Seija kehitti jäätävän systeemin, jonka avulla ystävät maksavat velkansa nopeasti takaisin: ”Kummasti auttaa asiaan”

Seija kehitti jäätävän systeemin, jonka avulla ystävät maksavat velkansa nopeasti takaisin: ”Kummasti auttaa asiaan”

Velkojen saaminen takaisin on vaikeaa, jos ystävällä ei ole halukkuutta maksaa. Kuva: <span class="photographer">Emilia Kangasluoma / Sanoma-arkisto</span>

Jos poppaskonstit velkojen perimiseen eivät auta, velkaneuvoja kehottaa viemään asian rohkeasti käräjille.Lue koko juttu

Kommentit (8)

Master Of Lagers

Vain luuserit pitävät luuseriverkostossaan ihmisiä jotka pummaavat "ystäviltään" rahaa ilman aikomusta maksaa takaisin. Mitä nopeammin kyseisistä kavereista pääsee eroon sen parempi. Nuoruudessani kaikki tuttavat jotka kyseistä touhua harrastivat ovat nykyään työttömiä, kiinteistövälittäjiä tai automyyjiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Onko tämä lainaaminen ja lainojen maksamatta jättäminen joku oikea ongelma suurimmanosan ystäväporukassa??

Menaiset on tästä nyt tovin kirjoitellut. Ei ole tullut elämässä vastaan. Pikemminkin olen pariinkin kertaan joutunut ihmisiä hätyyttämään kun haluaisin maksaa osani vaikka yhteisesti sovitusta matkasta mutta ystävillä kestää antaa summia/tilinumeroitaan.

Vierailija

Ihan hyvä mutta mitä kun todella suuri osa suomifirmoista ovat samaa kauraa? Palvelut kelpaavat, laskut vain jäävät maksamatta. Törkeimmät pomottavat vaikka rästissä olisi vähän enemmänkin.
Nyt fennolaan ei enää myydä kuin ennakkomaksua vastaan. Onneksi samaa kehitysmaaongelmaa ei ole Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

"Tyhmän eväät syödään aina ens...

Olen lainaillut ja nyt soon loppu. Maksupäivän lähestyessä ruvetaan välttelemään ja keksimään vaikka mitä tekosyitä. Kaikkea ei ole saatu takaisin. Haastehakemukset ei kylläkään auta jos henkilöllä on luottotietomerkintä. Tulee vaan kalliiksi itselle. Mitähän siitä sitten saa kun kuitenkin joskus sortuu "kaverin auttamiseen" kun niin sydäntä särkevästi pyytää? Olen ainakin itselleni keksinyt selitykseksi säälittävän "hyväksytyksi tulemisen tarpeen" psykologiasta. Kai sitä edes tuntee hetken olevansa reilu... Ja hetken päästä sitten oikein tyhmä. Jos lainaisi, niin velallisen tulisi olla jossain "niskalenkissä" että todella maksaa. Nyt on riittävästi omaa kokemusta aiheesta. Olen kuullut hurjia tapauksia suurista summista joita jätetty pystyyn.  

Pankkilainaa

Minä olen lainannut muutamia satasia, ne näkyy melkein kaikki lähetettynä tilille. Mutta tiedän tämän ent. kaverin lopulta maksukyvyttömäksi, joten käräjille on turha mennä. Siksi kai lainaili rahaa kun tiesi, etten voi mitenkään periä. Onneksi summa ei ole suuri, mutta eniten kärsin siitä miten helposti tulin huijatuksi ja on todella paha olla. Mutta tämä opetti kyllä. Rahahanat pysyvät ikuisesti kiinni, vaikka rahaa onkin. Mutta onhan näitä kestohuijareita, jotka siirtyvät seuraavaan uhriin. Surullista.
Onkohan elämä mukavaa elää toisen rahoilla. Ei se raha kenelläkään puussa kasva, se tulee työnteosta kenelle enemmän kenelle vähemmän. Ikinä en ole kaverilta lainannut. Pankki on sitä varten, että sieltä haetaan lainaa.

Tekosyitä

Minä annan heti tilinumeron summan, jopa useampaan kertaan, mutta mitään ei tapahdu. Tuo ei ole kyllä mikään syy olla maksamatta. Pyytää vaikka tapaamiseen, ja muitakin keinoja on.

Narsistien uhri

Härskejä hyväksikäyttäjiä on aina. Niistä minulla on kokemusta vaikka kirjan kirjoittaisi. On niin paljon tullut nähtyä ja koettua, että hohhoijaa.
Yksi tyypillinen piirre on se, että velallinen on aina peeaa, kun rahojen perään kysytään. Selityksiä riittää, siinä ei ole edes mielikuvitus rajana. Ei oo rahaa, mutta sitten seuraavana päivänä näkyy, että kummasti vaan on ollut varaa ostaa jotain uutta. Ymmärrän sen, että miljoonavelat tai kymmenet tuhannetkin roikkuvat hamaan maailman tappiin saakka, mutta se ettei satasen tai kymppien velkaa haluta maksaa koskaan, menee yli. Selityksiä, selityksiä, selityksiä... niitä vain näiltä varkailta saat.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat