Avioero teki supersäästäjäksi: Erotessa Petra tienasi alle kaksi tonnia – nyt säästöön jää yli 8 000 euroa vuodessa

Avioero teki supersäästäjäksi: Erotessa Petra tienasi alle kaksi tonnia – nyt säästöön jää yli 8 000 euroa vuodessa

Petra Sten-Heinonen opetteli säästämään pakon edessä. ”Älä luovuta, jos joku kuukausi menee penkin alle. Jatkat siitä, mihin jäit.”

Petra Sten-Heinonen joutui pakon edessä opettelemaan niukan elämäntyylin. Nyt hän on hurahtanut säästämiseen ja nauttii tarkastaessaan tilien saldot. Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (33)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Olisi varmaan kannattanut kohdella miestään paremmin. Usein mies painaa pitkää viikkoa ja ylitöitä, että saa kaiken maksetuksi ja kiitoksena on ainainen valitus ja päänsärky.

Ehkä jutun päähenkilö ei niinkään kaivannut paljon rahaa, vaan läsnäolevaa miestä. Kuten jutussa todetaan, niin vähemmälläkin pärjää. Itsellä oli korkepalkkainen mies, joka teki koko ajan työtä. Pyysin monta kertaa, että hän vaihtaisi työpaikkaa, vaikka palkka laskisikin, mutta ei.  Ja joo, kun tällaisesta tyypistä ei näe paljon mitään, mutta sitten illalla tulee kotiin ja pitäisi "saada" ennen kuin hän nukahtaa (tai jatkaa taas työntekoa) ja sitten häipyy taas aikaisin seuraavana aamuna, niin olihan minulla "päänsäkyä" aika usein. Kuten arvata saattaa, niin erohan siitä tuli. Nyt on mies, jonka palkka on vähän enemmän kuin puolet ex-miehen palkasta, mutta olen onnellisempi (itsekin olen töissä, eli en elä miehen rahoilla). Vakaa talous on tietenkin tärkeä kriteeri miehillä, mutta ei huippupalkka ja ainainen töissä roikkuminen ja siitä seuraavaa kotitöiden ja toisen ihmisen huomioon ottamisen laiminlyönti.

Vierailija

Tämä. Miksi viikko-viikko systeemillä pitää maksaa elatusmaksuja? Miksei ihmiset vaan sovi laskuja puoliksi? Käsittääkseni toinen osapuoli saa aina lapsilisät josta pystyy kattaa esim. vakuutusmaksut. Loput kulut pitää pystyä hoitamaan puoliksi. Ihmiset on niin itsekkäitä ja tyhmiä. Itse olen aina maksanut puolet juoksevista kuluista, eikä ole koskaan ollut tarvetta elatusmaksuille vaikka väkisin niitä yritettiin mulle ristiksi laittaa. Kasvakaa aikuisiksi ja pitäkää huolta lapsistanne. Siihen ei virastoja tarvita. On todella suuri vääryys jos elatusmaksut maksetaan vaan sen takia että niin on jossain kirjoitettu. Kaikki on velvollisia huolehtimaan omista tulonlähteistään. Piste.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Jokin tuossa ei täsmää. Tileillä varmaankin oli muihinkin hankintoihin rahaa jemmassa kuin vain puskuriahastoon tai tuli osituksessa. Reilua olisi jo jutun alussa kertoa, että henkilöllä on osakkeiden ja rahastojen tuottoa myös. Vaikka se jutun lopussa mainitaan, ihmisille jää helposti väärä käsitys, että pelkällä henkilökohtaisen avustajan palkalla ja myymällä vähän merkkivaatteita, olisi mahdollista tuo kaikki. Elatusapu toki auttaa asiaa myös, ja se, että kun lapset ovat toisella vanhemmalla, kustannuksia on vähemmän.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Äly hoi kirjoitti:
No ei ole kovin järkevä säästäjä kun meinaa uuden auton ostaa! https://www.vertaalainaa.fi

Minä tienaan pari tonnia käteen kuussa ja olen perheemme ainoa säästäjä. Laitan sivuun 300 euroa kuussa, mutta joinakin kuukausina se täytyy ottaa käyttöön, jos raha ei riitäkään. Ostin myös uuden auton, tosin lainalla, jota maksan pois kaksi vuotta. Ei se nyt tämän vuoden mallia ole vaan neljä vuotta vanha, mutta on sillä mukava ajella! Pehmeästi kulkee, on tilaa, ei huolta remonteista. Aiempi auto oli 18 vuotta vanha, ja kyllä siitä piti päästä eroon niin kauan, kun vaihdossa vielä jotain sai. Olisi ollut ikävä tilanne, kun se olisi viimein viimeisen metrinsä ottanut ja olisin jäänyt jonnekin tien poskeen. Milläs sitten olisin töissä käynyt ja lasta kuljettanut? Koko ajan oli huoli, että moottori leikkaa kiinni. Toista moottoriremonttia ei minun kukkaroni olisi kestänyt.

sama täällä. On tämä niin hullua

Arialisa

Vierailija kirjoitti:
Miksi keksiä tällaisia satuja? Järkevä ja laskemistaitoinen ihminen huomaa hyvin nopeasti että oikein mikään tässä ei pidä paikkaansa. 

Sen verran joka paikkaan tunkeva nainen, että halusi narsistista huomiota, että teetätti tämän elämäntarinansa Me Naisiin, ehkä toimittajan tuttuja. 

Se, että MIES jätti hänet, kertoo jo jotakin, joten pitää itsetuntoa pönkittää tällä lehtijutulla.

Vierailija

Onhan se viisasta säästää, mutta jos saat kuussa 1 000 e mistä maksat vuokran, sähkön, veden, auton kulut, vakuutukset ja lääkkeet niin juhlaa on jos ruokaan jää 200 e/kk.

Vierailija

Miksi ei kerrota miten tämä säästäminen tehdään ALLE 1500€ tai ALLE 1000€ tuloilla?

1800€ olisi monelle PARANNUS tuloihin, eikä niukan elämäntyylin harjoittelua! Puhumattakaan näistä muka huonoista 2400€ kuukausista - nyt pientä rajaa, tässä ei kirjoiteta toimeentulonsa kanssa kamppailevasta, vaan vähintään keskituloisesta, jolla ei oikeasti ole hätää.

Vierailija

Olen leskeytynyt, eronnut ja sairas-eläköitynyt - mutta elää pitää lähempänä tonnia kuin kahta tonnia ( tai jopa yli ) tuloja. Asumisen kulutkin on noin kolme neljäsosaa, eikä vaan liki puolet tuloista. En pysty säästämään tonneja, vaan maksimissaan kymppejä.

Jos näin rikkaat kuin tässä artikkelissa elävät niukasti - niin miten kuvailisitte meidän vielä köyhempien elämistä?

RitvaHelena

Miten kolmen hengen perhe, jossa on 2 kasvuiässä olevaa lasta voi hankkia ruokansa 10 eurolla päivässä, ruokailevat Ilmeisesti isänsä luona.
Näitä samanlaisia tarinoita on lehdissä usein, ”miten hankin 10 sijoitusasuntoa, kun sain pelkästään työttömän peruspäivärahaa” tai kerrotaan, miten nuori nainen saa kokoon huikeat säästöt pienestä palkastaan. Tuossa viimeisimmässä tarinassa itse jutussa paljastui, että nuori nainen ei maksanut asunto- eikä ruokamenoja, kun oli muuttanut asumaan ilmaiseksi isoäitinsä luo täysihoitoon.
Hiukan kritiikkiä ja kunnon taustoituksia näihin höpöjuttuihin.

Pappa

Vuoroviikkoperheissä voisi lain puolesta olla elatusmaksuissa sellainen kohta, joka jakaisi kulut puoliksi. Meillä entisen puolisoni kanssa on vuoroviikkosysteemi ja maksan paremmalle tienaavalle puolisolle elatusmaksua, joka tuntuu hullulta. Aluksi uhkaili vievänsä lapsen pois, mutta nyt jo onneksi ymmärtää, että lapsi siinä kärsisi.

Vuoroviikkosysteemi saisi olla lähtökohtana muutenkin, niin toinen osapuoli ei pääsisi niin helposti kiristämään lasten näkemisellä. Moni erokin olisi inhimillisempi. Tämä itsestäänselvyys saa vielä valitettavasti odottaa.

Toto

Minäpä pistin 30tonnii viidessä vuodessa raveihin ja muihin uhkapeleihin...eikä oo tarttenu kituuttaa vaikka ei oo voittoja tullutkaan...tosin ei mulla oo lapsiakaan!

Täti 56+

Tällä samalla tavalla myös minä muutuin varakkaaksi: tyhjätasku nuori eronnut rouva otti vuonna 1995 asunnon ja lainat omiin nimiinsä erossa. Palkka oli niin pieni, että minulla ei ollut varaa asua omassa asunnossani (3 h +k Vantaalla, velaton hinta uutena oli 1988 470.000 markkaa, erossa 1993 hinnalla 330.000 markkaa, vuonna 1998 jo 540.000 markkaa) kun vastike, lainanlyhennykset ja korot olisivat syöneet koko palkan. Mutta laitoin asunnon vuokralle ja sain 3000 markkaa/kk, joka kattoi nuo kaikki kulut! Ja yllättäen omaa pääomaa oli niin paljon, että 2001 pystyin ostamaan sijoitusyksiön Harjuntorilta ja 2002 sijoitusyksiön Pietarinkadulta Ullanlinnasta. Ja niiden arvo nousi kymmeniä tuhansia euroja vain kolmessa vuodessa, kun myin ne vuonna 2005 ja ostin samantien kolme kaksiota Lahden keskustasta. Älkää hyvät ihmiset riidelkö erossa niin paljon, että koti on pakko myydä. Antakaa toisen vanhemman ostaa koti itselleen, vaikka sitten vuokraksi laitettuna.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat