu naistenlehteen tulikin.

Hohhoijaa

Kateutta on niin helppo syyttää ja suomalaisten perisynti - pah! Ei kateus ole mikään suomalaisten kansallisomaisuustta. Tuntuu vaan niin turhalta ja pinnalliselta teolta ostaa tuolla hinnalla mikä tahansa laukku. Tuollaisella summalla voisi tehdä niin paljon sekä omaksi että muiden iloksi ja hyödyksi!

Evilja

Lomalla tämä laukku-"uutinen" on jäänyt ihan välistä mutta asiaa seuraamatta mietin tuota kommenttia kateudesta ainoana syynä inhottaville kommenteille. Itse koen Suomessa vallalla olevan nimenomaan ajatus siitä, että ihmiset eivät saa ylpistyä (Janten laki). Eikö tämä ole eri asia kuin kateus? Kateus viittaa siihen, että haluaisi jotain itselleen mutta onko se tällainen laukku, Metin saama huomio vai laukun vihjaama varallisuus mikä kateutta herättäisi? Eikö kyseessä ole myös ihmisten närkästyminen siitä, että joku luulee olevansa parempi tai huomiota ansaitseva? Itse koen, että juuri tämän vuoksi blogeissa ihmiset kommentoivat erittäin julmasti bloggaajille. Tilanne on aika jännä paradoksi. Nämä kommentoijat itse antavat huomiota/halutun yleisön bloggaajille mutta myös kokevat bloggaajien aseman ikävänä.

Vierailija

Mitäs järkeä olisi ostaa noin kallis laukku jos sitä ei esittelisi muille somessa. Jo tuo käytös selittää sen miten tyhjä pää voi jollain olla, etenkin kun omat rahat ei ole kyseessä. Käy sääliksi miestä.

Vierailija

äly hoi kirjoitti:
Taas tuo kateuskortti otettiin esiin. Itselläni olisi varaa ostaa vaikka kaksi samanlaita laukkua, mutta en todellakaan ole noin tyhmä ja turhamainen. Istutan ja rakastan puita  hyväntekeväisyytenä.

Juuri näin. Tämä psykologi ei vaikuta kovinkaan kummoiselta ihmistuntijalta, jos ei muuta syytä asialle löydä kuin kateuden.

myös_psykologi

Nyt on sanottava, että en jaa kollegani mielipidettä. Nykyisessä yhteiskunnassa, jossa varojen epäsuhta jakautuminen ja kuluttaminen ovat ongelma, on myös tervettä hämmästellä 10000 euron laukkua. Kohtuullisuus hyveenä on korostunut viimevuosina enenevästi mm. ympäristösyistä. Toki jonkun kohdalla kyse voi olla kateudestakin ja itsetunnon kolhuista, mutta en lähtisi hakemaan tuosta yleistettävää syytekijää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat