Kaikki hössöttävät wc-paperista, vaikka meillä on bideesuihku vessojen vakiovarusteena! Olisiko suomalaiskeksinnölle nyt kysyntää maailmalla...

Kaikki hössöttävät wc-paperista, vaikka meillä on bideesuihku vessojen vakiovarusteena! Olisiko suomalaiskeksinnölle nyt kysyntää maailmalla...

Vessapaperi ja käsisuihku on lyömätön yhdistelmä, mutta pelkällä käsisuihkullakin saa oikein kelpo jälkeä. Kuva: <span class="photographer">Sanoma-arkisto / Rio Gandara</span>

Alapään pesu onnistuu käsisuihkulla, mutta voi tällä 50 vuotta vanhalla suomalaiskeksinnöllä tehdä muitakin asioita.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (28)

Meillä laitettiin talouspaperi tulla telineeseen, 2 WC paperilla. WC paperi on parempi nenän ym. pikku pyyhkimiseen ja heti roskiin.
Myös pylly kuivataan paperilla, tiedän tapauksia kun kostea pylly pyyhkeen käyttö on johtanut teholle ja sen jälkeen 2 kk kotihoito on.
WC meillä on jokaiselle 3 käsipyyhettä. Ovat vaateripustimessa jotta kuivuvat ennen uutta käyttöä.

Allekirjoitus

Vierailija

Esim. Turkissa on jokaisen pöntön sivussa hana josta tulee vesi kuten bideessä. Hieman on vanhempi keksintö kuin suomalainen käsisuihku vaikkakin tuo meidän käsisuihku on monikäyttöisempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ulkomailla asuva suomalainen n...

Vapaakappalekuvio kirjoitti:
Joka maailman kolkassa on em. suihku, jopa julkisissa vessoissa.
Toimittajan tulisi perehtya asiaan ennen roskauutisen julkaisua.

Ei pidä paikkaansa. Olen nähnyt bideesuihkuja ainoastaan Suomessa. Saksassa ei esim. niitä ole kellään. Toimme em. suikun Suomesta tänne ja se on jatkuvasti käytössä. Ihmettelen, ettei muut maat ole kiinnostuneita moisesta hienosta suomalaisesta keksinnöstä. Ehkä ei kunnolla olla markkinoitu.

Vierailija

Ei ole bidesuihkua tässä 1970 rakennetun talon wc tiloissa. Jatkuva peseminen huuhtoo naisen alapäästä hyödyllisiä bakteereja ja pH tasapainon heilahtaminen altistaa hiivatulehduksille ja bakteerivaginoosille. Naisen alapään pH saa olla aika tuju koska vaginankin pH on 3.8-4.5 eli hapokas on. Pysyäkseen terveenä on happotasapainon pysyttävä eikä pidä huuhtoa liikaa. Miehille bidesuihku on hyvä.

Vierailija

LAINAUS: "Totuus siis on, että paperipyyhintä on epähygienisempää ja mahdollistaa bakteerien jäämisen peräaukon tienoille. Opetelkaa käyttämään käsisuihkua. Luonto ja kukkaro kiittää, sekä tämä on hygienisempää."

Bakteerit kuuluu aina olla peräaukon tienoilla, muuten sienet valtaavat sen alueen. Ne ovat ihmiselle ystävällisiä, tuttuja. Älä tapa niitä, tulee muuten jokin ihottuma tms.

suihkuttelija

Niinpä. Tulin 3 viikkoa sitten kuukauden matkalta Thaimaasta, ja siellä jokaisessa (3) hotellissa oli jokaisen pöntön vedenottoon liitetty pimppiluuri, myös yleisissä miesten vessoissa ravintoloissa ja yökerhoissa, ja kahviloissa; myös paikallisten ihmisten kodeissa. 

Toki siellä kylmä vesi ei ole niin kovin kylmää, ettei haitannut ettei ollut lämminvesiputkeen liitettyä, kun ei siellä mitään lämminvesiputkia edes ole. Noissa pimppiluureissa siellä oli kahvassa selvästi paineensäätö, eli jos painoi liipasimesta lujaa, tuli myös vettä aika kovalla paineella. Vähän painettuna tuli vähemmän.

Tuli mieleen, että Suomessakin paikoissa joissa käsinpesuallas ei ole pöntön vieressä tai ollenkaan, olisi tuollainen wc-pöntön vedenotosta haarautuva bidee-suihku olla hyvä. Vaatisi varmaan jonkun tuplavarmistushanan vakuutusyhtiöiden vuoksi Suomessa eikä suoraan Thaimaasta roudattuna suostuisi putkimies asentaa.

Matkailija miina

Scandic hotelli aviaconress Vantaalla ilmottautuu.!!
Olen yöpynyt siellä viime vuonna useita kertoja. Yhdessäkään huoneessa EI OLE BIDEESUIHKUA . Kylpyhuone on uudistettu muuten, sadesuihkut jne. mutta ei normaalia käsisuihkua. Suuri miinus.

Olen itse aina ollut sitä mieltä, että käsisuihku on kummallisen aliarvostettu juttu! Varsinkin kun Suomessa se löytyy lähes joka kodista. Eihän kukaan voi tosissaan ajatella, että mitään saisi puhtaammaksi paperilla hinkkaamalla kuin vedellä pesemällä?

Tulee mieleen, kun joskus nuorena Intiassa reissaillessani aluksi oudoksuin reikää lattiassa vessana, mutta hetkisen päästä ymmärsin kuinka paljon hygieenisempää on kyykistellä koskematta pyttyyn.

Tässä muuten osuvasti kirjoitettu juttu wc-paperin hamstrauksesta:

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000006450220.html

Sovitaanko vain, että saamme käyttää käsisuihkua, wc-paperia tai molempia. Ja kukaan ei hamstraa sitä paperia turhaan. :)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat