Jenni Kokanderin kolumni: En voi sietää termiä kehopositiivisuus, vaikka se on varmasti alun perin ollutkin hieno ajatus

Jenni Kokanderin kolumni: En voi sietää termiä kehopositiivisuus, vaikka se on varmasti alun perin ollutkin hieno ajatus

Jenni kokander ei jaksaisi ainaista ulkonäkökeskustelua ja toivoo, että kaikki voisivat viihtyä kehoissaan.

”Olen ajatellut, ettei enää vuonna 2020 ketään tarvitse ”palkita” erikseen siitä, jos on sinut itsensä kanssa”, kirjoittaa Jenni Kokander kolumnissaan. Lue koko juttu

Kommentit (7)

annepa

"Näen #kehopositiivisuus merkinnän päivittäin täysin normaalikokoisten ihmisten kuvien alla."

Voi Jenni, Jenni, ihan "normaalinkokoisetkin" ihmiset voi kokea ongelmallisia tunteita oman kehonsa kanssa. Hyvä itsetunto ei ole mitenkään itsestäänselvyys minkään kokoisille ihmisille.

Vierailija

"Maailmaan, jossa jokainen voisi pitää itseään kauniina, ilman että se olisi uutinen."

Itsensä huijaaminen on suosittua, mutta toisia ei pidä pakottaa olemaan siinä mukana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kehopositiivisuus -mantran hokeminen on itselleen valehtelua. He, jotka hyväksyvät kehonsa sellaisena kuin se on, eivät koe tarvetta esitellä vatsamakkaroitaan somessa.

Vierailija

Itse en pidä kehopositiivisuudesta siksi, että sen taakse mennään aina piiloon kun puhutaan vakavan ylipainon aiheuttamista terveyshaitoista. Vakava ylipaino on yleisempää kuin vakava alipaino, joka sekin voi olla ja on terveyshaitta. Kehopositiivinen liike kieltäytyy hyväksymästä tieteellisiä näyttöjä ylipainon haitoista ja niistä ei saa puhua edes lääkäri. Ja jos oman kehon hyväksyminen on vaikeaa, on syytä pohtia ehkä ammattilaisenkin kanssa miksi. Jos lopputulos on se, että en pidä itsestäni koska kehoni ei ole terveissä mitoissa, tekee kehopositiivinen todellisuuspako vain haittaa.

Muuten minusta kaikki kukat saavat kukkia, eikä ulkonäkö vaikuta yhdenkään miehen tai naisen ihmisarvoon.

Vierailija

Yhdyn viimeiseen kommenttiin. Kuvaavaa kehopositiivisuudelle on, että he voivat pilkata esim. Olet mitä syöt -ohjelman Pipsa Laukkaa aggressiivisesti, koska hän neuvoo elämään terveellisemmin ja ohjelmaan osallistujat hoikentuvat. Ilmeisesti osalle kehopositiivisuuden kannattajista hoikentuminen on negatiivinen asia kun pitäisi hyväksyä itsensä 50 kg ylipainoisena välittämättä siitä minkälaisia terveysongelmia se tuo mukanaan.

Nainen 25v

Harvinaisen tyhmä kirjoitus ihmiseltä joka ei tajua kehopositiivisuuden tarpeellisuutta eikä tarkoitusta. Jos sinä et omassa lähipiirissäsi enää tarvitse kehopositiivisuutta etkä koe sitä tarpeelliseksi niin se ei tarkoita että joka paikassa asiat olisivat yhtä kehittyneitä. Pelkästään Suomessa ihmisiä on aivopesty satoja vuosia arvottamaan toisia ulkonäön perusteella eikä se parin vuoden kehopositiivisuus-liikkeellä siitä parane että jos kuvittelet että kehopositiivisuus-sanomaa ei enää tarvitse viedä eteenpäin niin olet aika hakoteillä. Erityisesti lasten ja nuorten takia kehopositiivisuus on erittäin hieno asia, jos tulevat sukupolvet jäis edes vähän vähemmälle arvostelulle kehonsa ja ulkonäkönsä takia niin olemme edistyneet. Nyt on ihan turha sanoa että kehopositiivisuutta ei tarvita, sama kuin sanoisi että feminismiä ei tarvita koska se pitäisi olla itsestäänselvyys. Näin puhuvat etuoikeutetussa asemassa olevat valkoiset länsimaalaiset.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat