Japanilainen siivouskikka tekee lattiasta perusteellisen puhtaan – 2 syytä, miksi se on aivan ylivoimainen

Japanilainen siivouskikka tekee lattiasta perusteellisen puhtaan – 2 syytä, miksi se on aivan ylivoimainen

Kyykyllään vai ei? Siivousasento on vapaa.

Laiskan ihmisen siivouskikkoja on monia. Yksi niistä on satsata kerralla kunnolla aikaa – ja sitten voikin unohtaa välisiivoukset!Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (54)

Tunika

Riippuu välineistä. Jos pesee nihkeällä mikroliinalla, se ei edes jätä lattioita kosteaksi. Lasta ja mikroliina parhaat. En väsyttäisi itseäni pesemällä omakotitalon lattioita kolmeen kertaan .

Vierailija

Lattia ei ole tahmea edes puhdistusaine + vesi pesuliuoksella 1 kertaa pyyhittäessä ELLEI annostele puhdistusainetta liikaa ja käytä liian lämmintä vettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
no nii joo

Vierailija kirjoitti:
luin tämän jutun kun odotin jotain erikoista japanilaisten niksiä. mutta tuohan oli aivan tavallinen vanhan ajan siivousmenetelmä, jo mummoni siivosi noin. itsekin nuorena olin kaupassa siivoojana ja kyllä kaupankin  lattia pestiin tuohon tyyliin kolme kertaa.

JOO kyllä nimittäin on  niin että nyky toimittajatytöt ja pojat on ns. ulkona perusasioista, valitettavasti, ja ovat haltioissaa ja huuli pyöreänä perusasioistakin.

Vierailija

Vaihtoehto Käytän pesuainetta vain tarvittaessa, pyyhin nihkeällä ja kuivaan puuttuu. Yleensä käytän pesuainetta rätillä tai talouspaperilla vain tahrakohtiin. Jos lattia on kostea, kuivaan lattian mopilla, pyyhkeellä tai talouspaperilla tms, riippuen alueen koosta. Koko lattiaa harvoin pesen.

Vierailija

Mikäli lattianpesusta jää rantuja tms muita jälkiä tai lattia jää sameaksi tai pahimmassa tilanteessa tahmekais, on käytetty liikaa pesuainetta. Normaaleissa kotioloissa vahvoja pesuaineita ei tarvita ja vedellä kosteutettu mikrokuituinen liina riittää vallan mainiosti!

Vierailija

Japanissa asuessani hauskin lattianpesukikka oli siihen tarkoitukseen kehitetyt kosteuspyyhkeet. Niille oli oma moppinsa ja kosteuspyyhe vain kietaistiin siihen. Kosteuspyyhkeessä taisi olla viela jotain desinfiointiainetta. Helppoa mutta ei ehkä se ympäristöystävällisin vaihtoehto! 😃

Vierailija

Jos annostelee käytettävän puhdistusaineen oikein niin lattia ei jää tahmeaksi, eikä lattiapinnalle kerry puhdistusaineen jäännöksiä!! 

Luulenpa, että useimmat meistä pesevät lattiat vain yhdellä kerralla mopaten. Sehän on ihan mahdollista, jos vain käyttää tarpeeksi laimeaa pesuainetta sekä tarpeeksi kuivaksi puristettua moppia. Myös pieni loraus etikkaa veden kera toimii hyvin.

Tämä oli kuitenkin ihan mielenkiintoinen pikku artikkeli, ovathan japanilaiset kodit tunnetusti putipuhtaita ja siistejä. Ehkä sitä itsekin ensi kerralla voisi käyttää kahden moppauksen taktiikkaa, kolmas kerta tuntuu jo vähän liuotellulta. Riippuu tietysti kuinka iso koti on ja kuinka paljon aikaa pystyy tai haluaa siivoukseen laittaa. :)

Vierailija

"moni nukkuu patjalla, joka levitetään lattialle tatamimaton päälle." Ok, miksi sitten siivous kolmeen kertaan kovalla lattialla on hygienisempää? Vai väitätkö, että tatamilattia pestään kolmeen kertaan? Tatami on pehmeahkö lattiapinnoite, riisioljesta valmistettu, sitä ei pestä kolmeen kertaan!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat