Tiesitkö, että parsa viihtyy maljakossa ja moni kukkakaalin ostaja mokaa jo kaupassa? 6 nerokasta vinkkiä, joilla ruoka säilyy pidempään......

Tiesitkö, että parsa viihtyy maljakossa ja moni kukkakaalin ostaja mokaa jo kaupassa? 6 nerokasta vinkkiä, joilla ruoka säilyy pidempään......

Korealainen Jihyun Ryou tutkii vihannesten ja hedelmien säilymistä. Kuva: <span class="photographer">Kristof Vrancken</span>

Ripusta rypäleet, kastele parsa, sääli sitruunaa. Kokosimme korealaisen Jihyun Royon vinkit, joilla vähentää hävikkiä.Lue koko juttu

Kommentit (5)

Vierailija

Paras tapa säilyttää parsaa on kääriä nippu puuvillaiinaan joka kostutetaan kauttaaltaan ja säilytetään jääkaapissa.

Osto hetkellä jos varret ovat jo kuivat ja puumaiset ei kannata ostaa koska kaikki neste on jo haihtunut parsasta pois.

Broccoli

Broccoli säilyy ihanan rapeana, kun laittaa mukiin hieman vettä ja parsakaalin sinne. Vesi vaihdetaan päivittäin ja kaalin varteen kannattaa samalla leikata uusi tuore imupinta. Pidän jääkaapissa ja säilyy rapeana todella pitkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Meikä

Tuorekurkku kannattaa myös säilyttää vedessä leikkokukan tavoin. Eli pala pois ja korkeaan juomalasiin vettä ja kurkku siihen. Vaihda vesi päivittäin. Yläpäästä voi leikkaa käyttöön tarpeen mukaan. Maistuu erityisen tuoreelta!

viinirypäle on marja

Kukkakaalia ei kannata riipiä lehdettömäksi kaupassa, sillä juuri ne lehdet ovat kukkakaalin ravinteikkain ja paras osa!

Tomaatit säilyvät parhaiten huoneenlämmössä, avonaisessa hedelmävadissa tai vastaavassa. Kantapuoli pitää olla ylös päin. Astiaa vasten pidettynä tai muovipussissa homehtuminen alkaa juuri siitä kohdasta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat