Onko suunnitelmissasi uusi työ? Millaisia ajatuksia sinulla on kouluttautumisen suhteen?

Olen pari vuotta pähkäillyt, mikä olisi sellainen työ, jota voisin tehdä nykyisen työni ohella. Haluaisin saada vastapainoa lähihoitajan työhön.

Ajattelin, että kirjoittaminen olisi täysin vastakohta omalle työlle ja perustin 1,5 vuotta sitten tämän blogin. Halusin, että kirjoittamistaitoni harjaantuisi ja löytäisin uusia tapoja kirjoittaa. Bloggaamisesta syntyi uusi piristävä harrastus ja sen myötä innostuin viime keväänä kirjoittamaan myös kirjaa, jonka työstäminen jatkuu. Bloggaamisen ja kirjan kirjoittamisen lisäksi kaipasin vielä jotain muuta. Toista todellista työtä itselleni.

Työstin ajatuksiani ja omia osaamisalueitani pitkään, kunnes yhtenä päivänä löysin ahaa elämyksen hiuksia laittaessani. 20- vuotta olin tehnyt harrastupohjalta kampauksia itselleni ja muille. Nyt haluan hyödyntää osaamistani tekemällä harrastuksesta työn. 

Lähihihoitaja ammatin lisäksi haluan pitää pienyritystä. 

Kirjoitin aikaisemmassa postauksessani Suunnitelmissa oma kampausyritys. 

Tässä kirjoituksessa avaan ajatuksiani kouluttautumisen tärkeydestä.

Haluan perehtyä syvemmin kampauksiin ja niiden tekemiseen. Kävin tällä viikolla ensimmäisessä hiusalan koulutuksessa ja motivaatio opiskeluun oli 100%. Kannatan uuden oppimista ja haluan innostaa opiskelemaan kaikkia heitä, jotka harkitsevat kouluttautumista. Koskaan ei ole liian myöhäistä tehdä unelmista totta.

5 loistavaa syytä kouluttautua 

  1. Taitoni kehittyvät On tärkeää prosessoida omaa suoritusta. Mitkä asiat onnistuivat? Missä voisin parantaa seuraavaa kertaa ajatellen? Kun taitoni kehittyvät harjoittelemalla, pystyn kokonaisvaltaisesti työskentelemään haluamassani työtehtävässä.
  2. Kokemukset opettavat  Harjoittelu syventää oppimista ja antaa erilaiset kokemuksia. Kokemusten avulla saan paremman tuntuman työstä. 
  3. Teorian opiskelua Materiaalin kautta opiskelu haastaa enemmän ja tuo syvyyttä käytännön harjoitteluun. Asiat jäävät paremmin muistiin.
  4. Vaihtelua työelämään Uuden oppiminen lisää innostusta ja antaa uutta ajateltavaa. Opiskelu lisää motivaatiota, joka näkyy myös työssäni. 
  5. Löydän uusia elämyksiä On tärkeää saada kokea iloa ja onnistumisia. Uudet oivallukset lisäävät hyväolon tunnetta ja virkistävät mieltä.

 

 

 

 

 

 

Kommentit (5)

Katta /Arki(paska)ruokaa

Tätä sun matkaa on ihana seurata! Unelmien tavoittelua ❤️ Omat polut olen kans käynyt unelmaduuniini. Nyt edelleen koulutan itseäni lisää, jotta voin antaa ja saada enemmän! -Katta /Arki(paska)ruokaa

Helenamaria
Liittynyt25.8.2017

Kiva kuulla, että olet matkassani mukana ja suuri kiitos ilahduttavasta kommentista 🧡. Ole sun kanssa samaa mieltä, että pystymme antamaan itsestämme enemmän kouluttautumalla.

Helena Kekkonen

tuulanneli

Koskaan ei ole liian myöhäistä opiskella uutta. Olen koko ikäni opiskellut ain jotain uutta ja toivottavasti saan ensi keväänä maisteriprojektini valmiiksi. Tsemppiä sinulle uuden opiskeluun!

Seuraa 

Täällä kirjoittaa 30- vuotias avarakatseinen terveydenhuollon ammattilainen ja kolmen lapsen äiti. Intohimona on katsella maailmaa positiivisin silmin ja tarjota lukijoille piristäviä ajattelemisen aiheita elämästä. Haluan vaalia myönteisiä ajatuksia, vaikka elämä ei sellaista joka hetki olisikaan. Erilaiset hiuskampaukset ovat vahvuuksiani ja joskus blogissani myös leivotaan. 

Blogiarkisto

2018