Yksinhuoltajuuden kokenut presidentti Tarja Halonen: ”Lasten hankkimatta jättäminen ei ole mikään ilmastoteko”

Yksinhuoltajuuden kokenut presidentti Tarja Halonen: ”Lasten hankkimatta jättäminen ei ole mikään ilmastoteko”

”Jos joku peukuttaa netissä, se ei ole vielä ystävyyttä. Uskon, että oikeaan ystävyyteen tarvitaan face to face -kohtaamisia tai ihonmyötäistä kosketusta”, Tarja Halonen sanoo.

Elämäni oivallukset -haastattelussaan presidentti Tarja Halonen, 76, kertoo aikovansa edelleen olla kapinallinen.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (22)

Haloselta helmiä?

Halosen ajattelu on vapauttavaa: Sen perusteella auton ajamisesta kieltäytyminenkään ei ole ilmastoteko, koska on aikaisemmin ajettu paljon huonommillakin teillä. Lisäksi naisen rooli korostaminen mieheen verrattuna on täysin sukupuolirasistista ajattelua.

Seniorikansalainen

Jos en olisi saanut (tehnyt) kahta lastani 70-luvulla, olisin nyt HYVIN YKSINÄINEN  VANHUS nyt. Ja etekin näin koronakeväänä oli upeata saada omilta lapsiltaan "kauppakassiapua".

Siis miettikääpä elämäänne pitkällä tähtäimelläkin!!!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Jos he ovat ainoat auttavat läheiset, niin jotain on tullut tehtyä väärin.
Sen varaan ei kannata eikä saa jättää, että jälkipolvi auttaa. Se olisi itsekästä..

Tietäjättietääkukaolen

Naisen ainoa tehtävä ei ole olla äiti, ja tällainen ajattelutapa joutaisi viime vuosituhannelle. Itte olen monesta syystä vela: Olen mielenterveyskuntoutuja ja mulla on todettu mm. AD/HD ja yksi muu samankaltainen vaiva, joten lapset voidaan ottaa huostaan. Tiedostan itsekin sen, etten osaisi kasvattaa lasta. Lapsen huolehtiminen on parhaimmillaan koko loppuiän kattava prosessi. Lapsen hankkimatta jättäminen on ekoteko, varsinkin jos vanhempiehdokas on mitä on. 

Vierailija

Vaikka Halosta arvostankin, niin kyllä olen edelleen sitä mieltä, että ihmisten väheneminen tältä planeetalta on ympäristöteko ja kivuttomammin se onnistuu olemalla lisääntymättä. Tietenkin voi miettiä onko ihminen tehnyt jo sellaiset vahingot maapallolle, että jos laji vähenee liiaksi hoitamasta "viritelmiään" niin pystyykö luonto hoitamaan ihmisen aiheuttamat ongelmat kuntoon, uskon pystyvän. Valtaapitävät joihin Halonenkin kuuluu tavitsevat tietenkin meitä orjia voidakseen varmistaa oman hyvinvointinsa kustannuksellamme myöskin lapsilleen ja lasten lapsilleen. Halosen edustama suuntaus on toki kuitenkin parempi orjille kuin esimerkiksi kokoomuksen saati sitten Halla-Aholaisten.

Lapsi on ihme

Ei vanhempien auttaminen tarkoita heidän itsekkyyttään, vaan on luonnollinen asia useimmille meistä. Mitä ihmeen itsekästä siinä on? Jokainen tulee ikään, jossa tarvitsee pientä apua - suuressa avussa kannatan hoitoloita. Nuorempi aikuinen voi tarvita äidin tai isän apua. Avunanto on tärkeä ihmisyyden alue. Lapsettomuus ei ole ilmastoteko - ehkä juuri jonkun syntymätön lapsi olisi keksinyt jotakin upeaa ihmistä auttavaa tai ollut vain hieno pieni ihminen; heidänlaisiaan tarvitaan. Jos ei katso jaksavansa tai osaavansa hoitaa lasta, tai ei pidä itseään vanhempi-tyyppinä niin okei. Lapsen kasvun seuraaminen, hänen kanssaan eläminen on ihanaa/rasittavaa, virkistävää/väsyttävää, iloista/raivostuttavaa. En vaihtaisi pois minuuttiakaan - ilmastoteot saavat tapahtua muualla kuin uuden ihmisen syntymisessä. Halosen persoonassa pidän esimerkiksi siitä, että hänessä on yhä kapinamieltä.

Ihme homma

Vierailija kirjoitti:
Tämän ajan vitsaus on itsekkyys. Ei hankita lapsia, vaikka voitaisiinkin.

Lasten hankkiminen on itsekästä. Tuodaan maailmaan uusi ihminen, ihan vain koska "minä haluan". Asianosaiselta asiasta eli olemassa olosta ei tietenkään kysytä, oman mielihalun mukaan toimitaan vain. Sitten joskus vielä asia perustellaan oman halun lisäksi sillä, että "joku kävisi katsomassa kun olen vanha". Mikään ei ole itsekkäämpää kuin lapsen hankkiminen (tai saaminen, ihan miten vain).

Vierailija

Haloselta helmiä? kirjoitti:
Halosen ajattelu on vapauttavaa: Sen perusteella auton ajamisesta kieltäytyminenkään ei ole ilmastoteko, koska on aikaisemmin ajettu paljon huonommillakin teillä. Lisäksi naisen rooli korostaminen mieheen verrattuna on täysin sukupuolirasistista ajattelua.

Väärin, koska nainen on aina ollut alisteisessa ja kuuliaisen koiran asemassa mieheen verrattuna. Naisella ei ole ollut päätäntävaltaa useastakaan asiasta. Kuuloonkaan ei varmasti ole tullut satunnainen sängyn lämmittäjä, saatika tullut kuuloonkaan että vuonna nakki olisi ollut naispresidenttiä. Oletettavasti Halosen isoäiti on elänyt juurikin sitä aikaa.

vanhus

Haloo. Katsokaa miten maailma makaa nykyään. Pätkätöitä, pätkätöitä ..........  tauteja, huumeita, väkivaltaa, koulukiusaamista,  raiskauksia,  turvattomuutta, korruptiota, rikollisia, ökyrikkaita ja rutiköyhiä.  En kuuna päivänä tekisi lapsia tänne.

Vierailija

Gh kirjoitti:
Lapsia tehneet kuitenkin mahdollistavat ja maksavat tämän yhteiskunnan toimivuuden. He ovat yhteiskunnan selkäranka, kirjaimellisesti.

Lässyn lässyn.

Kokkaava ja nauravainen koiran...

Noista olosuhteista olen samaa mieltä, mutta omalla kohdalla suurin haaste tässä on tämä hemmetin kertakäyttökulttuuri... Ei yksinkertaisesti ole kumppania jonka kanssa hankkia. Poikkean jonkin verran valtavirrasta ja varsinkin mediasta ulkoisesti ja arvollisesti, jos näin voi sanoa, enkä juurikaan enää notku tuolla pitkin kyliä yömyöhään. Mulla on perusduuni+työmatkat, koira ja siinä ohessa sitten yrittää vähän jotain harrastaa ja toteuttaa itseään ruuanlaiton, retkeilyn, lukemisen tai askartelun merkeissä niin vuorokaudesta loppuu tunnit kesken. Ei ketään tule kotoa hakemaan, se tiedetään.
Toiseksi ja kolmanneksi sitten taloudellinen tilanne sekä tämä maailman meno :/

Vierailija

Lisääntymisen pitäis olla luvanvaraista hommaa. Itsekkäät jopa vanhemmaksi kykenettömät henkilöt hankkivat lapsia, koska "minä haluan lapsia!". Ja sitten niistä ei osata huolehtia tai kyetä huolehtimaan. Surkein peruste on lasten hankkiminen siksi, että joku huolehtisi kun on vanha. Mikään ei takaa, että lapsia kiinnostaa vanhempansa eikä ole takeita enää nykyään, että aikuisina lapset asuisivat edes samalla mantereella. Yksin siis kuolisi joka tapauksessa.

Ei, minulla ei ole lapsia eikä tule. En ole huoltajatyyppiä, kummilapset ja sisarusten lapset riittävät.

Vierailija

Mihin ihmisiä tarvitaan, kun siedettävän hintaisia asuntoja, puhdasta luontoa tai työpaikkojakaan ei pian ole? Elättämään "markkinoita", ihmisen keksintöä, jota pidetään pandemiassakin kaikkein tärkeimpänä? Ihminen on itsekäs ja ahneudessaan loputtoman tyhmä eikä pysty takaamaan jälkeläisensä selviämistä.

Vierailija

Ilman ihmisiä ei olisi saasteita. Jokainen lapsi on ympäristörikos, ja voi pahimmillaan aiheuttaa loppumattoman ihmismäärän lisäyksen - se lapsi kun voi tehdä lapsia, jotka tekee lapsia, jotka tekee lapsia... Kyseessä on Dominoefekti jonka jokainen voi pysäyttää päättämällä olla lisääntymätta.

On anteeksiantamatonta itsekkyyttä lisääntyä, syillä "mun eläkerahat" ja "mun tulevaisuuden hoitajat". Ja kuinka ironista onkaan, että nämä samat omaan napaan tuijottajat vielä kuvittelevat kuinka tämä äärimmäisen itsekäs toiminta olisi todiste epäitsekkyydestä ja henkisestä kypsyydestä 🤦‍♀️.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat