Italialainen Tiberio, 23, rakastui opiskelijavaihdossa mämmiin ja siitä tuli suosikkiaamiainen – pyytää nyt suomalaisilta apua

Italialainen Tiberio, 23, rakastui opiskelijavaihdossa mämmiin ja siitä tuli suosikkiaamiainen – pyytää nyt suomalaisilta apua

Tiberio maistoi Suomessa läpi kaikki saatavilla olevat mämmit ja eri makuyhdistelmät. Suosikiksi nousi Kymppi-mämmi vaniljakastikkeella tai kermalla.

Milanolainen Tiberio Galbiati rakastui mämmiin ollessaan Oulussa vaihto-opiskelijana. Hän on valmistanut sitä toistaiseksi kahdesti ja kolmas kerta on suunnitteilla.Lue koko juttu

Kommentit (3)

MämmiMämmi

Tehoimeltäminen on yksinkertainen ja myös erittäin tehokas tapa valmistaa mämmi. 

Valmista mämmi tehoimeltämällä

Perinteisen mämmin voi valmistaa myös nykyaikaisesti tehoimeltämällä sähkölieden uunissa.

Mämmin valmistus on vähän kuin imelletyn perunalaatikon teko, se on aikaa vievää puuhaa, mutta tällä ohjeella helppoa.

Perinteiseen vanhan ajan mämmiin ei lisätä sokeria eikä siirappia, se valmistuu helposti huokeista aineista, mämmimaltaista, jauhosta ja vedestä sekä kevyt ripaus suolaa. Voi maustaa esimerkiksi jauhetulla pomeranssinkuorella.

Kaiken maailman kikat ja konstit unohdetaan ja tehdään ohjeen mukaan.

Perinteistä mämmiä ei makeuteta siirapilla eikä sokerilla. Makeus saadaan imeltämällä. 

Näistä mämmi valmistuu:

4 litraa vettä
650 g maltaita
1,2 kg Ruisjauhoja

1 tl suolaa
2 rkl jauhettua pomeranssin kuorta
Pinnalle paiston aikana 2-4 kertaa pirskotellen vettä

Valmistusohje tehoimeltämällä:

1. Kuumenna vesi uunin kestävässä kattilassa 74-76 asteeseen.

2. Sekoita kaikki maltaat ja jauhot kattilassa huolellisesti koko vesimäärään notkeaksi puuroksi. EI SUOLAA TÄSSÄ VAIHEESSA. Seoksen lämpötila laskee tässä vaiheessa itsestään vähän. Laita kattila 65–70 asteiseen sähkölieden uuniin imeltymään 3–4 tunniksi.

3. Nosta kattila imeltymisen jälkeen liedelle, lisää pomeranssinkuorijauhe ja suola ja kuumenna varovasti ja huolellisesti sekoittaen kiehuvaksi. Siirrä kattila sivuun ja anna tekeytyä noin 15 minuuttia.

4. Laita mämmiseos uunivuokaan (-kiin). Paista mämmi 120–130 asteisessa uunissa 3–4 tuntia. Sivele paistamisen aikana mämmivuokien pinnalle muutamia kertoja pirskottamalla vähän vettä, tämä vähentää mämmin kuorettumista.

Mämmi on parhaimmillaan, kun sen saa tekeytyä viileässä ainakin 3 päivää.

Nauti mämmi maidon, kerman, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Kun mämmiä ei ole makeutettu siirapilla eikä sokerilla, niin siihen voi lisätä lautaselle hyvällä omallatunnolla sirotesokeria makeutta antamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oluttarvikekaupasta

Mämmiä voi valmistaa myös muista, kuin ruismaltaista. Vehnämallas sopii hyvin mämmin valmistamiseen. Myös ohramallasta ja kauramallasta on saatavissa kuorittuina, mikä sopii mämmin valmistamiseen. 

Maltaiden toimittajat jauhaa pyydettäessä lisähinnalla olutmaltaat mämmimaltaiksi.

Oletan niin että Italiassakin on oluen raaka-aineita myyviä kauppoja , mistä voi saada eri viljoista valmistettua mallasta jauhettuna mämmimaltaaksi.  

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat