Vastaus

Lukossa
Liittynyt10.9.2018
4/10 | 

Tyhjyyttä täälläkin suunnalla. Oon nyt 36v enkä ymmärrä miten oon selvinnyt tänne asti ilman, että tiedän mitä haluan elämältä, ilman parempaa itseluottamusta ja itsetuntemusta. Oon vain ajelehtinut eteenpäin miettimättä mitä mä haluan tai tarvitsen. Elämä on ollut aina niin toisista riippuvaista ettei mulla itsellä ole ollut niin väliä. Huomaan, että oon muuttunut tosi passiiviseksi. Ehkä koska aina pitää olla valmiina jos tuleekin paniikki tai kriisi tms. Tuntosarvet on päällä koko ajan enkä osaa suunnata niitä itseäni kohti ja hoksata mitä esim. haluaisin opiskella/tehdä työkseni. Ja aivan kuten eka kommentoija kirjoitti niin alan aina tavoitella jotain uutta asiaa kun mikään ei tunnukaan miltään. Työpaikat alkaa aina kyllästyttää hetken ajan päästä.

Tähän liittyy varmasti paljon huonoa itseluottamustakin ja sitä ettei kukaan ole koskaan ollut ohjaamassa mua elämään. Kaikki mitä oon elämäni aikana tehnyt ois vanhempieni mielestä voinut tehdä vielä hitusen paremmin. Ihastuminen ulkomaalaiseen mieheen herätti äidissäni sellaisia ajatuksia, että "Mitäs sitten tehdään kun saatte lapsia ja eroatte, niin sitten lasten pitää lentää yksin edestakaisin." Ja kuulemma aina kun muuttaa jonkun kanssa yhteen on viisasta kirjoittaa ylös omat tavarat. "Eron hetkellä on sitten helppo tietää mitkä on mun ja mitkä sun juttuja". Nuo ajatukset kertovat kaiken siitä miten pelokkaassa maailmassa mut onkaan "ohjelmoitu", alkoholilla höystettynä. 

Sinkku-aikoina kaikki on kyllä ihanan ongelmatonta kuten Emilia kirjoitti. Sinkkuna mun ei tarvitse huolehtia ja murehtia lähteekö joku, tai alkaako poikaystävä juomaan ja vaihtaa mut pulloon. Sinkkuna oon oma itseni, mutta parisuhteessa määrittelen itseni liikaa sen toisen kautta. Pitäis muistaa ettei poikaystävä varmastikaan ihastunut mun riippuvaiseen asenteeseen vaan siihen kuka olen. Voi kunpa löytäisinkin sen fiiliksen ilman että parisuhdestatus muuttuisi.

- taas tuli sellaista ajatustenvirtaa, mutta tää aihe herättää vaan niin syviä ajatuksia että ne syöksyy näppäimistölle ennenkuin niitä osaa edes lajitella.