Pienten lasten äidit kertovat nyt, mikä perhe-elämässä tuntuu raskaimmalta – arvaisitko ykkösen?

Pienten lasten äidit kertovat nyt, mikä perhe-elämässä tuntuu raskaimmalta – arvaisitko ykkösen?

Äitiyden uupumus on väsymystä, jota ei voi nukkua pois.

Äidit odottavat uupuneina, että iltapäivän matelevat tunnit kuluisivat, kaipaavat aikuista juttuseuraa ja väsyvät sotkuisesta kodista. Välillä tekisi mieli vain karata.Lue koko juttu

Kommentit (7)

Vierailija

Kaikki tuo on niin totta äiti väsyy ja odotukset ovat suuret varsinkin miehen vanhemmat arvostelevat kaikesta mutta apua eivät anna. Tyttäreni äitinä olen ainut joka auttaa kun tiedän kuinka raskasta vauva-arki on. Miehiltä ei vielä tänäkään päivänä vaadita mitään pitää saada nukkua kun käy töissä toki pitää saada nukkua mutta äitikin tarvitsee unta välillä pitempää kun pätkittäinen uni ei vie väsymystä pois. Mies saa matkustella ja olla pois kotonta montakin päivää kerralla mutta jos äiti lähtee parin päivän matkalle niin johan arvostelijoita löytyy. Jos mies kattaa pöydän vieraille on huippuisä mutta äiti on silloin laiska vaikka yleensä tekeekin melkein kaikki työt kotona. Lista on loputon ehkä meidän äitien pitäisi kasvattaa pojatkin pienestä pitäen niin että osaavat ottaa vastuuta aikuisena eikä passata avuttomaksi. Oppivat jo kotona että naispuoliset henkilöt ovat niitä kodista ja lapsista huolehtioita. Eniten ärsyttää lauseet että se on äidillä sisäsyntyistä tämä äitinä oleminen. Ei ole vaan jokainen tarvitsee apua hetkiä jolloin pääsee tekemään aivan muuta kuin kotihommia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

No tätä päivää on juuri tämä että äidit on yksin ilman tukiverkkoa. Meillä kummatkaan isovanhemmat eivät halua osallistua lastemme elämään ollenkaan koska haluavat olla vapaita ja elää itselleen. Eivät ole auttaneet KOSKAAN, siis edes hätätilanteessa tai erikoistilanteessa (esim synnytys), ei vaikka rahaakin tarjottiin (200e muutaman tunnin synnytyksen ajan vahtimisesta). Kummatkin ilmoitti että eivät halua auttaa kertaakaan, kun pian pitäisi auttaa toisenkin kerran.

Ilman apua on pitänyt pärjätä jo 10v. Pari kertaa kokeiltu MLL hoitajia, huonot kokemukset. Pärjätään sit ilman, ja kahdenkeskistä lapsivapaata ei ole miehen kanssa ollut koskaan.

Toki olen itse päättänyt tehdä lapset vaikka tukiverkot on surkeat, mutta on kyllä jännää että omat vanhempani hoidattivat lapsensa mummoloissa mutta itse eivät ole kertaakaan auttaneet mitenkään. Heitä ei kiinnosta edes kyläily tai soittelu.

Tätsy

Päiväkodissa minun ryhmässäni on kolme aikuista ja 22 kpl 2-5 vuotiasta lasta kahden huoneen tilassa. Ei tule kuuloonkaan, että voisin vaihtaa kahta lausetta toisen ihmisen -aikuisen tai lapsen -kanssa keskeytyksettä. Meteli ja tarvitsevuus on sakeana ilmassa, jota yritän hengittää. Huonommuutta siinäkin tuntee.

Vierailija

Tää on niin totta. Tunnistan itseni kuvauksesta. Yhteiskunnan paineet ovat nykyään todella kovat vanhemmille ja usein se on juuri se äiti joka käytännössä saa kärsiä kaiken siinä vieressä.

Yksi äiti

Omakohtaisena kokemuksena se ensimmäinen lapsi ja äitiysloma ilman tukiverkkoja oli pitkä ja vaivalloinen. Kaikki oli uutta ja erilaista, jopa yksinäistäkin. Olin aloitteleva uraihminen siihen aikaan ja kaipasin omaa työtäni. Toki isäkin osallistui kovasti, mutta vasta työpäivän jälkeen. Kun työnantaja soitti ja pyysi palaamaan töihin pari kuukautta ennen äitiysloman loppua, innostuin kovasti ja onnekseni löysin hyvän hoitajan kotiin. En koe, että paineet ovat yhteiskunnan vaatimia paineita, vaan omasta päästä ja omasta riittämättömyyden tunteesta ne tulevat.

Toisen lapsen kohdalla äitiysloma sen esikoisen kanssa sujuikin jo rutiinilla ilman ongelmia ja se oli jopa nautinnollista aikaa. Lapsen tai lasten kanssa voi tehdä paljon erilaisia juttuja, joista on iloa itsellekin. Pakolliset kotihommat pitää tehdä, mutta ei kodin tarvitse kiiltää koko ajan. En ollut hiekkalaatikon reunalla istuvaa tyyppiä, vaan kävin paljon lasten kanssa taidenäyttelyissä ja itsellenikin kivoissa paikoissa. Kotona askarreltiin yhdessä, tehtiin ruokaa yhdessä ja muuta lapsistakin kivoja asioita. Ei haittaa jos kokkauksen jälkeen lapsen vaatteet menee pyykkiin, mutta yllättävän monia ihan tavallisia kotiasioita voi tehdä jopa lasten kanssa yhdessä ja samalla he oppivat asioita ja jopa omatoimisiksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat