Kommentit (15)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jippa

Ei tuo ole sen ihmeellisempää kuin elämä ennen 70-lukua jolloin Suomessa alkoi kaiken maailman kertakäyttötavaroiden kulutus ja kemianteollisuuden pesuaineet ja muut löivät kunnolla läpi.

Hominidae

Ihmiset pitävät nykyisin monia sellaisia tavaroita ja aineita lähes välttämättöminä  joita ilman kuitenkin pärjäsimme ensimmäiset 300 000 vuotta.

Vierailija

Sedät kuvittelee desin putsaavan pissaset kädet. Vuosien pesemättömyyteen ei desi tehoa. Tuolla puhuttiin myös useamman tuotteen korvaavan yhden, eikä täten olisi minimalismia. Onhan se eri asia käyttää rulla tolkulla paperia kuin rättiä joka kestää vuosia, jotka parhaimmassa tapauksessa tehty jo vuosia palvelleesta vaatteesta. Tosin setien taskusta taitaa löytyä näitä vuosia käytössä olleita papereita erinäisiin tarkoituksiin. Ulkonäkökommentit vois tuupata sinne kotoisaan tynnyriinsä.

Vier

Hienoa, että haastateltava omistautuu hommalle. Itse vähän karsastan ”vasemmistominimalismia”, jossa koti ja perhe näyttävät vähän nuhjuiselta itse askarteltuine juttuineen.
Samankaltaisia ajatuksia kuitenkin liene kaikilla minimalisteilla, myös niillä jotka suosivat kliinisempää tyyliä.

Vierailija

 Jo on ihme kun rätit ja säilytysrasiat ovat vallankumouksellisia... Ei meillekään osteta talouspaperia, ja olen kuitenkin niin laiska ihminen että jo kestovaippojen kanssa paloi hermot -ja ne ovat sentään helppokäyttöisiä nykyisin. Talouspaperille en keksi funktiota lainkaan. Toinen ihmeellisyys oli Hesarin juttu muovipussien vs kangaskassien ekologisuudesta, ostettua kangaskassia pitäisi käyttää 20 000 kertaa ...kuka ostaa kumpiakaan? Vaikkei ikinä ostaisi yhtäkään kassia, niitä tulee silti joka tuutista niin että heikompaa hirvittää. Tämänhetkiset ostoskassini (kangas) mainostavat mm. kasvisjugurttia, Kuulonhuoltoliittoa, Ulkoministeriöä, ja useampaa eri tieteellistä konferenssia. En ole ostanut niistä yhtäkään tai edes oikein tiedä mistä ne ovat tulleet...

  Mutta jos  bloggarimme ei osta kosmetiikkaa -hyvä pyrkimys sinänsä -niin miten on kuitenkin kuvassa kauniisti varjostetut silmät ja helakka iho? Todella, todella hyvät geenit? :)

Vierailija

Meikkiä näyttää kuitenkin käyttävän, vai onko sekin tehty etikasta ja jostain väriaineista. Ja karsii tavaraa koko ajan, eli tavaraa siis on ihan liiaksi kun koko ajan pitää karsia. 

Shampoot, dödöt ja tarvitsemani kasvovoiteet ostan valmiina, mutta meikkiä en käytä. Enkä ala tukkimaan viemäriputkia ruisjauhoilla kun on niin trendikästä pestä hiuksia jauhoilla. Kun ostan vaatteen, pidän siitä hyvää huolta huoltamalla sen asianmukaisesti ja yleensä ne kestävät käytössä noin 25 vuotta, siisteinä, ehjinä ja erittäin käyttökuntoisina. Kun sisustan, harkitsen mitä ostan ja huonekalut ja muut sisustustavarat kestävät vuosikymmeniä. En kierrä kirppareita, sillä jatkuva kirpparishoppailu tukee nykymenoa, jossa kulutustavaraa ostellaan koko ajan, vaikkei sille ole oikeaa tarvetta. Mitä enemmän kirpparilla menee tavara kaupaksi, sitä ahkerammin shoppailuholistit ostavat tavaraa, kun kyllästyttyä on helppo kirpparilla myydä ne eteenpäin ja olevinaan tuntea hyvää omaatuntoa, että laittaa kierrätykseen. Tosiasiassa miljardeja kiloja vaatteita päätyy toiselle puolelle maapalloa riesaksi asti. Mieluummin ostan laadukkaita tavaroita, joita oikeasti tarvitsen ja ne kestävät seuraavat 30 vuotta. Vaatteissa ajattomuus ja laatu on tärkeää, samoin sisustuksessa.

Vanhojen kuluneiden vaatteiden hyödyntäminen siivousliinoina on peruskauraa ja vanhaa perinnettä, ei se mikään uusi "minimalistien" keksimä juttu ole. Ennen nämä jutut osattiin, loppuun käytetyistä vaatteista tehtiin mattoja. Vetoketjut, napit ja soljet laitettiin talteen uutta käyttöä varten. Nykyisin ihmiset kuvittelevat keksineensä pyörän uudelleen joka asiasta, joka tosiasiassa on osattu ja taidettu erinomaisen hyvin ihmisten keskuudessa ja jonka monet taitavat edelleen ilman että tekevät siitä numeroa jonain uutena keksintönä.

Perunajauhoja kainaloon?

Vierailija kirjoitti:
Mitä minimalistisuutta on korvata 1 tuote kolmella tuotteella?

Tai tuhlata ruoka-aineita tarkoituksiin, joihin on olemassa taloudellisemmin tehtyjä, mutta tehokkaampia muita valmisteita.

Diipa

Seurailen blogia ja instagramia, joista löytyykin hyviä vinkkejä. Kestämisen kanssa vain ongelmia, kun stooreissa hokee sanaa "niinku" ja kuvaa vinosti käsi leuan alla. Maneerit häiritsevät tärkeää asiaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat