Kommentit (2)

Animalsarenotfood

Eläinten tuottaminen ja syöminen johtaa väistämättä katastrofeihin

Planeettamme kantokyky on viety äärimmilleen, ja osasyynä tähän on eläinten syöminen ja tuottaminen. Tämä on tiedetty jo pitkään, mutta asiasta puhuminen on isolle osalle ihmisistä vaikeaa. HIV, ebola, SARS, sikainfluenssa ja lintuinfluenssa ovat esimerkkejä viruksista, jotka ovat siirtyneet ihmiseen lihansyönnin mukana. Nyt listaan voidaan lisätä koronavirus tai covid19, joka sekin kulkeutui ihmisen verenkiertoon torilla myydyn eläimen kudoksesta.
Jos eläinten kohtelu ei muutu, ei ihmiskunta pysty suojautumaan pandemioilta

Otettiinpa eläimiä suoraan luonnosta tai tuotettiinpa niitä valtavissa geneettisesti samankaltaisissa populaatioissa ihmisten tarpeita varten, on lopputulema sama.On mahdollista, että edessämme on jonakin päivänä koronavirustakin huomattavasti vakavampi pandemia – eläinteollisuuden tuottama, laajamittainen ihmiskatastrofi.Monet hokevat, että lihansyönti on ”henkilökohtainen valinta”
. Se ei ole sitä eläinten hyvinvoinnin ja arvon kannalta – eläinten surkea kohtelu ja tarpeeton tappaminen eivät ole ”mielipidekysymyksiä”. Koronavirus osoittaa, että lihansyönti ei ole henkilökohtainen valinta myöskään siksi, että se asettaa muut ihmiset vakavaan vaaraan. On särähtävän epäoikeudenmukaista, että myös ihmissivulliset joutuvat kärsimään eläintorien ja -teollisuuden seurauksena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat