”Salaattia ja joku köntti päälle” – Paula Noronen luuli syövänsä terveellisesti, mutta söikin höhlästi

”Salaattia ja joku köntti päälle” – Paula Noronen luuli syövänsä terveellisesti, mutta söikin höhlästi

Ryhmäliikuntatunneilla Paula Noronen ei käy. ”Minulla ei ole lainkaan rytmitajua.”

Kirjailija Paula Noronen rakastaa liikuntaa, mutta ryhmäjumppaan hän ei kykene. Kuntosalitreeni lähti sujumaan personal trainerin avulla.Lue koko juttu

Kommentit (7)

Vierailija

Hiilarien v'hentäminen on hyväksi. Jos "personal trainer" kehottaa ottamaan hiilarit ja täysjyvät uudelleen käyttöön, niin irtisano hänet välittömästi !

mens sana

Mää oon pruukannu syödä ruokaa...

Toiset syö proteiineja ja hiilareita ja loput kasviksia ja  vihanneksia.

Toiset käskee syömään proteiineja, toiset hiilareita ja varinkin muilta kieltävät kaikki pätemisentarpeessaan - mulla on niin helppoa, ko syön vaan ruokaa.

Sitä tuttua ja turvallista, millä vanhempanikin elivät ysikymppisiksi...

Ihan sitä kotona tehtyä - tuoreista raaka-aineista.

Mää tiän, mille paistetut silakat maistuu - ja makaronilaatikko. Tai Stroganoff tai uunijuurekset. Tai vaikka vispipuuro - namskis!

Hiilarien tai proteiinien mausta mää en tiä mittään.

Eikä tarvii kuuluttaa karppausta tai ketoa - tai mitään muutakaan uskontoa..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

"Hiilarien v'hentäminen on hyväksi"

Hiilarit pitäisi jättää pois kokonaan (max.12g /vrk), jotta aivot siirtyisivät käyttämään ketoaineita energiakseen.

Jos ei olla siirrytty ketoaineenvaihduntaan (eikä takuulla olla), niin aivot syövät 'hiilaria' 400 kcal /vrk mikä tarkoittaa 100g puhdasta sokeria, eli glukoosia (lue: verensokeri).

Jos hiirareita on liian vähän, ne tehdään aivoille yksinkertaisesti omasta lihaksesta (huom., ei rasvasta).

Aivot eivät voi olla hetkeäkään ilman sokeria. Aivot eivät myöskään pysty varastoimaan sokeria itse, vaan maksa on aivojen enegiavarastona.

Salaattia ja joku klöntti siihen. Salaattia pitää olla kilo, jotta saadaan vrk:n aikana tarvittava 100g sokeria aivoille. Sitten pitäisi olla vielä energia muille lihaksille, kuten sydämelle.

Salaattia ja joku klöntti siihen on erinomainen, jos elimistö on ensin ajettu ketooasiaineenvaihduntaan (ei tapahdu huomaamatta!) ja se on pidetty siinä syömällä maksimissaan 12g 'hiilaria' /vrk.

Tuolloin rasvakin muuttuu aivojen energiaksi ketoaineina, koska aivot eivät toimi enää sokerilla ja vaativat enää noin 12g /vrk sokeria. Myöskin lihakset käyttävät nyt ketoaineita erergialähteenään, myöskin sydänlihas.

Höhlää on myyttien varassa itsensä ravitseminen. Mikä on koululaitoksen vastuu? Asioista pitäisi tietää. Koulun pitäisi olla se paikka jossa tiedon saa.

Eipä ole.

En(piste)wikipedia(piste)org ja nih(piste)gov ovat, muiden muassa.

Vierailija

Jos Paula sanoo, että nykyisellä ruokavaliolla olo on parempi kuin vuosiin, niin miksi ihmeessä hiilarien vähentäminen olisi hyväksi!

höpön pöpön

Huh, kun ollaan menty sekaisin näissä ruoka-asioissa.

Koko terminologia osoittaa, että ollaan pihalla kun lumiukot...

Mitä me silloin 100 vuotta sitten syötiin kun oli ihmisillä vielä järki päässä ...

Hyvää yötä sinne ketoosoien ja hiilareiden maailmaan...

Vierailija's back

Wow wow wow! 18 vihaajaa (5.3.2020), kun joku vain kertoo, että sitä joko ollaan ketoosiaineenvaihdunnassa tai ei. Ja jos ei olla, niin RIITTÄVÄSTI HIILAREITA!

Jos ollaan vaihdettu ketoosiaineenvaihduntaan, niin ei hiilareita yhtään yli 12 gramman. Vain rasvaa ja proteiineja.

Normaalitilassa riittävästi hiilareita, ettei lihakset katoa.
 
Katsokaapas vihaajat, kun kaikki ihmissolut toimivat normaalisti sokerilla, eli saavat energiansa glukoosista, mutta ketoositilassa ne toimivatkin kolmella tunnetulla ketoaineella. Myöskin aivot.

Ja ihmisaivot ovat tässä se avain.

Jos sokeria hiilihydraateista ei saada tarpeeksi, niin maksa yksinkertaisesti muuntaa lihakset sokeriksi (Glukoneogeneesi), turhimmista aloittaen. Aivojen energian tarve on jatkuva, vaikka muuten ei tehtäisi yhtään mitään. Ihmisaivot eivät voi paastota hetkeäkään.

Ja kyllä, rakkaat vihaajat, koulun pitäisi opettaa nämä asiat terveytiedon tai vaikka sitten köksän tunnilla.

Eihän edes terveydenhoitohenkilökunta näytä tietävän, vaan aliravittuna lähdetään sairaalasta, liikuntakyvyttömänä, lihakset syötyinä ja aletaan käymään fysioterapiassa hankkimassa liikuntakykyä uudelleen - kuten, nimiä mainitsematta, "rinttianne", vaikka esimerkiksi maltodekstriini (3x30g vesilasissa) olisi helppo ja halpa tapa suojata lihakset.

Paula Noronen, kiitos sadoista hyvistä nauruista. Todella hienoa, oivaltavaa komiikkaa monessa paneelissa. Olet aivan tosimahtava tyyppi!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat