Mitä tehdä, jos riskiryhmään kuuluva ei noudata koronaohjeita? 8 + 2 vinkkiä jäärän läheiselle

Mitä tehdä, jos riskiryhmään kuuluva ei noudata koronaohjeita? 8 + 2 vinkkiä jäärän läheiselle

Ei, me emme suosittele megafonin käyttöä kahden ihmisen välisessä kommunikoinnissa.

Meillä kaikilla on joskus vaikeuksia ymmärtää – joillakin enemmän, joillakin vähemmän. Nyt Twitterissä on pohdittu, miten saada hallituksen viesti koronalinjauksista perille yli 70-vuotiaille ja muille, jotka kuuluvat riskiryhmään.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (25)

Vierailija

Vaan mitäpä tehdä, kun riskiryhmäläisen pitää mennä töihin, elinsiirron saaneenkin? Kun ei voi vedota siihen, että pitää hoitaa lasta kotona, kun päiväkoti onkin auki. Etätyömahdollisuutta ei ole. On siis mentävä töihin, altistaa itsensä siellä sekä lisätä omaa riskiään sillä, että pitää pienen lapsen lapsilaumassa. Koska työvelvoite. Ei siis mikään kriittinen ala mutta työvelvoite se on muillakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tytteli 2020

Kuulun riskiryhmään koska olen 1-tyypin diabeetikko. Työskentelen varhaiskasvatuksessa, en voi jäädä kotiin jos en ole sairas. Eikä työnantajan tai työterveyshuollon mielestä ei tarvitse tehdä korvaavaa työtä.

Vierailija

Hankalaksi homma menee, kun asuu itse kaukana, eikä voi huolehtia niistä ruokakuljetuksista. Hyväkuntoinen yli 7-kymppinen kun ei halua olla vaivaksi...
Twitterissä ollut kaavio eri ikäryhmien kuolleisuusluvuista on näytetty, ei toivottua vaikutusta. Kai se viesti menee perille vasta sitten kun joku tuttava joutuu tehohoitoon - toivon vain, ettei se oma vanhempi ole se tuttavapiirin ensimmäinen...

Jennyca

Kuulun riskiryhmään (1.tyypin diabeetikko) ja työnantajan mielestä työni myyjänä on niin tärkeää etten saa jäädä palkattomalle vapaalle!!!

Perussairas

Marin puhui, että perussairaat kuuluvat samaan ryhmään kuin yli 70 vuotiaat ? Mitkä ovat nämä perussairaudet: astma, diabetes, sydän ja verisuonitauti, syöpä, dementia jne. ? Koskevatko karanteenimääräykset heitä, jos on vaikka 65 vuotias ? Koskeeko karanteeni myös puolisoita, jos heillä ei ole perussairauksia ? Onko taloyhtiöllä velvollisuus käydä kaupassa ja apteekissa yksinäiselle vanhukselle, jos kunta ei kerkiä ? Ruuan nettikauppa ei aina toimi: asutaan jakelualueen ulkopuolella, lisääntyneen kysynnän takia ruokaa saisi vain jopa parin viikon välein, nettikaupan internet-yhteys ei avaudu.

MARIA Malagasta

Olen suomalaisen äidin ja espanjalaisen isän "lapsi" - nyt jo riskiryhmään kuuluva 70v lisänä lapsuudesta asti ASTMA.

Oli mielenkiintoista seurata äitini käytöstä ja sen muuttumista espanjalaiseen suuntaan:)

Äitini oli aluksi arka, mutta myös sisukas kaikessa tekemisessään!  Opin suomenkielen jo varhain hänen tiukassa "kotikoulussa":)

Äitini ja isäni olivat nuoruudessani kuin "yö ja päivä" eli meillä oli jatkuva kotiteatteri - ilman riitelyä Luojan kiitos, mutta mielipiteitä sateli molemmilta!

Muistan, kuinka tajusin mentyäni kouluun äitini alkoi käyttäytyä espanjalaisäitien tavoin - ihania suomalais-espanjalaisia lounaita ja siesta ennen kouluun palaamista:)))

Nyt ollessani tiukassa karanteenissa on ihanaa muistella rakkaita vanhempiani ja koko elämääni, joka on ollut täynnä rakkautta ja värikkäitä vaiheita läpi elämäni!

Aviomieheni on skotti - rauhallinen kuten isäni - meillä 4 lasta 6 lastenlasta ja 1 lapsenlapsenlapsi!

Lapsiamme ja lastenlapsiamme asuu ympäri maailmaa - täällä lähellämme tyttäremme perhe!

Onneksi on WhatsApp, Twitter jne - voimme soitella videopuheluita niin paljon kuin haluamme - saamme myös videoita tästä 1-vuotiaasta Ellie Emilystä ja hänen uusista taidoistaan - IHANAA<3

Espanjassa ollaan täysin ulkonaliikkumiskiellossa - poliisipartiot kiertävät yötä päivää katuja ja KOIRILLAKIN täytyy olla oma passi, jota pissatusreissuilla täytyy näyttää poliisien vaatiessa - hassua:)

Lähetän RAKKAAT terveisemme teille SUOMALAISET - älkää "riidelkö" vaan YHTEISHENGESSÄ eteenpäin:)))

Tytär

Juuri noita kommentteja käytän 99-vuotiaan äitini huolehtimisessa ihan normiarjessa 😂 Onneksi hän hoksaa tämän poikkeustilanteen erinomaisesti👍

Vierailija

Kohta 8. Nyt näkyy usein julkisuudessa/somessa puhuttavan tehohoitopaikkojen riittävyydestä ja siitä kenelle hoitoa annetaan. Kyse on kuitenkin enemmän siitä, kuka tehohoidosta hyötyy. Kykenee pääsemään hengityskoneesta irti ja hengittämään itse omin keuhkoin. Selviytymään elämisenarvoiseen elämään. Esimerkiksi muista perussairauksista ja iästä puhutaan siksi, koska niillä on suuri merkitys tähän asiaan.

Päiväkodintäti

Riskiryhmäläiset työikäisenä päiväkodin työntekijänä voin sanoa, että on tehty vaikeaksi saada se tartuntatautilääkärin todistus, kun kukaan terveyskeskuksessa ja sairaanhoitopiirissä ei tiedä miten kuuluisi toimia, eivätkä saa selkeitä ohjeita ylempää tarpeeksi nopeasti. Olin alkuviikon töissä, nyt sairaslomalla ja odotan josko ne sais ajankohtaisen ohjeistuksen, mikä kuitenkin lukee jo esimerkiksi opetusministeriön sivuilla. Todistuksen onneksi voi saada takautuvasti kuin, mutta voiko siihenkään luottaa?

Vierailija

Tässäkin jutussa puhutaan riskiryhmä=yli 70v. Tuntuu, että muut riskiryhmäläiset kuin yli 70v. on täysin unohdettu. Hallitus linjasi, että toimiin ryhdyttiin riskiryhmäläisten suojelemiseksi. Vähän ristiriitaista, kun riskiryhmäläiset joutuvat käydä töissä mm. päiväkodeissa, jossa virukset leviävät varmasti.

Niin minä

Ei vaan millään tajua miksi yli 7kymppinen käy vielä töissä, ellei sitten ole joku yhteiskunnallisesti merkittävä henkilö, asiantuntija tms. viisas. Tuossa iässä pitäisi jo nauttia leppoisia ansaittuja eläkepäiviä, siis vuosia.

Vierailija

Tuntuu, että oletetaan kaikkien yli 70v ihmisten olevan seniilejä tai huonokuntoisia. Oma äitini on 76, erittäin hyvässä kunnossa ja käy palkkatyössä (jota ei voi tehdä etänä) joitakin tunteja vkossa.

Vierailija

Toiset ovat luonteeltaan aktiivisia ja sosiaalisia ihmisiä ja haluavat tehdä töitä. Itse en kuulu heihin ja olen kuitenkin vielä työikäinen, mutta en silti aio heitä arvostella. Jokainen taaplaa tyylillään.

Vierailija

Niin minä kirjoitti:
Ei vaan millään tajua miksi yli 7kymppinen käy vielä töissä.

Toiset ovat luonteeltaan aktiivisia ja sosiaalisia ihmisiä ja haluavat tehdä töitä. Itse en kuulu heihin ja olen kuitenkin vielä työikäinen, mutta en silti aio heitä arvostella. Jokainen taaplaa tyylillään.

Eristäytynyt mummo

Entäpä vastuu muista. Jos ei itseä huoleta sairastuminen, voi kysyä, miltä tuntuisi, jos joku läheinen saisi häneltä viruksen ja menehtyisi siihen.

Ruotsi

Kai te olette ymmärtäneet asian oikein - että 70 plussaisten eristäytymissuosituksissa on kysymys siitä, että jos saavat tartunnan vievät he sairaalapaikan nuoremmalta jota vielä kannattaa hoitaa koska on ikävuosia enemmän jäljellä. Kysymys ei siis ole isovanhempien välittämisestä vaan nuorempien, jotta he saavat hoitoa yleensäkin. Muutenkin on pulaa sairaalapaikoista,  henkilökunnasta (koska ovat ylikuormituksen tähden monet lopettaneet ja huonon palkan)  jne. johon raha auttaisi mutta ei näytä nytkään liikenevän vaikka muita apupaketteja maksellaan. Segrekoituminen vain lisääntyy. Humanismiin ei ole varaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat