Petyitkö sinäkin, kun näit Adelen laihtuneen? Reaktiot laulajan tuoreeseen kuvaan osoittavat, että kehopositiivisuus ymmärretään edelleen vä...

Petyitkö sinäkin, kun näit Adelen laihtuneen? Reaktiot laulajan tuoreeseen kuvaan osoittavat, että kehopositiivisuus ymmärretään edelleen vä...

Laulaja Adele on laihtunut. Toisten mielestä se on mahtavaa, toiset pitävät häntä tekopyhänä petturina. Se paljastaa, miten mahdottomien kaksoisstandardien keskellä yhä painimme – ja miten kehopositiivisuus ymmärretään yhä väärin. Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (32)

Makuasia

Minkä sille voi, jos Adele omasta mielestä näytti ennen paremmalta.

Toisaalta on tietenkin täysin hänen itsensä asia se, miltä näyttää, eikä sen pitäisi kuulua kenellekään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lihominen jotenkin hyväksytään paremmin ja siihen johtaneet syyt, esim. äitiys, kiire, stressi, sairaus

No EI TODELLAKAAN hyväksytä!!! Et ole selvästikään kokenut lihomista itse, olet onnekas. Minä olen ennen ollut normaalikokoinen, kokoa s käyttävä nainen. Sitten tuli pari vaikeaa vuotta, lihoin ja käytin xl kokoa. Ja EI, ei todella hyväksytty vaan joka paikassa katsottiin oikeudeksi todeta "onpas se lihonut" ja jopa oma äitini puhui minulle kuinka kaikki lihavat ovat vähän yksinkertaisia ja kuinka kauniita ovat ne jotka ovat hoikkia. Sain työllä ja vaivalla painoa pudotettua, käytän nyt m-kokoa ja kaikkialta hymisee tyytyväisiä kommentteja että olet laihtunut, upeaa! Minua kohdellaan aivan eri ystävällisesti kuin lihavana.

Eli lihomista ei todella hyväksytä olipa syy mikä vaikeus vain, mutta laihtumista kyllä ihaillaan ja normaalikokoista pidetään myös normaaliälyisenä, toisin kuin lihavaa.

Ehkä se kehon muutos on usein uhka lähipiirille tai omalle viiteryhmälle. Jos kaikki on hoikkia ja yhtäkkiä joku lihoo, voi sen lähipiiri ottaa henkilökohtaisesti, esim. perheessä. Äidille voi olla tuottaa häpeää, että oma lapsi on pullukka, mitä nyt muut ajattelee minusta äitinä. Siis kukaan järkevä äiti ei tietenkään kommentoi typerästi läskiksi, vaan kannustaa ja auttaa terveellisiin elämäntapoihin.
Ja toisinpäin: jos lähipiiri on rehevämpää ja yksi siitä laihtuu, sitä voidaan pitää uhkana omalle elämäntyylille.
Toisaalta hoikkuudessa voi olla kyse hiljaisesta vallasta ja ruumiinkokoon liittyvistä stereotyyppisistä luonteenpiirteitä. Jos se rehevämpi kaveri hoikistuu, parahtakoon vielä hoikemmaksi kuin hoikka kaveri, on kahden hoikan kilpailuasema ( vaikka mistään ei oikeastaan kilpailla, mutta silti 🙃).

Realisti

Faktahan on se, että epäterveelliset elämäntavat yleensä lihottavat, terveelliset elämäntavat auttavat tähtäämään normaalipainoon. Lihavuus aiheuttaa valitettavan paljon terveysongelmia väestölle, enkä ymmärrä miten sitä voi puolustella. Ihan sama mikä on kaunista ja mikä ei - ylipaino ei ole terveydelle hyväksi.

Vierailija

Ei se ole sterotypia, se on totuus. Ei kukaan lihava halua olla lihava. Lihava on vain liian laiska laihduttaakseen ja siksi on keksitty tällainen kehopositiivisuus- liike

Jopo

Onko lihavilla vain oikeus kehopositiivisuuteen? Onko laihat ja normaalipainoiset kehonegatiivisia?

Olen todella iloinen että Adele onnistui parantamaan itsensä liikalihavuudesta, ehkä saamme kuulla hänen upeaa ääntänsä nyt pidempään.

Voi teitä..!

Ei ne toiset ihmiset sinua varten elä ja sinulle asioitaan vakuuttele.
Ja jos he eivät mitään pahaa sinulle tee, niin miksi he eivät saisi muuttaa mieltään?
Ei kaikki asiat ja ajatukset pysy samana koko elämän ajan.

Ei se ole sinua vastaan, että joku muuttaa mieltään!

Voi Teitä..!

Kaupantäti2 kirjoitti:
Minusta Adelen kasvot olivat paljon kauniimmat ennen laihdutusta

Adelen elämäntehtävä ei ole olla sinusta kaunis.

Vierailija

Toimittajalta aivan turhaan yritetty kirjoittaa sukupuolineutraali juttu. Kyse on kuitenkin nimenomaan siitä, että NAINEN "ei saa" olla sellainen kuin on, naisen ulkonäköä ruoditaan aina. Sanoisitte siellä toimituksessakin suoraan! Vai ettekö uskalla puolustaa naisia ja olla reilusti feministejä? Mikään ei muutu jos ei asioista uskalleta edes puhua vaan pitää jotenkin pehmennellä, että kyllähän miestenkin ulkonäköä joskus kommentoidaan... Ja pskat, tämän rakenteellisen ongelman kärsijöinä ovat nimenomaan naiset ja ylläpitäjiä ennen kaikkea miehet sekä konservatiiviset naiset, jotka ovat sisäistäneet patriarkaatin eivätkä osaa puolustautua.

Vierailija

Se nyt vaan on tieteellinen fakta että liikalihavuus on terveysriski. Adelestahan tuli äiti jokin aika sitten. Monihan pistää elämäntapansa remonttiin kun saavat lapsia esim. lopettavat polttamisen tai alkoholinkäytön. Mitä jos lääkäri on sanonut että sinulla on korkea riski saada tämä tai tämä tauti jos et pudota painoa? Mitäs jos lapsen kanssa temmeltäessä tuli lonkat kipeäksi ja kävi mielessä että miltä tämäkin tuntuisi 40 kiloa kevyempänä? Eletään outoja aikoja. Tämä uhriutumiskulttuuri on täysin somen aikaansaannoksia. Ennen jos olisi lehdessä nähty Adelen laihtuneen niin so what. Jos siitä joku olisi pillastunut niin se olisi jäänyt siihen aamukahvipöytään. 

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat