Lupa nokosiin - yhden kerran

Vierailija

Vaimo motkottaa siitä, että mies ottaa nokoset, kutsuu kavereita kylään ja saunomaan tai haluaa olla tietokoneella rauhassa. Vaimolla on asemansa vuoksi lupa motkottaa. Aina, kaikesta, kaikkialla.

Mutta mahtavan rakastavana kumppanuusvaimona hän osoittaa valta-asemansa antamalla miehelle lupalappuja. Esimerkiksi yhden lapun mukaan miehellä on lupa ottaa nokoset. "Kuinka monta kertaa lappua saa käyttää?" mies vikisee toiveikkaana. "Yhden kerran", nainen sanoo painokkaasti ja hymyilee. Valta tuntuu hyvältä. "Yhden kerran ikinä."

Kommentit (1)

Vierailija

Isänpäivä on tulossa, sanoo MeKuningattaret-lehti. Kuningatar hieroo hämmentyneenä otsaansa ja muistaa - ai niin, miesorjanihan on lasteni isä.

"Hän on sentään lasteni isä, hän on hedelmöittänyt minut, kuningattaren, jo viisi kertaa, minun ihanat kuningatargeenini ovat näin saaneet jatkuvuutta, täytyyhän minun armollisuudessani antaa orjalleni jonkinlainen hieno lahja. Mitä keksisin?"

Kuningatar vilkuilee ympärilleen. Orjalla on jo tietokone, joka tosin on päässyt pölyttymään, koska eihän orja saa olla tietokoneella. Sohvalla on kauniisti viikattu torkkupeitto. "Ajatella, orja yhden kerran avasi sen ja yritti ottaa sen alla torkut! Uskomatonta röyhkeyttä!" Kuningatar melkein hiiltyy, mutta muistaa sitten, että oli miettimässä orjalle lahjaa. No mutta, siinähän se vastaus onkin! Orja saa lupalappuja, joiden avulla hän saa tehdä yhden kerran kutakin sellaista asiaa, jota haluaa tehdä tai tekisi, jos olisi vapaa mies. Kuningatar ilahtuu omasta viisaudestaan, arjen realismistaan, kompromissien tajustaan ja rakastavaisesta mielestään. "Onhan hän sentään lasteni isä", kuningatar hymyilee.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat