Sivut

Kommentit (56)

Vierailija

Kun kaikki on nyt yhtä isoa tilaa asunnossa ja sitten kivasti ilman tuulikaappia kaikki näkyy tulijalle vastaan.
Kuka neropatti on poistanut tuulikaapit ja väliovet nykyasunnoista!? Uudiskohdetta harkitsevana olen ihan 😬 näistä nykyratkaisuista. Ja kaksoissuihkut jossain 2-3 huoneen asunnossa! Eikö aikuiset jaksa jonottaa suihkuun enää?

Vierailija

KR kirjoitti:
Pienten lasten äitinä olen tosi tyytyväinen siihen, että meillä on avokeittiö. Jatkuva pöydän siivoaminen, ruoan kantaminen pöytään/takaisin kaappiin, tiskikoneen täyttäminen jne käyvät helposti samalla kun lapset syövät pöydän ääressä. 

Ja vielä suurempi etu on se, että olkkarissa oleskelevia lapsia pystyy vahtimaan samalla kun tekee ruokaa tai siivoaa keittiötä.

Eikö tuo ensimmäisen kappaleen asia toimi ihan samoin erillisessäkin keittiössä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
perhekohtaista

Se mikä toimii sulla, ei toimi kaikilla. Olen asunut perheessä, jossa kaikki riitelivät ja ilmapiiri oli kireä. Meidän vanhemmillamme rakastetaan yhdessäoloa ja kutsutaan vielä naapureitakin usein sinne. Mutta tilaa löytyy myös muualta, on mancave, 2 terassia, yläaula ja makuuhuoneita. Miehen vanhemmilla sama homma. Perhe on järjestänyt kotonaan jopa lanitapahtumia! Me asumme vuorotellen molempien yksiöissä. Ollaan joka päivä yhdessä. Yhteenmuuttoa on suunniteltu pitkään ja hartaasti. Olemme samalla alalla, olemme jakaneet koulun ja työpaikan. Meille tulee yhteinen työhuone. Näemme tulevaisuutemme kirkkaampina kuin vanhemmillamme on ollut aikoinaan.

Vierailija

Itsellä asunnon ehdoton vaatimus on erillinen keittiö. Ja onneksi semmoinen löytyy 1980-luvun talosta. En halua, että ruokaa laitetaan olohuoneen reunassa. Keittiö on oma sopukka, jossa voi halutessaan rauhassa puuhastella. Ja keittiön pöydän ääressä käydään parhaat keskustelut.

bebe123

Ei siinä teeveeohjelmassa muuteta mitään yksiöitä tai kaksioita avoimiksi. Käytännössä poikkeuksetta on omakotitalo. Ja yllättävän yleinen pulma uuden talon etsinnässä tuntuu olevan, että hyvinvoivasta maasta ei löydy "kompakteja" omakotitaloja. Siis alle 200 m2! Ei sellaista kuvitellakaan, etteikö jokaisella perheenjäsenellä olisi ainakin yksi oma, suljettava huone. Joskus on enemmänkin. Näin se Suomessakin on onneksi aika monella. 

vierailija.

Minä tykkään tupakeittiöstä. Meillä on nyt uudessa asunnossa iso keittiö-olohuone ja siellä ei trvitse tuntea olevansa yksin. Sen lisäksi asunnossa on kaikille omat makuuhuoneet ja vetäytymisnurkkaus. Mielestäni toimii tässä tilanteessa hyvin ja hajukaan ei haittaa. Isossa olkkarissa on tilaa vetää vaikak se videojumppa. Työt voi tehdä makuuhuoneessa.

Marian

Minulla on kylpyhuoneessa kaksi vierekkäistä tasapohjaista allasta.
Erittäin hankalat puhtaana pidettävät. Kaikki lika jää tasaiselle pohjalle,esim. hampaiden harjauksen jälkeen.

Dual citizen

Ei nämä talot ole rikkaiden taloja! Kanadassa omakotitalot ovat
Vancouverin alueella kalliita. Ihan tavallisilla ihmisillä on suomalaisiin taloihin verrattuna suuria koteja ja useita kylpyhuoneita ym. Toki koronavirus on laskenut hintoja hiukan, mutta vertailun vuoksi voi sanoa, että esim. toissa vuonna kallein myynnissä ollut talo oli noin 78 M CAD
eli euroissa noin 51 miljoonaa..
Rikkaat eivät esittele remonttejaan ja muuttojaan. Olen suomalais-kanadalainen, joten tiedän mistä puhun.

fbf572

Suomensuomalaisena voin sanoa, että Suomessa katsotaan hyvätuloiseksi, jos on omistusasunto. Jos on omakotitalo, niin on rikas ja jos on iso okt (yli 100m2), niin on öky(rikas). 

Äiti

Itseä harmittaa L-mallin keittiö-olohuoneratkaisussa eniten se, että en näe vahtia lapsia kun he leikkivät olohuoneessa ruoanlaiton aikana. Siksi olen ajatellut että tupakeittiö olisi mukavempi.

DP

Tässä asiantuntememattomuus nousee oikein otsikoihin. Remppa ja muuton asiakkaat ovat pääosin normaalia keskiluokkaa. Vancouverissa vaan talojen hinnat ovat niin korkealla. Rikkaiden talot maksavat useita miljoonia. Toisaalta taloissa on useimmiten 200-400 neliötä, joka on normaalia Pohjois-Amerikassa.
On eri asia puhua 53 neliön kämpästä ( joka pilkottuna on jo komeroita), kuin isosta talosta jossa on open concept. Niissä taloissa on lisäksi tilaa yksityisyydelle, isot omat makuuhuoneet, useampi kylppäri ja useimmiten vielä family room. Eli kirjoitus on täysin asiaa ymmärtämättömän höpötystä ja siinä on vielä lievä kateellisuuden sivumaku. ” Komerosta ei voi nähdä mereen” ( Dave Lindholm).

Vierailija

No jopas oli naistenlehden toimittelija ujuttanut korona-asenteensa ihmisten ilmoille sisustushöpinän varjolla.

Te todellakin todennäköisesti vielä ainakin kuukauden ajan olette spitaalisia, ja kenties sen jälkeenkin. Lähipiirinne ja taloyhtiönne muut asukkaat karttavat teitä ihan syystä.

Vierailija

Onneksi, vanhan talomme huonejärjestysremontin alkumotiivi oli se, etten halunnut nähdä tiskipöytää tullessani kotiin.  Meillä vaihdettiin olohuoneen ja keittiön paikka. Kotiin tullessa ei ole pakko nähdä keittiötä lainkaan ja hyvä niin. 
Ihan avara ja "avoin" ratkaisumme on, mutta pikemminkin ikkunoiden takia. 
Yksin on ihana olla kotonakin. 

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat