Suussa on kipeä afta – mikä siihen auttaa? Lääkäri kertoo vinkit

Suussa on kipeä afta – mikä siihen auttaa? Lääkäri kertoo vinkit

Afta voi olla todella kipeä vaiva.

Afta on ärsyttävä ja kivulias suun vaiva, jonka syntyperää ei tarkkaan tiedetä. Mikä aftan aiheuttamaan kipuun auttaisi? Lue koko juttu

Kommentit (11)

Hoituu helposti

Vinkki oli siis että käy apteekissa!
Koti konstein afta hoituu kossulla tai millä tahansa vahvalla alkoholilla. Kahdesti päivässä 2-3 päivän aftan huuhtelu korkillisella alkoholia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Viljatar

Vältyt aftoilta jos välttelet eksoottisia hedelmiä, kuten mangoa, ananasta, nektariinia, persikkaa ja voimakkaita mausteita. Joskus jopa suklaa tai banaani voi niitä aiheuttaa. Aftab auttaa paikallisesti, mutta on melko hinnakas lääke aftoihin.

Maibel

Ei tässä artikkelissa oikein ollutvinkkejä. Kärsin aftoista elämän kovassa kriisissä, joka stressasi aikalailla. En saanut apua hammaslääkäriltä tai lääkäriltä, sanoivat vaan ettei niille voi mitään. Aftat loppuivat, kun vaihdoin ystävän suosituksesta hammastahnan Elmexiin. Jos aftat olivat oikein kipeitä, särkyyn helpotti Burana.

Apu löytyy

Hammastahna, jonka ainesosaluettelossa ei lue "Lauryl sulphate" toimii parhaiten aftojen ehkäisyyn. Merkkejä on monia, löytyy lähikaupoistakin.

Aftaton

Mullakin oli aftoja jossain vaiheessa hyvinkin usein. Huomasin yhteyden sorbitoliin ja kun olen vältellyt sorbitolia sisältäviä karkkeja ja mehuja niin aftoja ei ole enään tullut.

Aftaton

Tuota samaa laurylsulfatea mullekin hammashoitsu sanoi. Jännä yhteys että melkein järestään kaikessa missä sitä on niin on myös sorbitolia kun taas esim bafusin kurkkutabletissa on vain sorbitolia eikä laursulf ni aftoja tulee runsaasti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat