Kaisan päivät täyttyivät työnteon esittämisestä, ja pian hän huomasi olevansa umpikujassa – boreoutin oireet kannattaa opetella tunnistamaan...

Kaisan päivät täyttyivät työnteon esittämisestä, ja pian hän huomasi olevansa umpikujassa – boreoutin oireet kannattaa opetella tunnistamaan...

Boreout kannattaa oppia erottamaan burnoutista.

Katosiko työstä terä? Boreout eli työhön tylsistyminen on ratkaistavissa.Lue koko juttu

Kommentit (6)

Ideologisesti työtön

Tuttu tunne. Itsellä boreout on täysin jo krooninen ja koskee koko Suomen työtarjontaa. Heti kun ansiosidonnainen loppuu niin siirrynkin sairauslomalle ja toivon mukaan nopeasti eläkkeelle. Ainoa hoito vaivaani on työelämän täysi muutos, jossa viiden päivän työviikko, 8 tuntiset päivät ja alle 3000e/kk-palkat jäävät historiaan. Myös Suomen poliittinen suunta ei motivoi ollenkaan polkemaan oravanpyörää samalla kun maata, kulttuuriamme ja jopa historiaamme tuhotaan verovaroin. Nauttikaa lampaat turhasta raatamisestanne vaan, itseä ei saisi kiinnostumaan enää edes aseella uhkaamalla.

mMK

Tunnistan itsessäni nuo molemmat käsitteet. Hyvä kun on nyt joku sanoittanut nuo tunteet. Valitettavasti kesti ihan liian kauan saada apua työurallaan joten "puolikuolleena" koitan nyt löytää mielekkäämpää sisältöä elämääni muun alan opiskelun kautta. En usko että jatkossa enää olen täysillä mukana työelämässä, taitaa tämä olotila ja pahat kokemukset jättää sen verran syvät arvet henkiseen puoleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Suomalainen voimma ulkomailla

Voi voi, 37,5 tunnin viikot...

Itse teen 10-13 tunnin tyopaivia,

6 paivaa viikossa ja nautin melkein joka hetkesta.  

Vihdoinkin tilanteelle nimi

Lähdin boreoutin takia päivittämään omaa tutkintoa työn ohella ja kuvittelin, että sen myötä saisin vaihdettua työpaikkaa, mutta toisin on käynyt. Olen välillä päässyt jopa työhaastatteluin, mutta en ole tullut valituksi. Tilanteen jatkuessa, seurauksena on tullut keskivaikea masennus. Taloudellisesti ei voi jäädä kokonaan pois töistä, ainoa mahdollisuus on välillä saikuttaa. Epävarmuus omasta osaamisesta ja pelko siitä, ettei koskaan saa muuta töitä ahdistaa. Lääkitys ja terapia on, mutta se ei ratkaise tilannetta.

Vierailija

Itellä taisi olla myös tämä boreout. Kuormituin kyllä ihmisistä ja työn fyysisyydestä, mutta pahinta oli kyllä (kahdessa eri paikassa) tuo, ettei työ haastanut enää millään lailla. Oli ihan ok hommat muuten ja hoitui hyvin, mutta koska homma oli ihan liian helppoa, oli aivotkin koko työpäivän "zombie" moodilla, koska niitä ei tarvinnut käyttää työn tekemisen ajatteluun, koska homma hoitui jotenkin täysin automaattisesti. Siitä sitten varmaan tulikin ajatus, että onkohan minulla burnout (en tiennyt silloin boreout termiä), koska kun ajateltavaa ei työn puolesta ollut, yritin pitää aivojani käynnissä omilla ajatuksillani. Se, että yrität tehdä työpäivästä millään tavalla siedettävämpää omilla ajatuksilla, oli kyllä kakkaa, pianhan ne mukavat aiheet loppuikin ja tilalle tuli negatiivisiä ajatuksiakin.

Vierailija

IT-ala on tylsyyden tyyssija, jossa harva edes yrittää tehdä mitään kunnolla. Johtaminen on tympeiden junttien sisäpiiri, jossa tupsulakkipojut pönkittävät olematonta itsetuntoaan. Asiakkaat ovat kuulemma tyhmiä. Homma on pääasiassa surkean johtamisen sietämistä.

Esimiestoiminta on olematonta, mutta äiti kuulemma osti pojalle puvun, kun poika on oikein johtaja. Jolla oli siis yksi alainen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat