Kun Jennin, 36, olisi pitänyt vetää ylleen lyhyt mekko, häntä hävetti, mutta hän oli päättänyt haastaa kauneusihanteet – ”On vaikeaa tiedost...

Kun Jennin, 36, olisi pitänyt vetää ylleen lyhyt mekko, häntä hävetti, mutta hän oli päättänyt haastaa kauneusihanteet – ”On vaikeaa tiedost...

Jenni käytti ison osan keväästä ja alkukesästä vain nilkkapituisia mekkoja ja housuja peittääkseen säärikarvansa.

Muutama kuukausi sitten Jenni Rotonen päätti, että ajaa säärikarvansa pois vasta, kun ei enää tunne niistä häpeää. Nyt hän ei välttämättä halua luopua karvoistaan ollenkaan.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (74)

Emppujooh95

Tää on minusta hieno aihe !!!
Koulussa minua haukuttiin tummien käsi ja jalka-karvoven takia apinaksi.

Vaikka olin ok asian kanssa.
Minulla on karvan kasvua lisäävä (epilepsia-lääke)
Ja olen nyt aikuisena huomannut etten 13 vuotiaana saamaa Epilaattori osannut käsitelllä (Sain syntymä lahjaksi äidiltä)
Enenmän sattui saada kyseenalaistin itseni rumaksi....
Myöhemmin aikuisena en enää pysty leikkaamaan pois

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Havahduin muutama vuosi sitten samaan kuin Jenni, että olen kuuliaasti ajellut karvani teini-ikäisestä, kysymättä koskaan "Miksi?".

Lopetin välittömästi kaiken ajelun, kun huomasin ettei se ole asia jota haluan erityisemmin tehdä. Olen kuluttanut tuhansia euroja ja satoja tunteja karvojen poistoon.

Ensin pelotti mitä muut ajattelevat, mutta ketään ei oikeastaan kiinnosta. Tai oikeastaan, se että jos jonkun muun ihokarvat kiinnostaa kovasti, on se oudompaa kuin karvainen nainen.

Tuli ajateltua paljon sitäkin, että lähipiirissä on paljon lapsia jotka eivät ikinä ole nähneet luonnollista naista, mutta seuraavat vauvasta asti vierestä kun perheen naiset(ja usein miehetkin) ajelevat ihokarvansa pois.

Karvoissa ei ole mitään epähygieenistä, mutta sitkeään se ajatus on ihmisiin asennettu. Hyvin on Gillette onnistunut.

Puutarhan hoitaja

Vierailija kirjoitti:
Vähän voi löysätä pipoa ja nauttia elämästä...marsssi sokerointiiin...
Itse nautin elämästä pipo löysällä ihan muualla kuin sokeroinnissa.

Vuosia karvainen

"Todella moni koki myös tarvetta vakuuttaa minulle, etteivät karvani edes ole kovin näkyvät. Kyllä ne ovat. Ne ovat pitkät ja tummat. Niitä ei tarvitse vähätellä, jotta minulle tulisi parempi mieli."

Tai sit heillä on oikeesti pitkät ja tummat karvat, jollon Jennin keskivertokarvoitus ei heille tunnu kovin näkyvältä. Yhtä kaikki aika turhia kommentteja, mutta kyllä munkin tekis mieli sanoa Jennille että ei noita oikeen voi vielä kutsua tummiksi tai pitkiksi, jos vertaa monien muiden naisten jalkakarvoihin.

Vierailija

Kyllä. Itsekin miehenä liputan luonnollisuuden puolesta, en käytä dödöä, parturissa en ole käynyt 1,5 vuoteen ja partaa siistin ehkä parin kuukauden välein. Olen oma itseni, ajattelevatpa toiset mitä tahansa!

Vierailija

Itselläni on Rotosen kanssa samanlaisetsäärikarvat, tosin omani ovat hieman tummemmat. Talvisin en sheivaa kuin silloin tällöin ja kesäisin jos tarkoitus mennä uimaan tai kulkea sääret paljastavissa asuissa. Sokeroinnissa tms vahauksessa en ole koskaan käynyt, vaan karvat olen hoidellut kotikonstein. Ja ei huolta, olen sinkku, joten yhtään miestä tämä ei ahdista.

Karvat ovat jokaisen oma asia ja jos kovin kanssaihmisten karvat ahdstavat, katso muualle. Yököttely ei ole aikuismaista käytöstä.

Teen kuten haluan

Onneksi sain kotoa äidiltä mallin siihen että naisen karvat ovat oma asia ja ajelee tai ei. Hän ajeli sääriään ja näin sitä, mutta koskaan hän ei tyttärilleen sanonut että se olisi jokin normi naiselle. Itse ajan kainalot koska hiki tarttuu ja haisee, en muusta syystä. Alapää on ajettu tasan kerran sektion takia, koskaan karvat eivät enää kasvaneet samalla lailla joten tahtomattani kannan siellä heikkoa karvoitusta joka ei näytä naisen ala päältä. Mutta minkäs voi asialle. Yritän välittää omalle lapselle samaa ajatusta minkä kotoa sain että kaikilla on kehoonsa määräämisoikeus eikä ole oikeutta arvostella vaikka karvoja tai niiden puutetta.

Vierailija

Hieno avaus - näitä on näkynyt maailmalla jo pitkään, mutta Suomessa vielä vähän. Kysyn kuitenkin: miten suhtauduttaisiin sellaiseen, jolla on karvojen lisäksi vaikka näkyvää selluliittia ja vähemmän nätit kasvot? Sanotaan vaikka sellaisella henkilöllä joka on vielä sinkku, pienituloinen ja ihan tavis ilman mitään suurta seuraajajoukkoa somessa.

Epäilen, että silloin ilmaantuisi jo enemmän neuvojia ympärille. Surullinen totuus kun on edelleen se, että naisen sosio-ekonomisen aseman määrittää edelleen ulkonäkö ja vaikka siinä jotkut voi joskus joustaa, kaikilla ei sitä mahdollisuutta kuitenkaan ole.

Vierailija

Kuulun niihin onnellisiin, joilla ei ole paljon karvoja muualla kuin päässä. Säärikarvoja en ole ikinä ajellut, alapäästä joskus siistinyt bikinirajaa. Kainalokarvat ajelen aina pois hygieniasyistä (ei haise hiki). Kulmakarvojakaan ei juuri ole nypittäväksi.

Jara

En sheivaa jalkoja, kainaloita enkä meikkaa. Ei ole edes reikiä korvissa. Jotkut on lihavia, toiset lyhyitä tai pitkiä ja mulla kasvaa karvat. Miehiä riittää. Eipä tartte niitä miehiä katsella, joille ei karvat kelpaa. Jokunen vuosi meni hyväksyessä karvat itsellä. Tsemppiä kaikille karvojen kasvattajille. Me ollaan tekemässä hiljaista vallankumousta!

Clhlcclhjlcvlj

Olen nainen. En pidä luonnollisuutta tässä argumenttina lainkaan - yhtä hyvin vaatteet ovat luonnottomia. Yksinkertaisesti naisen iho on mielestäni kauniimpi karvattomana. Kukin saa pitää karvansa tai olla pitämättä ihan kuin lystää.

kee

Mikään kohta/asia ihmisessä ei ole tarpeeton. Ihmisellä on karvoitusta ihan oikeasta syystä. Karvoitus suojaa, esim. häpykarvoitus. Ihminen sorkkii luonnon valintoja ja luulee saavuttavansa kauneutta siten. Kysykää biologin mielipide asiasta. . Nenäkarvat estävät roskia ja epäpuhtauksia pääsemästä limakalvoille. Limakalvojen kosteus yms. yms. Miettikää nyt ihmeessä mitä turhaa teissä on. Minä hyväksyn kaikki itseni osat/asiat/immateriaaliset asiat.

Vierailija

Ei se nättiä oo kirjoitti:
Näitä tosi karvaisia naisia nyt marssii esille urakalla, mutta mietin moniko on pohtinut hirsutismin mahdollisuutta: 

https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00152

Aattelen vaan, että jos kyse on hormonihäiriöstä, niin ehkä se kuitenkin kannattaisi hoitaa, eikä vain hehkuttaa itsemääräämisoikeutta jne. Mutta toki jokainen tekee karvoillaan mitä tahtoo, ja hormonihäiriöilläänkin, jos sellainen on:) 

Jos olet mies, et ole koskaan nähnyt millaiset naisen säärikarvat ovat luonnostaan, koska ne ajellaan poikkeuksetta. Tein sattumalta saman karvankasvatustestin koronan aikaan kuin jutun tyyppi. Oikeastaan ihan samalta näytti kuin noissa kuvissa. Karva itsessään on harvaa eikä kovin tummaa, mutta kun kasvaa pari kuukautta pidemmäksi, niin tuollaista siitä juuri tulee. Aika samaa kamaa kuin miehillä, vähän ohuempaa. Itsellä maantienväriset hiukset kuten tälläkin tyypillä, ikäluokka sama. Eivät nämä mitään hormoonihäiriöitä ole, eivät naiset ole karvattomia olentoja, vain kulttuurimme tekee heistä sellaisia.

Vierailija

NoThanx kirjoitti:
Näin miehenä kyllä aattelen, että tää on niin iso turn off, että mielummin elän sinkkuna kuin olisin parisuhteessa naisen kanssa, joka ei ajele jalkakarvojaan, mutta jokainen tyylillään.

Tuo ei ole biologinen ominaisuus ettet viehäty - vielä muutama kymmenen vuotta sitten naiset eivät ajelleet karvojaan, ennen kuin partateräfirmat keksivät markkinoida ajelua naisille täysin keinotekoisesti. Jos olisit elänyt 1900-luvun puolta väliä ennen, olisit ehdollistunut tykkäämään ajelemattomista naisista. Mutta miehistäkin on totutettu myös vähemmän eläimellisestä meiningistä tykkääviä mainoskuvastomme kautta, mikä on tietty vähän harmi.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
No aika miehekkäät säärikarvat. 

Ei useimmille naisille tuollaisia kasva vaan suht hentoa vaaleaa haituvaa. 

Ei pidä paikkaansa. Testaapa itse, tai jos olet mies niin anna rouvan testata. Voit yllättyä, että karvaisuus on lisäätynyt sitten teini-iän, jolloin nainen alkaa ajelemaan sääret ekojen karvojen ilmestyttyä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Sitten ihmetellään, vielä, kun ei löydy miestä ja syy on miehissä? Haloo logiikka.

Ei tässä ole mitään sellaista ihmetelty. Kirjoittaja on onnellisessa parisuhteessa.

ainatätä

Höpöhöpö. Täyttä harhaluuloa että naisten karvat on jotenkin hentoja ja "naisellisia". En edes ymmärrä, miten tynnyrissä pitää kasvaa luullakseen niin. Kuvan karvat on totaalisen normaalit, ja ihan taatusti ei millekään suuremmalle osalle kasva hennommat ja vaaleammat. Omituisia luuloja ja kuvitelmia.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat