Haluatko bloggaajaksi Me Naisten sivuille?

Me Naisten blogiyhteisö on suljettu. Se tarkoittaa, että blogipohjan luominen tapahtuu toimituksen kautta. Jos haluat ryhtyä bloggaamaan alustallamme, tee seuraavat asiat:

 • Mieti blogillesi nimi ja ydinajatus: miksi tämä blogi on olemassa ja mitä se tarjoaa lukijoille?
 • Ydinajatuksen muotoilun jälkeen käy rekisteröitymässä sivuillemme. Rekisteröitymään pääset mustassa yläpalkissa olevaa ihmishahmoa klikkaamalla. Palvelu luo sinulle automaattisesti tunnukseksi sana- ja numeroyhdistelmän (tyyppiä Käyttäjä1234), mutta voit vaihtaa sen haluamaasi muotoon. 
 • Lähetä sen jälkeen rekisteröimisessä käyttämäsi sähköpostiosoite ja lyhyt kuvaus tulevasta blogistasi Me Naisten toimitukseen osoitteeseen varpu.varpela(at)sanoma.com. Otamme yhteyttä sinuun! 

Mistä elementeistä blogi koostuu?

Kun olet saanut käyttöösi oman blogipohjan, sinun on tehtävä vielä seuraavat toimenpiteet:

1. Keksi blogillesi nimi.

2. Tee blogiisi kansikuva. Se näkyy kaikkien blogisivujen ylälaidassa, ja sen koon pitää olla vähintään 1230 x 150 pikseliä.

3. Valitse blogillesi profiilikuva. Se näkyy oikeassa sivupalstassa ja erilaisissa listauksissa. Usein profiilikuva on bloggaajan kasvokuva, mutta voit toki valita toisinkin.

4. Kirjoita lyhyt kuvaus blogin sisällöstä. Se näkyy oikeassa sivupalstassa ja auttaa sivuston käyttäjiä kiinnostumaan blogistasi.

Tärkeää! Säännöt

 1. Blogiyhteisön blogit ovat käyttäjien tuottamaa sisältöä. Me Naisten toimitus ei vaikuta blogien toimitukselliseen sisältöön eikä tarkista sisältöä etukäteen. Toimitus voi kuitenkin poistaa blogitekstin tai sen osan, jos teksti rikkoo näitä blogiyhteisön sääntöjä. Tarvittaessa toimitus voi poistaa blogin kokonaan.
 2. Blogin voi perustaa vain yksityishenkilönä. Blogia ei voi käyttää oman yrityksen, yhdistyksen, tuotteiden tai minkään muun markkinointiin tai mainontaan.
 3. Bloggaaja on henkilökohtaisesti vastuussa kaikesta blogissa julkaisemastaan: mielipiteistä, tekstistä ja kuvista. Hänellä on oikeus mielipiteisiin, mutta ei oikeutta loukata toisen kunniaa tai yksityisyyttä. Herjaavat ja rasistiset sisällöt ovat kiellettyjä.
 4. Bloggaaja sitoutuu noudattamaan tekijänoikeuksia. Hän voi käyttää vain itse ottamiaan kuvia tai kuvia, joihin hänellä on käyttöoikeus blogissa. Bloggaaja voi sitaattioikeuden rajoissa lainata muiden tekstiä. Silloin hän ilmoittaa alkuperäisen lähteen ja linkkaa siihen, mikäli mahdollista.
 5. Bloggaaja sitoutuu kunnioittamaan muiden yksityiselämää. Toisen yksityiselämästä ei saa esittää tietoa tai vihjausta siten, että se on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa. Yksilöllä on oikeus halutessaan pitää omana tietonaan asiat, jotka kuuluvat perhe-elämään, ihmissuhteisiin ja vapaa-ajan käyttöön tai terveyteen. Ihmissuhteiden ja perhe-elämän alueisiin kuuluvat mm. henkilökohtaiset suhteet, seksuaalielämä ja erityisesti lapsiin liittyvät asiat.
 6. Bloggaaja seuraa bloginsa lukijakommentteja ja poistaa asiattomuudet viipymättä. Mikäli bloggaaja julkaisee virheellistä tietoa, hän korjaa virheen mahdollisimman nopeasti.
 7. Blogia ei voi käyttää liikenteenohjauksena johonkin toiseen blogiin tai sivustoon. Blogin olennaisen sisällön tulee löytyä tältä sivustolta.
 8. Bloggaaja ei voi myydä mainoksia blogiin omaan lukuunsa tai liittää blogiin mainosverkostojen affiliate-linkkejä. Maltilliset, tavaravaihtona tehdyt yhteistyöt ovat mahdollisia päätoimittajan tai blogiyhteisön vastuuhenkilön kanssa erikseen sopien.
 9. Mainonta pitää aina helposti tunnistaa mainonnaksi. Jos bloggaaja on sopinut mainostajan kanssa yhteistyöstä, hänen tulee kirjoittaa bloggauksen alkuun: Kaupallinen yhteistyö XX:n kanssa, jossa XX on yhteistyötahon (yrityksen tai brändin) nimi. Samoin jos bloggaaja arpoo bloggauksessaan jonkin yhteistyökumppanin tuotteen tai palvelun, koko bloggaus merkitään yllä kuvatulla tavalla kaupalliseksi yhteistyöksi.
 10. Mikäli bloggaaja on saanut esittelemänsä tuotteen tai palvelun siksi, että bloggaaja pitää blogia, hänen tulee kertoa se blogitekstissään: “Tuote/liput/kirja on saatu arvioitavaksi taholta XX.” Ks. kohta 9, jos bloggaaja on sopinut blogikirjoituksesta tahon XX kanssa. Bloggaajan ei tarvitse kirjoittaa hänelle markkinointitarkoituksessa lähetetyistä tuotteista.
 11. Bloggaajalla on sananvapaus. Hän voi kertoa vapaasti mielipiteensä myös tuotteista ja palveluista. Jos bloggaaja ei saa lainkaan taloudellista tai muuta hyötyä itselleen ja hän haluaa vilpittömässä suosittelu- tai yleisönpalvelutarkoituksessa linkata blogitekstissään kaupallisen toimijan verkkosivuille, hän voi tehdä niin.

 

Usein kysytyt kysymykset

Jäikö jokin mietityttämään? Katso usein kysytyt kysymykset täältä!