Kati, 39, muutti kymmenen vuoden jälkeen Thaimaasta takaisin Mikkeliin – Suomi, jonka hän kohtasi, oli järkytys

Kati, 39, muutti kymmenen vuoden jälkeen Thaimaasta takaisin Mikkeliin – Suomi, jonka hän kohtasi, oli järkytys

Kati Häkkinen muutti Thaimaasta takaisin Suomeen lastensa Aidan, 8, ja Ninon, 10, kanssa reilut puoli vuotta sitten.

Kati Häkkinen, 39, muutti Thaimaasta takaisin Mikkeliin vuosikymmenen jälkeen. Hän osasi odottaa kulttuurisokkia, mutta syy tuli yllätyksenä.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (140)

Emuu

suomessa vain lomilla kirjoitti:
Siis niin totta joka sana,

naiden asioiden vuoksi en ole palannut suomeen 30v

jalkeen enka palaa.

Useimmat suomalaiset ovat tunne koyhia ja ahdistuneita.

Tunneköyhä on yhdyssana ja ahdistunut taidat olla itse, kun noin negatiivisesti kirjoitat maasta, joka antoi sinulle alkueväät elämällesi mm. ilmaisen, huippuperuskoulutuksen myötä. Luulisi konkreettista kiitollisuuttakin löytyvän, jos vähääkään miettii.

Kiinnitin erityistä huomiota viimeisiin sanoihisi. Toimiiko nykyisen asuinmaasi yhteiskunta pelkällä kylmällä käteisellä ilman armoa ja ns. kunnon ihmisen mitta = pankkitilin paksuus?
Ihmiset, joilla ei ole varallisuutta, ovat yhteiskunnassasi toisen luokan ihmisiä, roskaa, joita voi ja saa halveksia potkia päähän niin paljon kuin lystää jos vain pankkktili antaa myöten, niinkö? Kommenttisi perusteella asia on juuri niin, mutta olisi mielenkiintoista lukea sinun selityksesi ihan omin sanoin. Tulehan uudelleen linjoille ja anna uusi vuodatus!

Hei, muukalainen, olet usein myös yksinäinen ja näytät villiltä, eroottiselta seikkailulta!? Sitten olet täällä kanssani. Kirjoitan mielelläni kanssasi fantasioistamme. Älä epäröi ja anna hemmotella itseäsi.... katso päiväkirjaani joka päivä. Kerron sinulle päivittäin, mitä teen... utelias? Kirjoita sitten... Odotan tapaamistasi. http://suomi24.net.ru

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
suo täällä vetelä jne..

Lauri Tyrni kirjoitti:
Suomalaiset on kateeellisia alisuorittajia, jotka syyttävät ongelmistaan kylmää talvea ja talvisotaa.
ketkä ovat kateellisia alisuorittajia   ja syyttävät talvisotaa kerro aina  täytyy perustella ..mutta katoso  sinäkin  negatiivisena voit  suomalaisia  rauhassa  moittia veteraanien ansiosta ollemme  demokraattinen maa!!

Oma rakas maani

Ruudolf Setä kirjoitti:
Tämän hetken , ja ajan Suomi on vajonnut jonnekkin masennuksen ,ahdistuksen

suohon , jossa kaikkinainen toisten ihmisten kunnioitus ja arvostus on hävinnyt.

Kun kaikkinainen sivistys katoaa , kansakunnan tulevaisuus ei

näytä kovinkaan hyvältä. On vaan minä . minä ihmisiä jotka

tuomitsevat , ottamatta edes asioista selvää , huudetaan vaan kun

"musta tuntuu" mielipiteitä. Ja pelätään kaikkia ja kaikkea.

Minne on hävinnyt solidaarisuus ja empatia ??

Onneksi nuorimmissa sukupolvissa on paljon niitä joille se

ahneus ja vain oma minä ei ole mikään "kunnia asia" , ja

päämäärä. Jopa  ulkomaalainen voi olla Ystävä !!

Siis oma tuttavapiirikö on tuollainen itse en omasta joukostani moista löydä ikävä jos sinulle on käynyt noin huonosti  minulla sitten aivan  päinvastoin olen siis se onnellinen  suomalainen!!

Vierailija

Harvinaisen vastenmielinen...hänelle suvaitsemattomuus on sitä, että käytännön ihminen kysyy kengistä.
Ei vaikuta realistilta joten tyypillinen poliitikko.

Vierailija

Minä olen asunut nyt 24 vuotta ulkomailla vakituisesti. Käyn Suomessa erittäin harvoin, en edes joka vuosi läheskään, koska minulla ei siellä ole enää ketään. Sisareni asuu ulkomailla, vanhemmat kuolleet. Ystävät täällä ja oma perhe.

Sen verran tiedän Suomen oloista ja ihmisten asenteista ja käytöksestä että en mitenkään enää koskaan sinne halua palata asumaan! Ilmapiiri on todellakin muuttunut siitä kun lähdin, jyrkästi huonompaan suuntaan. Olen suorastaan huolissani, mutta uskon toisaalta että opiskeleva nuoriso on valveutuneempaa ja avoimempaa. Kielitaito lisääntyy ja ulkomaanmatkailun ja ulkomailla opiskelun ja työskentelyn myötä maailmankuva avartuu. On hyvä päästä pois ahtaasta tynnyristä.

En muista että suomalaiset ennen olisivat olleet niin kateellisia ja pahantahtoisia, suorastaan ilkeitä! Vai kultaako aika muistot?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ehdottomasti, Kati! Kuten juttuun kommentoijien tyylistä näkee, ihmiset ovat Suomessa täynnä negatiivisuutta, pahansuopaisuutta, kateutta ja katkeruutta.

Olen asunut jo vuosia ulkomailla ja Suomessa jo lomailu tuottaa pahaa mieltä ihmisten asenteen vuoksi. Negistely olisi surkuhupaista ellei se olisi niin inhottavaa.

Hävettää suomalaisten asenne.
Ulkomailla suomalaisen tunnistaa siitä, että heistä huokuu huono itsetunto. Halu pilkata muita, valittaa ja kitistä.

Kerran Thaimaassa ihanan rentoiluloman keskeytti hotelliin saapunut suomalaismies. Kovaan ääneen puhelimeen hän selvitti, että muuten hyvä resortti mutta "vitun ulkomaalaisia on saatanasti".:D

Mä mietin myös, että useiden kommenttien perusteellahan kirjoittaja osui ihan naulankantaan. Ihmeellistä negatiivista narinaa ja yksityiskohtiin tarttumista. Taisi mennä jutun koko pointti monilta ohi. Ihan samaa olen itse huomannut kuin kirjoittajakin vaikka ulkomailla asumisestani on jo aikaa: Suomi on osin taantunut ihme takapajulaksi jossa osa kansasta on hukannut alkeellisimmatkin käytöstavat ja sivistyksen.

Lilianneli

Tavallinen suomalainen mies on varmaankin rouvalle liian köyhä ja no - tavallinen kun ehdottaa treffejä ABC:lle. Maassa maan tavalla. Koskee myös paluumuuttajia.

Lilianneli

Luet varmaankin liikaa some-palstoja. Emme todellakaan ole muuttuneet pahantahtoisiksi, vain ne kovaäänisimmät ja ilkeimmät esiintyvät netissä. Puoleen sekä toiseen. Maamme on täynnä ihania mummoja ja ihmisiä, jotka eivät koskaan käytä nettiä, ovat juuri niin sydämellisiä kuin aina ennenkin, ja täynnä sitä maalaisjärkeä, rakkautta luontoon ja maahamme. Tutustu tarkemmin :-)

Vierailija

”Puhdasta ilmaa ei osaa arvostaa, ellei ole elänyt saasteiden keskellä.”

Miten niin? Minä osaan, ja tunnen monia muitakin.
Kannattaa varmasti miettiä sitäkin, kuinka paljon olettaa ja yleistää.

Meitä on moneen junaan

Tämä nyt oli taas tätä. Kymmenen vuoden jälkeen järkytys muuttaa Suomeen?

Missähän kuplassa kyseinen rouva mahtoi elää?

Jos haluaa jatkaa prinsessa elämää niin silloin olisi varmaan ollut parempi jäädä Thaimaaseen!

Etseäni ei järkyttänyt ollenkaan muuttaessani viidenkymmenen ulkomailla viettämäni vuoden jälkeen Suomeen. Olin pitänyt läheiset suhteeni lähisukuun ja ystäviini ja seurannut myös tiiviisti maan kehitystä ja lukenut  Suomalaisia lehtiä, rouvalle tiedoksi niitä pystyy lukemaan netissä.

Olin täysin selvillä kaikesta mitä maassa tapahtuu ja on tapahtunut.

Ei kymmenessä vuodessa niin paljon mikään ehdi muuttumaan että siitä saisi mitään paluu- tai kulttuurisokkia.

Kaunis nainen

"Välillä ihmettelen myös pukeutumista, sekä naisten että miesten. Kun ajoin pyörällä hameessa ja korkokengissä, ihan vieras nainen kysyi, eikö minulla ole käytännöllisempiä vaatteita. Käytännöllisyys ei ole pukeutumiseni ykköskriteeri, haluan nauttia naisellisuudesta ja kauniista vaatteista!"

Kiitos hyvästä kirjoituksesta! Kaikki osuu kyllä suomalaiseen arkeen. Itse kyllä arvoistan myös ABC- treffikutsua, se oli ainoa yksityiskoneella lentämiseen verrattuna oli ehkä hieman liioiteltua? Suomalaisuuden positiiviisia piirteitä löytyy mm. ohjelmasarjasta, jossa puoliso, ystävä, tms. auttaja ja arjen/vaikeuksien helpottaja yllätetään yllätettävän suosikkimusiikkiesityksellä. Siinä positiivinen suomalaisuus näkyy parhaimmillaan! :)

Mutta sitä en tahdo ymmärtää, että miksi tuo ylinnä lainattu teksti on niin totta Suomessa? Monet suomalaiset katsovat vinoon ihanasti naisellisia naisia, jotka nauttivat naisellisuudesta ja tuovat sitä ihanaa sukupuoltaan esiin pukeutumalla kauniisti. :)) TYKKÄÄN :)) Suomalaiset naiset, moni mies tykkää, kun tykkäätte korostaa naisellisuuttanne. Kauneutta parhaimmillaan.

Toki kaikki meistä ihmisistä ovat oikeasti kauniita! Jokainen korostakoon omia kauniita puoliaan, miten tahtovat.

Hyvä Kati, 39 + hyvä kaikki su...

Meitä on moneen junaan kirjoitti:
Tämä nyt oli taas tätä. Kymmenen vuoden jälkeen järkytys muuttaa Suomeen?

Missähän kuplassa kyseinen rouva mahtoi elää?

Jos haluaa jatkaa prinsessa elämää niin silloin olisi varmaan ollut parempi jäädä Thaimaaseen!

Etseäni ei järkyttänyt ollenkaan muuttaessani viidenkymmenen ulkomailla viettämäni vuoden jälkeen Suomeen. Olin pitänyt läheiset suhteeni lähisukuun ja ystäviini ja seurannut myös tiiviisti maan kehitystä ja lukenut  Suomalaisia lehtiä, rouvalle tiedoksi niitä pystyy lukemaan netissä.

Olin täysin selvillä kaikesta mitä maassa tapahtuu ja on tapahtunut.

Ei kymmenessä vuodessa niin paljon mikään ehdi muuttumaan että siitä saisi mitään paluu- tai kulttuurisokkia.

Mitä erinomaista tuossa "shokittomassa" paluussasi on? Ei mitään. Negatiivista ei-ajattelua kylläkin + narsismia?

Tämä juttu oli mainio ja "Katii, 39" rohkea ollessaan avoin. Suomalaisten ei tarvitse ottaa nokkiinsa ja nagatiivistella tätä juttua, vaan ottaa opiksi ja suunnata positiiviseen suuntaan! Ei silti tarvitse olla löperö, positiivisuutta voi toteuttaa myös jämerästi.

Vierailija

Itse asuin reilu viisi vuotta Yhdysvalloissa, ja helppo ymmärtää kirjoittajan kulttuurishokki. Ei kirjoittajan ole tarkoitus tässä haukkua Suomea huonoksi, vaan kertoa siitä, miltä tuntuu tulla takaisin Suomeen vuosien jälkeen. Oma kokemukseni on, että huonot asiat pistävät aina ensimmäisenä silmään, ja niihin on vaikeampi sopeutua. Hyvät asiat tulevat enemmän huomaamatta elämään mukaan, ja ne huomaa ennen kaikkea silloin kuin vaihtaa maata. Suomessa huono puolia on todellakin ihmisten negatiivisuus ja toisten huomiotta jättäminen. Ihmiset, jotka ovat asuneet aina Suomessa eivät saa tästä kokemukseni mukaan yhtään kiinni, mutta kyllä suomalaiset ovat erittäin negatiivisia. Hyviä asioita mm. turvallisuus, vapaus, puhdas luonto, puhdas vesi ja julkisten palveluiden toimivuus (joku sanoo, että ei ne toimi, mutta käykääpä asumassa ulkomailla, niin huomaa, että on ne Suomessa vaan hyvällä tasolla).  

Vierailija

Nainen valittaa koko haastattelun Suomesta ja suomalaisuudesta, mutta moittii suomalaisia negatiivisuudesta? Mistä vetoa, että tämä nainen on joku ryysyistä rikkauksiin -tapaus, joka nainnut rikkaan miehen, nyt noussut kusi nuppiin ja luulee itsestään liikoja sekä katkera kun joutui palaamaan takaisin? Saisi olla kiitollinen, että joku edes pyytää treffeille!

Vierailija

Tiedän, että kommentointi tähän uutiseen on loppunut, mutta en voi olla sanomatta oman mielenrauhani tähden, kuinka ahdistavaksi, epäoikeudenmukaiseksi ja epäasialliseksi tämä keskustelu näytti muuttuvan ihan alusta alkaen - ei voi muuta sanoa kuin että suomalaiset ovat onnistuneet taas vahvistamaan ennakkoluulojani itsestään synkän ilottomana kansana jotka etenkin netissä ilolla lyttäävät minkä kerkeävät. On iso ero kertoa kokemuksistaan ja vaikeista tunteistaan neutraalisti (kuten haastatteluun vastannut nainen) kuin alkaa heittelemään lokaa ja haukkumanimiä ikään kuin se auttaisi ihmisiä ymmärtämään toisiaan.

Aika monilla ihmisillä on varsin ristiriitaisia tunteita omaa kotimaataan kohtaan, asuivat sitten täällä pysyvästi tai muuttivat muualle, ja sen pitäisi olla ihan normaalia ja sallittua, ja lisäksi osa yhteiskunnallista keskustelua. Se, että itse verisesti loukkaantuu siitä että joku tuntematon kokee suomalaiset hankaliksi, osoittaa vain että itsellä on jotain purkamattomia traumoja. Tätä palstaa kannattaisi varmastikin moderoida enemmän, koska missään ulkomaisella foorumilla en ole törmännyt niin myrkyllisen kateelliseen ilmapiiriin kuin täällä.

Onneksi tämä palsta ei edusta koko Suomea, missä useimmat ihmiset on varmastikin ihan ok. Ei montaa sataa tai tuhatta ihmistä tarvita kertomaan suuna päänä täällä mitä suomalaisuus on ja mitä suomalaiset ajattelevat, että siitä saa ihan väärän kuvan. Siitä tulee varmasti ihmisillä sellainen olo että pitäisi muuttaa toiseen maahan paljon enemmän kuin kasvokkaisista kohtaamisista.

Helpompi on vain lakata lukemasta kommenttiosioita, minkä teen tästä lähin. Se on sääli, koska näkökulmien moninaisuus ja ihmisten kommentit kiinnostaa, en vain jaksa kaivaa sitä sieltä turhan riitelyn seasta. Me Naiset palstalla viihtyäkseen pitää ilmeisesti olla karskiakin karskimpi mies, vaikka olisikin nainen. 

Itse tekstistä voin vain sanoa, että ymmärrän tuntemuksia. Suomen talouskasvu ja kaiken uuden hyödyntäminen junnaa asenteiden takia, ja käytöstapojen merkitystä vähätellään turhaan. Suomessa on oikeasti aika kylmä ja se ei ole aina mukavaa, tottumukset on niin erilaisia. Lentsikalla ei voi päästä Suomessa treffeille, koska harva täällä taloudellisesti menestyy - oli ehkä toimittajan virhe mainita asiasta ilman kontekstia. Olen itse köyhä eikä minulla ole mahdollisuuksia tuollaiseen, mutta toisaalta uskon, että haastateltu on hotelliyrittäjänä ansainnut asemansa. Ja kun puolet avioliitoista suurin piirtein purkautuu kaikkialla, on sitäkin ihan turha ihmisten moralisoida - on hieno juttu, jos työtovereina silti pärjää, ja on kyllin rohkea palaamaan Suomeen sen haasteista huolimatta, tuoden tänne uudenlaista näkökulmaa ja osaamista myös matkailun kehittämiseen. Maailmalle avautuminen on kaikkien etu, sillä talouskasvua ei saada aikaan leikkaamalla ja verottamalla, vaan ajattelemalla luovasti ja kansainvälisesti. Siinä se suomalaisten asialla oleva tosikko joka sanoo "ei, tehdään vain niin kuin ennenkin" edistää vain sekä henkistä että rahallista köyhyyttä. 

Vierailija

gekko kirjoitti:
Samaa mieltä ainakin tästä: 

Täällä monet asiat ovat todella hyvin ja potentiaalia vaikka mihin. Positiiviset asiat näkee usein vasta vähän kauempaa.

Tuttua tuo sisäänpäin kääntynyt jurnutus, negatiivinen ajattelu. Haikaillaan jonnekin vuosikymmenien taakse, tämä tuntuu korostuvan pienemmillä paikkakunnilla.  Ei mm tajuta sitä faktaa, että maahanmuutto etenee joka tapauksessa, tällä vaestörakenteella. Eikä nyt puhuta turvapaikanhakijoista. Viimeistään sitten vanhuksina meidän pyllyjä pyyhkii todennäköisesti joku maahanmuuttajataustainen. Silloin turha enää huudella halla-ahoja apuun.

Kas, siinäpä alistunut lammas!!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat