Kodeissa on ainakin 5 paikkaa, joita moni ei tajua siivota tarpeeksi usein – ”Ei ihme, jos ilmanlaatu ei tunnu hyvältä”

Kodeissa on ainakin 5 paikkaa, joita moni ei tajua siivota tarpeeksi usein – ”Ei ihme, jos ilmanlaatu ei tunnu hyvältä”

Rohkeasti kohti haastetta, ei se pure! (Mutta saattaa vähän haista.)

Jos haluaa kodin pysyvän hyvässä kunnossa, pelkkä imurointi ei riitä. Rakennuttaja kertoi Me Naisille, mitkä kodin huolto- ja puhdistustyöt unohtuvat helposti.Lue koko juttu

Kommentit (10)

Vierailija

Videossa sähköverkkoon kytketty palovaroitin, ennen pariston vaihtoa on se tehtävä jännitteettömäksi. Mihin tämä unohtui?

Poistoventtiili kerää sisältä pölyä ja siten puhdistettava. Jos taas tuloventtiili on likainen niin syy on ilmanvaihtokoneen suodattimissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vakioehdotukseni näissä asioissa liittyy tasa-arvoiseen kansalaisvelvollisuuteen. Eli vanhahtavasti asevelvollisuuteen. Tehdään kansalaispalelus kaikille pakolliseksi, mutta jokainen saa sukupuoleen katsomatta valita, tekeekö puolisen vuotta armeijahommia, vai meneekö suunnilleen talouskoulun pohjalta rakennettavalle kurssille. Jälkimmäinen antaa valmiudet oman kodin pyörittämiseen, mutta hieman kasvatettuna myös antaisi perusopetuksen suoja-, hoiva-, ja huoltotyöhön kriisien aikana. Esimerkiksi jos tällaisen tautikriisin aikana tarvitaan varusmiehiä tukemaan siviilipuolta jonkun liikenneinfran kanssa, niin talouskoulun puolelta löytyy ihmisiä joita saa sairaaloihin avustaviin tehtäviin. Vaikka kenttäsairaaloihin jos pitäisi pystyttää. No, joka tapauksessa, osa jokaisesta ikäluokasta saisi väkisinkin peruskurssituksen asumisen ja elämisen taidoista ihan jokapäiväiseen elämään. 

Vierailija

Tarkistitteko linkittämänne Bonavan videot? Video "laattasaumojen puhdistamisesta" ei nimestään huolimatta käsittele laattasaumojen puhdistamista lainkaan, vaan ainoastaan WC-istuimen silikonisauman kunnon tarkistamista. Palovaroittimen testaukseen opastava video sen sijaan on nimensä mukainen.

Azraelis

Vierailija kirjoitti:
Poistoventtiili kerää sisältä pölyä ja siten puhdistettava. Jos taas tuloventtiili on likainen niin syy on ilmanvaihtokoneen suodattimissa.

Suurin osa kerrostaloista omaa edelleen vain poistokoneen jolloin tuloilman suodatin löytyy asunnosta itsestään, rakoventtiilistä yms yms. Usein nämä ovat irroitettavaa mallia jotka voi imuroita, pyyhkiä tahi pestä.

Toinen paikka jonka asukkaat voisivat useammin hoitaa on liesikupu/tuuletin. Se hoitaa myös usein asunnon poiston, ja kun se tukkeutuu alkaa ilmanlaatu huonontua.

Vierailija

Ihmettelen kirjoitti:
Onko verkkoon kytketyssä palovaroittimessa paristo?

Tottakai. Pitäähän sen toimia sähkökatkonkin aikana.

Eda Ernst Ekström

Minäkin - poikalapsi silloin - sain ympäristöopin ja kotitalouden tunneilla perustietouden - äitini hyvien käytännön harjoitusten kera - varsin luontevan opastuksen millainen on olla suomalainen Suomessa!

Vaikuttaa siltä, että perusasioiden selventäminen - en nimeä opettamiseksi - oli koulun eräs perustehtävistä. Onko nyt hukassa? Opetetaanko lähinnä ammatteihin; taitoihin?

kotisivuiltani: [Tiivistelmä 2012]

Suomessakin on paljon nuorempia henkilöitä joilta on hukassa perhe, vanhemmuus lapselleen, perhe-elämä sekä asema kansalaisena yhteiskunnassa, oikeuksineen ja velvollisuuksineen.

Tosiasiana joudumme tunnustamaan, että kulttuurikatkos (nuorille vanhemmuudesta) ei ole välttämättä valmistanut heitä yhteiskunnan täysiarvoiseksi ja -valtaiseksi jäseneksi. Ongelma kiteytyy vähätuloisempien parissa joiden syyt eivät välttämättä ole heidän itseaiheuttamiaan vaan syrjäytyminen johtuu - usein - monesta eri osatekijästä joista vähäisin ei ole syrjäytyvyyden periytyminen.

Yhteiskuntaopin nimikkeellä tulisi/tulee olla tieto-opastus miten yhteiskunta toimii:

Koska ihmisen lapsuus on kaikkein tärkein hänen tulevaisuudenennusteidensa pohjana sitä voidaan vielä jollain tavalla "paikata" nuoruudessa. Jolloin käytännöllisesti kaikki ikäisensä ovat koulussa. Joten lähdetäänpäs kouluun... ... ...

Koulun varttuneemmilla luokilla eli 11~17-vuotisten parissa tulisi olla lukuaineina kaikilla oppilailla suomalaisuus, miten olla suomalainen tasaveroinen velvollisuudentuntoinen ja oikeutettu kansalainen. Tämä on se joka on hukassa.

JOS kaikilla nuorilla on (edes) käsitys miten maailma; Suomi toimii ja mitä siinä voi tehdä ja mitä ei tehdä niin "pelisäännöt" ovat ainakin periaatteessa heidän tiedossaan ja he osaavat; heidän tulisi osata löytää paremmin oma tulevaisuutensa, paikkansa siinä.

Siksi olisi tärkeääkin tähdellisempää sisällyttää koulusivistykseen kansalaisuuden perusasiat.

Ihmeellistä ettei niin ole tajuttu tehdä jo aiemmin. Vaikka kulttuurikatkos on ollut näkyvillä jo vuosikymmeniä. Siis, että edes perusasiat elämästä ja varsinkin vanhemmuudesta olisi selitetty; opastettu ymmärrettävästi ja kulttuurilähtöisesti suomeksi Suomessa. Edes koulussa koska osa vanhemmista ei osaa..

Aiemmin - kouluaikanani - oli yhteiskuntaoppi. Hyvä niin. Se ei tänään; näinä eläväisinä aikoina riitä. Viitaten sekä syrjäytyneisiin, että hyvätuloisiin elämän perusasioiden oppimisella on tarvetta tässä yhteiskunnassa:

OPPIAINE Tähän "peruskurssiin" sisällyttäisin oleellisimpia asioita kuten taloudenpito; mistä se raha tulee ja minne se menee; mitkä ovat "pakolliset menot" jos aikoo elää omavaraisesti liitossa tai yksin. Miten kotia hoidetaan perusruokien valmistamisesta siivoamiseen, kotisiisteysjärjestyksen ylläpitoon, asukaan oikeuksiin ja velvollisuuksiin asumisyhteisönsä suhteen, työhönhakeutumisen opastamiseen, työntekijänä - harjoittelija, kesäapulainen, tilapäinen, vuorottelija, osa-aikainen, vuokratyöläinen, vakituinen työsuhde - olemiseen. Eläkeperusteet jotka alkavat vaikuttaa (nyt) jo työhönastumisen myötä. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen harrasteiden, yhdistystoiminnan, mielipideyhteisöjen ja - ennenkaikkea - äänestämisen kautta.

Äs

On. Just eilen tulin kotiin ja härveli katossa piipitti.  Paristo vaihtoon ja johan hiljeni. Sen verran kinkkinen vekotin oli et piti pyytää teknisemmin kätevä kamu apuihin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat