Näitä drinkkejä baarimikot eivät haluaisi tehdä − ”Sen keksijä saisi astua legon päälle”

Näitä drinkkejä baarimikot eivät haluaisi tehdä − ”Sen keksijä saisi astua legon päälle”

Hot Shot ja muut kerrostetut shotit vaativat baarityöntekijältä vaivannäköä.

Sisältääkö lempidrinkkisi rutkasti jäämurskaa, juomakerroksia tai ”jotain hyvää ja yllättävää"? Kuulostaa kivalta, mutta saattaa saada baarimikon huokaisemaan sisäisesti syvään.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (75)

liisa p

Laiskat vällykät, te ootte ihan väärällä alalla jos tuollaisesta kitisette.
Te ootte palvelualalla mäntit, hoitakaa hommanne tai menkää maata kaivamaan.

Drinksuttelija

Onpas outoa, että baarimikolta ei saisi kysyä drinkkisuositusta. Toki ruuhka-aikana olisi kohteliasta ottaa muut huomioon, mutta muuten on outoa, jos baarimikko ei halua tehdä muuta kuin laskea kaljaa hanasta tai kaataa shotteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Voivoi

Juon lähtiessä Seutulan Fly Inn-baarissa drinkin, jonka nimi on Aviation.
Jotkut baarimesut ymmärtävät drinksut nimen ja asiayhteyden.
Halifaxin kentällä kirsikan tilalle oli laitettu appelsiininkuorisuikale.
Suomalaiseen tapaan ei valitettu, vaan juotiin kiltisti ja nautittiin
prosenteista.

Magisteri

Kun kaljaa tuoppiin valittamalla pääsee helpommalla. Vähän sama kuin matematiikan opettaja suostuisi opettamaan vain yhteen- ja vähennyslaskuja.

Entinen Baarimikko

liisa p kirjoitti:
Laiskat vällykät, te ootte ihan väärällä alalla jos tuollaisesta kitisette.
Te ootte palvelualalla mäntit, hoitakaa hommanne tai menkää maata kaivamaan.

Ootko liisa ikinä itse ollut baarissa/klubilla töissä pahimpana ruuhkailtana? Kommentistasi päätellen et, olisi muuten hieman kunnioittavampi asenne. 

Caipiroska oli oma bravuurini työskennellessäni baarissa, helppo, mutta vie aikaa, koska jään murskaaminen. Hot shot on melko helppo tehdä, kun kaikki ainekset ovat sokerimäärältään ja tiheydeltään niin erilaisia, mutta B-52 oli pain in the ass kiireisimpinä hetkinä, koska vodka on hyvin vaikea saada valutettua nopeasti juoman päälle, niin että sen pystyy laittaa tuleen. 

Ja mitä tulee näihin "yllätä mut"-tyyppeihin; Ei heissä lähtökohtaisesti ole mitään vastaan, tykkään tehdä kaikenlaisia drinkkejä, ja nimenomaan drinkkejä (kaljan kaataminen on tylsää), niissä sai käyttää luovuutta. Mutta se, joka tilaa "yllätä mut"-drinkin, ei yleensä osaa ottaa huomioon sitä riskiä, ettei se juuri sellainen kuin kuvittelit tai ei ole just hänen makunsa mukainen, josta sitten asiakas tympäntyy kun on 7-9€ kuluttanut drinkkiin josta ei pitänytkään. 

kyllästynyt

totta kai baarimikkoa ärsyttää. Itse ainakin olen baarimikko vain koska ei ole muuta työtä tällä hetkellä ja opiskelen. Harva sitä hommaa tosissaan urana tahtoo tehdä. Ei mua kiinnosta tehdä yhtäkään drinkkiä, saatikka jotain monimutkaista. Ainakaan kiireessä. Monia en edes osaa, vaikka perusdrinkit hallitsenkin. Ei meistä kovinkaan moni ole käynyt mitään "baarimikkokoulua", vaan drinkkejä opitaan töissä sitä mukaan, kun niitä tulee vastaan. Se, mitä tilataan harvoin, unohtuu tai sitä ei opi ollenkaan. Sitten tulee joku perusjaana ja haluaa jonkun drinkin, jota kukaan ei ole juonut sitten 80-luvun, tai pitäisi suositella jotain. En siis ole suosittelemassa "jotain kirpeää" tai "jotain makeaa", suosittelen niitä, joita osaan tehdä. Yleensä suosittelen myös sitä, joka täytyy myydä pois jostain syystä. Ei suosituksen taustalla ole hyvä tahto kuin joskus. Saat sitä, mikä mätänee kaappiin muuten. 

Eli kommentit siitä, että on "väärällä alalla", jos ei innostu drinkeistä, voi unohtaa. Moni meistä todellakin tietää olevansa väärällä alalla. Asiakaspalvelu on p*skaa, koska asiakkaat ovat liian usein kännissä ja todella kohtuuttomia ja suorastaan idiootteja. Jankataan viinamääristä niin kuin olisi ihan uutta, että Suomessa on tiukka anniskelulaki, tingitään hinnasta niin kuin mä rivityöntekijänä ja valmiiksi ohjelmoidulla kassakoneella voisin vaihtaa uuden hinnan, yritetään maksaa kirjastokortilla, heitetään seksististä "läppää" ja tukitaan jonoa kaivamalla kolikoita, ku "ainahan te niitä tarvitte". Ei muuten tarvita. 

Vierailija

Kumma ettei Margarita (valmistetaan limetin mehusta, tequilasta ja sitruslikööristä) ole Suomessa suosittu. Esim. USA:ssa se ykkösijalla ja NIIN MAUKAS.

Vierailija

Niin ja herää kysymys, että mihin baarimikkoja edes tarvitaan jos kaikki lipittävät perustuotteita joita osaa kuka tahansa kaataa tai vääntää hanasta...

Olisi mukavaa kun voisi tilata automaatista drinksunsa kännykällä eikä tarvitsi katsella jotain anukseen nukkunutta baarimikkoa.

Vierailija

Olisi kyllä hauska tietää, millaista työtä nämä ainaiset "olet väärällä alalla" kommentoijat itse tekevät. Pystyn keksimään vastaavat esimerkit monista ammateista, jotka eivät ole asiakaspalvelua. Kyllä töissä saa joskus ärsyttää. Etenkin jos kyse on ihmisten typeryydestä, mikä hyvin usein vielä korostuu humalassa. Toki humalassa olevilla typerillä on vielä mahdollisuus olla selvinpäin järkeviä. Toiset ovat vain aina tyhmiä. Ja ei, en ole baarimikko.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Lumipallo
Oli suosikkidrinkkini siihen aikaan kun karpaloita harrastin. Varmasti olisi nykybaarimikkojen inhokkilistalla :D

Eihän lumipalloon tule mitään karpaloon viittaavaakaan?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat