Kysyimme sinkuilta, miksi treffikulttuuri meni rikki – moni tunnistaa parinmuodostuksen uuden ydinongelman

Kysyimme sinkuilta, miksi treffikulttuuri meni rikki – moni tunnistaa parinmuodostuksen uuden ydinongelman

Sitoutuminen on vaikeaa, kun matcheja piisaa.

Sinkut kertoivat Me Naisten kyselyssä, mikä rakkauden metsästyksessä hiertää ja mitä he kaipaavat.Lue koko juttu

Kommentit (6)

Kunhan ihmettelen

Huomaatteko että molempien sukupuolten näkökulmasta toisen sukupuolen edustajat ovat niitä jotka hyppivät sitoutumattomina kukasta toiseen? Voisiko olla että apeissa ja deittisaiteilla ei ole vakavaa suhdetta hakevia kovinkaan montaa? Siihen on tyytyminen.

Vierailija

Jeppe74 kirjoitti:
Feminismi ja #metoo siinäpä ne pahimmat syyt.

Noita Jeppejä, joiden mielestä naisen paikka on nyrkin ja hellan välissä, on Suomessa(kin) jo siinä määrin, että ei mikään ihme, että naiset viihtyvät mieluummin yksin.

Saas nähdä, onko tulevaisuus Handmaid's Tale -sarjan toisinto vai jotain muuta. Itse en onneksi - kaukaa viisaana - tehnyt lapsia sitä näkemään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
vt ja jotain muuta

Itse aikoinani nettideittejä testanneena huomasin, ettei toiselle anneta mahdollisuutta. Yksi vika ja viuuh, vaihdetaan toiseen ja hävitään bittiavaruuteen. Jos oikein kunnolla haluaa tutustua vaatii se vaivannäköä ja sitä, että malttaa pysähtyä yhteen. Ei vilkuile koko aikaa sivuille, vaan keskittyy siihen ihmiseen edessään. 

Itse pysähdyin ja annoin aikaani miehelle, jossa en oikeastaan ensin nähnyt kuin snobin virkamiehen. Nykyään näen hänessä paljon enemmän ja sitä ehkä kertoo sekin, että yli viisi vuotta etäsuhteessa on vierähtänyt, vaikka alunperin lähdin hänelle kertomaan, ettei tästä mitään tule. 

Papu876

Sinkut, jotka "kaipaavat parisuhdetta" kirjoittavat haaveistaan jotenkin todella yksipuolisesti, määrittelemättömästi, abstraktisti ja pilvilinnoissa. Kuin esittelytekstiä romanttisesta elokuvasta.

Parisuhteessa voi tulla se hetki, että on toisen kainalo tarjolla, mutta hyvin usein toisella on silloin juuri tärkeä meno ja aiheesta syntyy riitaa ja pahastumista, epäilyä, onko meillä tässä enää kunnon suhdetta? Miten yhteistä aikaa on niin vähän? Jne.

Kaivataan arjen jakamista, mutta hyvin usein toinen on uupunut pitkästä työpäivästä ja haluaa vain uppoutua esim. pelaamaan tai virkkaamaan tai kirjoittamaan runoja, kun toinen höpöttää ja narisee rankkaa elämäänsä jakaen. Siinäkin molemmilla käy mielessä epäilykset, onko tämä hyvää elämää.

Joten nauttikaa nyt, älkäääkä kokoajan ideoiko mielikuvituksessa itsellenne täydellistä orjaa.

Nainen 32

Kyllähä sellanen menis jonka kaa jakaa arki..
En perusta ihmeellisiin pyyntöihin..
Luotettava ja arvostava mies..

Netti deittailu ei juuri kiinnosta!
Siellä on niitä pilvi linnan rakentajia ja aivan erilaisia, mitä tulee todellisuuteen...

Vierailija

Se on jännää että ihmiset tunnistavat hyvin ongelmat, mutta ongelmien syistä ei saisi puhua. Itse näen että kaikki nämä nykypäivän ongelmat ovat seurausta ns. seksuaalisesta vallankumouksesta joka alkoi 60-luvulla.

Sitä ennen meillä oli monogamiset avioliitot, eikä avioliiton ulkopuolisia suhteita katsottu hyvällä, vaikka niitä toki aina on ollutkin. Silloin ihmiset löysivät suurin piirtein omaa tasoaan olevan kumppanin ja tyytyivät siihen. Osin, koska oli pakko.

Sitten tuli seksuaalinen vapautuminen ja sen seurauksena tasokkaimmalle osalle miehistä tuli mahdolliseksi kierrättää suurta määrää naisia, koska ei ollut enää sosiaalista painetta sitoutua yhteen naiseen. Vähemmän tasokkaista miehistä taas kasvava osa jäi kokonaan ilman. Nykyään yhä useampi vähemmän tasokkaista miehistä ei enää viitsi edes yrittää, vaan keskittyy mieluummin pelaamiseen tjs.

Sillä on nyt sitten menty tähän asti, ja nyt teknologian kehityttyä sosiaalinen paine on vähentynyt entisestään, koska nykyään ei tarvitse edes kohdata potentiaalisia ehdokkaita kasvotusten, vaan heitä voi vain selata ruudulla samalla tavoin kuin verkkokaupassa tavaroita.

En esitä että pitäisi välttämättä palata vanhaan. Se tuskin on edes mahdollista, mutta tästä kehityskaaresta nämä nykyiset ongelmat kuitenkin johtuvat. Ihmettelen vain sitä että on sallittua valittaa ongelmista, mutta juurisyistä puhuminen tuottaa välittömästi äkäisiä ad hominem -kommentteja ja miljoona alapeukkua. Ihan kuin pelkästään asiasta puhuminen olisi niin vaarallista että se voi hetkenä minä hyvänä loitsua meidät kaikki takaisin 50-luvulle.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat