Siivoojana työskentelevä Sari lähtee unilomalle 2–3 kertaa vuodessa – sen ainoa idea on nukkua rauhassa

Siivoojana työskentelevä Sari lähtee unilomalle 2–3 kertaa vuodessa – sen ainoa idea on nukkua rauhassa

Sari Tolonen-Flink, 46, matkustaa unilomille kahdesta kolmeen kertaa vuodessa.

Uniturismi on nouseva matkailutrendi. Yksi lähtee lomalle, jotta saisi nukkua paremmin, toinen hakee matkalta unohtumatonta unielämystä.Lue koko juttu

Kommentit (17)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Niin

Jo tuttuun moneen kertaan koluttuun lämpimään etelän kohteeseen on kiva mennä ilman mitään aikatauluja, aamiaisen jälkeen takaisin sänkyyn. Keskipäivällä jalkahoito tms. Iltapäivästä hierontaa ja lepoa. Illallisen jälkeen täydellä mahalla nukkumaan ja samaa laiskottelua jatkuu ja jatkuu vähintään se viikko. Kahden viikon reissussa on aikaa meriretkelle tms. Pääasia että kaikki päivät menee verkkaisesti. 3- 4 krt. vuodessa kyllä. Tuon saman kun tekisi kotimaassa olisi konkurssi edessä jo yhden reissun jälkeen.

Unta kaipaava

Tämä kertoo siitä, että kiky on lisännyt työn rasittavuutta olennaisesti vuorotyössä ja huonontanut vuorotyöstä palautumisessa. Itsekkin olen kokenut hoitajana palautumisen huonontuneen oleellisesti. Olisikin lisätty 5 min. Per päivä, mutta näinhän ei toki menetelty vain se kerättiin kolmenviikon jaksossa yhteen könttiin.

Vierailija

Aina sama juttu: Kun lähden sukuloimaan kotiseudulle Pohjois-Lappiin, nukun ensimmäisenä yönä kuin tukki 10-15 tuntia. Sukulaiset asuvat sopivasti kylän keskustan ulkopuolella, eikä ulkoa kuulu etenkään talvisin muuta kuin satunnaista moottorikelkan hurinaa ja sekin etäältä.

Etenkin keskitalvella uni maittaa kaamoksen sylissä tähtien alla... Kesällä makuuhuone on pimennettävä huolella, mutta silloin ei muutenkaan tee mieli nukkua, kun keskiyön aurinko houkuttaa riekkumaan ulkona yli puolenyön. Mutta ei haittaa. Luonnossa liikkuminen rauhoittaa itsessään jo sekin.

Turkulainen

Turusta on helppoa ja erittäin edullista mennä laivaan 23 tunnin miniristeilylle.  Siellä voi nukkua ihanasti meren tuudittamana.  Teen sitä monta kertaa vuodessa.

loppuunajettu omaishoitaja

Meikäläiselle kelpaisi uniloma ilman ympäristön vaihdostakin... mutta eipä ole siihen mahdollisuutta ellei lotossa satu tärppäämään että saan hoidettavani siksi aikaa sellaiseen paikkaan minne hänet uskaltaa jättää...

Vierailija

Itse nukun kotona todella hyvin, mutta vieraissa paikoissa en, ja hotellit ovat pahimpia paikkoja nukkumisen kannalta. Olin kerran viikon luksushotellissa, ja se oli ok. Erittäin siisti, hyvä patja ja muut petivaatteet. Usein hotellihuoneissa näkyy käytön jäljet, ja vaikka päällisinpuolin näyttää siistiltä, niin usein tulee epämukava tunne, että ketä huoneen sängyssä on oikein nukkunut.

Vierailija

Voisinkin käydä joskus hotellissa vain nukkumassa, mutta olen lopettanut hotelleissa yöpymisen. On nimittäin niin, että kaikissa, joissa olen ollut, patja on ollut kupera ja kivikova. En ole saanut nukuttua, kun koko ajan on meinannut kierähtää jommalta kummalta puolelta lattialle.

Vierailija

Meikäläisen hotelliuni-kokemukset on täysiä painajaisia.

Viimeksi hotellireissusta Helsingissä ns paremmassa hotellissa makeat unet alkoivat aikaisin hyvässä sängyssä kunnes naapurit tulivat seinän takana huoneeseensa:klo 01.00 jälkeen;  kunnon bileet (heidän omasta mielestään ehkä) alkoivat: saimme meteliä kuunnella ja huonekalujen siirtelyä aamu viiteen asti. Se niistä makeista unista.

Vierailija

Ihmisillä näyttää olevan liikaa rahaa: lähteä nyt lomalle vaikka ulkomaille asti NUKKUMAAN! Joko maailma tai ihmiset ovat tulleet ihan hulluiksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat