Mari, 52, lopetti perheensä puolesta siivoamisen – nyt koti on kaaoksessa ja Mari kellii tyytyväisenä sohvalla

Mari, 52, lopetti perheensä puolesta siivoamisen – nyt koti on kaaoksessa ja Mari kellii tyytyväisenä sohvalla

Mari Ruotsalaisen kotona siivotaan vasta sitten, kun siivoukselle on silminnähden tarvetta.

Kun Mari Ruotsalainen alkoi hoitaa kotitöistä vain oman osuutensa, perhe järkyttyi. Muutoksella oli kuitenkin paljon hyviä seurauksia. Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (72)

tj

Hyvä!

Erosin aiemmasta liitostani juuri siksi, ettei ex- mieheni milläänlailla osallistunut kodin siivoukseen.  Hoidin lapset ja kodin työni ohessa. Aina kun imurin ääni kuului hän pakeni ulos! Asiasta viisastuneena löysin uuden puolison, joka auttaa myöskin imuroinnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Nainen 45v

Pääasia että voi olla tyytyväinen elämäänsä. Itse en viihtyisi kovassa sotkussa vaan olisi "pakko" siivota. Töissäkin ärsyttää villakoirat ja epäsiisteys kun muut ei viitsi siivota. Pieni sotku kotona ei haittaa. Asun yksin niin en voi motkottaa muille 😊 koti on ihan itseni näköinen.

Kotiäiti

Murut tarttuu jalkapohjan
Askelta se kaihertaa
Onneksi on vauvaonni
Joka puolestani siivoaa
Hän on 2.5v
Siivoaa omat jäljet, auttaa tyhjentämään tiskikoneen, viikkaamaan pyykit. Joskus pitää toppuutella, että kyllä äiti hoitaa. Mutta babyapu hyökkää pyytämättä :)
Missä kohta menee pieleen ettei isompana auttaisi ollenkaan?
Imuroin joskus päivittäin, moppaan kahdesti viikossa.. minulla on pölyallergia. En mahda sille mitään. Mutta kun on oikeat välineet ja laitteet se ei ole vaikeaa. Menee ehkä 1h päivässä ja koti on vimpan päälle.
Ennen meni enemmän:
Silitys vaihtui kuivausrumpuun
Tiskaus astiapesukoneeseen
Raskas imuri johdottomaan varsiimurimen
Kotitöistä lähti TUNTEJA.
Ja kyllä, mies ei siivoa mutta antaa apua kuskaamalla laitteet kotiin. Vastustin tiskikonetta, nyt kiitän.

Vierailija

Mallariini kirjoitti:
Mut vois viedä hullujenhuoneelle, jos kotona näyttäis tolta. En käy myöskään vierailulla tällaisissa asunnoissa. Kertoo paljon asukkaista. Jokainen siivoaa jälkensä. Ja jos ei siivonnut, laitoin jätesäkkiin pois lattialta. Kyllä lapset oppi.

Kyllä lapset oppi ehdotonta ja välinpitämätöntä vuorovaikutusta.
Ihmiset jotka ovat ehdottomia ja tekevät niin kuin huvittaa, heittävät vaikka lattialle unohtuneen toisen oman pikkutavaran roskikseen, koska "minua häiritsee" ja "minä käsken" eivät ole miellyttävää seuraa, vain pakollisen ajan tahtoo sellaisten seurassa viettää.

Siistin kodin puolesta

Jospa jokainen tekisi osansa niin olisi aina tarpeeksi siistiä. En voisi kuvitellakaan asuvani kodissa jossa vessaan meno olisi epämukavaa tai nukkua lakanoissa jotka ovat tunkkaiset....iik. No jokainen tavallaan. Ehkä lapsille tulee tulevaisuudessa vaikea löytää samanmielistä partneria...

Vive la différence

Monissa kommenteissa menee humisten ohi se, minkä artikkelin Mari tajusi: ettei ole olemassa mitään objektiivisesti sopivaa siisteys- tai sotkuisuustasoa, jota jokaisen kotitalouden tulisi toteuttaa.

Jos kodin siisteys ei ole varsinaisesti suuri elämänarvo kolmelle neljästä perheenjäsenestä, miksi ihmeessä se yksi erimielinen perheenjäsen saisi sanella kotityöt oman arvomaailmansa mukaan? Samoin myös silloin, jos vain yksi kannattaisi vähäistä siivousta: jos kolme haluaa elää siistimmässä huushollissa, myös neljäskin osallistuu jotenkin.

Taitaa kuitenkin olla niin, että aikojen alusta asti siistit ja sotkuiset ihmiset ovat syytelleet toisiaan luonnevioista, tunnevammaisuudesta ja mitä kirjavimmista persoonallisuushäiriöistä - ja lasten pilaamisesta tietenkin siinä sivussa - koska ei millään jakseta ymmärtää muuta tapaa elää kuin se oma. Empatiakykyä kaivataan, eritoten perheiden sisällä! On paljon kepeämpää paheksua eri tavalla elävää työkaveria kuin omaa puolisoa, lapsia tai vanhempia.

Vierailija

Minä kyllä olen opettanut lapset pienestä pitäen siivoamaan omat jälkensä ja myöhemmin omat huoneet ja nyt nuorina 9v,12v,15v osallistuvat viikkosiivoukseen. Ei mitään ongelmaa kun on opetanut hyvin nopeasti koti puhdas. Eikä meillä arkenakaan näytä sotkuiselta, kun jokainen huolehtii tavarat paikoilleen. Myös mies siivoaa kun minä teen talvella lumitöitä ja kesällä leikkaan nurmikoita. Periaate ketkä talossa asuu kaikki huolehtii talon siivuksesta ja muista kotitöistä tai voi muuuttaa yksin asuu ja elää kuten haluaa. Niin ja en todellakaan pakota siivoamaan vaan on vaan parempi olla siistissä kodissa koko perhe siis tätä mieltä. Niin ja lapseni eivät ole kaikki tyttöjä, että pojalle kuuluu myös siivoaminen. Kun kotona opetettu aikuisena helpompi asua kun tietää miten pyykätään, tiskataan, imuroidaan, pyyhitään pölyt, pestään.wc, ikkunat yms.

Siivooja hieno asia

Kodin liiallinen siisteys ahdistaa monia miehiä ja nuoria. Ei pieni sotku on vaarallista. Nainen voi olla oikea hirmu, joka estää rennon viihtyisyyden. Lika on eri asia. Tätä keskustelua ihmettelen: käyttäkää ihmeessä siivoojia. Työllistäjää jos olette väsyneitä tai vihaatte siivoamista. Kodin siisteys ei kuulu todellakaan vain naisille.

Kalikka

Vierailija kirjoitti:
Kalikka kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onkohan nirppanokkien kokoontuminen täällä, hu-hu että jaksaakin teidän persetttänne kutittaa toisten elämäntavat😂😂 yhyyyy on kyllä nyt elämässänne sisältöä. Menkää vaikka kiillottamaan ovien listat sen sijaan.
Kukas se siellä älähti?

Vainohrhaa
Joo, siltä vaikuttaa.

Vierailija

Tuo on ihan hyvä kunhan ei päästä äärimmäisyyksiin. Kodista ei saa tulla niin epäsiistiä että se on terveydelle vaarallinen. Olen kerran ollut erään nuoren parin kodissa joka oli kirjaimellisesti saastainen. Kylppärin pyyhe oli ollut joskus valkoinen. Nyt seli harmaa. Koiran annettiin paskoa parvekkeelle. Kaikkialla sontaa ja kissankusi haisi. Uskon että oli elämäni suurin yksittäinen terveysriski aterioida siinä asunnossa.

Exä vei minut sinne, varoittamatta etukäteen että siellä on sellaista. Se oli exän veljen ja veljen vaimon asunto. Jotain ex-narkkeja joille kunta oli hankkinut vuokra-asunnon. Exästä tuli exä aika nopeasti sen jälkeen.

Mutta ei pieni epäjärjestys tapa. Tekee varmaan hyvää avioliitollekin kun vaimo ei ole koko ajan kuuraamassa jotain tai tyytymättömänä murehtimassa mikseivät muutkin uhraa koko vapaa-aikaansa kuuraamiseen. Ei aina ole tarpeen mennä sen ihmisen tahdon mukaan jolla on kaikkein korkeimmat siisteysstandardit.

Sisustamisesta ja kodin ulkoasusta on muutenkin tullut suurelta osin statusasia, millä ei välttämättä ole enää paljoakaan tekemistä asumisen laadun kanssa. Pikemminkin päinvastoin, jos lasiakaan ei voi laskea pöydälle, tai lasinaluspoliisi tulee raivoamaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat