Valokuvaaja Meeri Koutaniemen lapsuudenkodissa Kuusamossa syötiin vain yksi lämmin ateria viikossa: ”Kasvoin muroilla, leivällä ja ranskalai...

Valokuvaaja Meeri Koutaniemen lapsuudenkodissa Kuusamossa syötiin vain yksi lämmin ateria viikossa: ”Kasvoin muroilla, leivällä ja ranskalai...

Meeri syö gluteenitonta, maidotonta ja enimmäkseen kasvisruokaa. ”Vaihtoehtojen vähyys ei ainakaan kelpaa tekosyyksi lihansyönnille.” Taustalla näkyvä taulu on Manuela Boscon työ.

Valokuvaaja Meeri Koutaniemen lapsuudenkoti ei ollut kulinarismin kehto, mutta yksi oppi säilyi aikuisuuteen.
– Ruokaa otetaan vain se, mitä syödään. Hävikki on suurinta epäonnistumista.Lue koko juttu

Kommentit (18)

Vierailija

"Joku lihan suurkuluttaja etoisi minua niin, etten varmasti voisi jakaa kotiani sellaisen kanssa."

Olipa kurjasti sanottu. Minua etoo tuollainen toisten ihmisten halveksiminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
treffit

Ihme kommentteja. Meerihan on ihan mahtava nainen - oletteko tutustuneet hanen valokuvareportaaseihinsa? Alykas, rohkea, jalat maassa. 

Ja tuossa videollakin ihan luonteva ja hauskanoloinen tyyppi! (Terveisin toinen, jonka jaakaapista voi loytya muutakin hometta kuin juustoissa :D Ei sita aina ehdi kaikkea niin pilkuntarkasti puunata ;) )

Vierailija

Miksi tiedän tämän huippukuvaajan yksityiselämästä, jää/vaatekaapin sisällöstä ja tanhuamisesta enemmän kuin hänen kuvistansa?

Instassa on enemmän kuvia humpasta kuin oikeista töistä. Onko tämä nyt sitä muodikasta henkilöpräntäystä, vai olenko ihan juntti?

Vierailija

"Suomessa taas on syöty nopeasti pois alta, että on päästy juomaan."

Ei päde Etelä-Suomessa. Kyllä täällä on tehty saatavissa olevista raaka-aineista hyvää ruokaa ja nautittu siitä. Sitten pellolle töihin. Alkoholi on yliarvostettua vain muualla Suomessa.

Hyvä Suomi

Oma kokemukseni Espanjan kasvis-ja hedelmävalikoimasta on melko erilainen. Suomalaisesta perusmarketista yleensä löytyy paljon monipuolisempi valikoima kuin vastaavasta Espanjasta. Toki suurkaupunkien valikoimat Espanjassakin ovat monipuolisemmat.

kuusamolaiset sisäsiittoisia

Jos nyt kuuden lapsen mammalta ilmoittaisi lastensossuille että siellä syödään pelkkää jogurttia ja muroja niin tantst ovat ovella tunnissa! Liian höttö ruoka kasvuiässä näkyy aina jossakin.

Vierailija

Heh!  Vai sellaista oli Kuusamossa. Satakunnassa oli erilaista.Kyllä minun äitini. teki lämmintä ruokaa joka päivä ja usein kahdestikin, paitoi piirakat, leivät ja pullatkin itse. Lomalla me tytöt laitoimme ruokaa vuorollamme koko perheelle. Kas silloin ei ollut muroja ei maksalaatikoita eikä muitakaan eineksiä, ei edes lämmitä kouluruokaa muuten kuin kansakoulussa. Lihaa ostettiin viikonlopuksi, maitoa oli yllin kyllin, voita ja juustoa sai meijerin kautta ja kananmunia, ja vanhoilta kanoilta katkaistiin kaula ja keitettiin sopaksi. Talvella isällä oli aikaa käydä katiskoilla ja oli kalaa. Vasikat ja possut myytiin Karjakunnalle. Kasvisruokaa meillä syötiin ja sitä riitti, kun itse kasvatettiin perunaa, kaalia,  lanttua ja muita juurikkaita. Marjat haettiin metsästä ja pensaista.  Eipä sitä intoiltu kasivisruoalla syömisestä kun kevätpuolella oli perunaa ja ruskeaa kastiketta ja oman pellon ruista leiväksi ja puuroksi.

Mitäpäs muuta äidillä oli kuin aikaa laittaa ruokaa. Ei näes ollut autoa 4 lasta kuljettamaan harrastuksiin eikä harrastuksia tarjollakaan.

Isä oli raivoraitis ja äiti teki kotikaljaa ja simaa. Näin Satakunnassa asuneessa karjalaisperheessä.

Olipa fiksua, että Meeri Koutaniemi oppi syömään ja laittamaan lämmintä ruokaa. Minua jotenkin huvittaa suomalaisten yliampuva kasvisruoka- ja vegaani-intoilu.

Kunta syötää lapset ja aikuiset kranttuilevat ruoasta! Asun muuten Keski-Euroopassa, en  matkustele ympäri maailmaa ja yksinelävänä laitan juuri sitä  ruokaa itselleni, mitä haluan. Vegaaneja on, mutta he eivät kohkaa siitä ja eläinten oikeuksista. Nämä taitavat olla eri sukupolvien juttuja.

Vierailija

Toivottavasti tullissa ollaan hereillä. Ihan mitä tahansa ruokaa mistä tahansa ei kannata tuoda vaikka kuinka olisi eksotista ja hyvää.

Kaikkiruokainen

En voi ymmärtää, miten Meeriä voi kuvata tyrkyksi, jos kertoo omasta ja miehensä ruokailutottumuksista. Kelpaisko kritisoijille, jos olisi sanonut grillimakkaran ja keskikaljan kuuluvan ehdottomiin suosikkeihin?? Ja jos pariskunta jakaa yhteisiä arvoja myös kyökin puolella, niin johan helpottaa elämää. Eihän Meeri edes tuominnut lihansyöntiä sinällään. Päinvastoin, antoi mitä fiksuimmat perustelut näkemyksilleen. Miksi ihmisille ei mikään kelpaa, millainen pitää olla??

Vierailija

Yhdyn ensimmäisen kommentoijan sanoihin. Oli hyvin rumasti sanottu lihansyöjistä. Varmaan sanojassakin on jotakin muiden mielestä ei niin hienoa.

treffit

Vierailija kirjoitti:
Heh!  Vai sellaista oli Kuusamossa. Satakunnassa oli erilaista.Kyllä minun äitini. teki lämmintä ruokaa joka päivä ja usein kahdestikin, paitoi piirakat, leivät ja pullatkin itse. Lomalla me tytöt laitoimme ruokaa vuorollamme koko perheelle. Kas silloin ei ollut muroja ei maksalaatikoita eikä muitakaan eineksiä, ei edes lämmitä kouluruokaa muuten kuin kansakoulussa. Lihaa ostettiin viikonlopuksi, maitoa oli yllin kyllin, voita ja juustoa sai meijerin kautta ja kananmunia, ja vanhoilta kanoilta katkaistiin kaula ja keitettiin sopaksi. Talvella isällä oli aikaa käydä katiskoilla ja oli kalaa. Vasikat ja possut myytiin Karjakunnalle. Kasvisruokaa meillä syötiin ja sitä riitti, kun itse kasvatettiin perunaa, kaalia,  lanttua ja muita juurikkaita. Marjat haettiin metsästä ja pensaista.  Eipä sitä intoiltu kasivisruoalla syömisestä kun kevätpuolella oli perunaa ja ruskeaa kastiketta ja oman pellon ruista leiväksi ja puuroksi.

Mitäpäs muuta äidillä oli kuin aikaa laittaa ruokaa. Ei näes ollut autoa 4 lasta kuljettamaan harrastuksiin eikä harrastuksia tarjollakaan.

Isä oli raivoraitis ja äiti teki kotikaljaa ja simaa. Näin Satakunnassa asuneessa karjalaisperheessä.

Olipa fiksua, että Meeri Koutaniemi oppi syömään ja laittamaan lämmintä ruokaa. Minua jotenkin huvittaa suomalaisten yliampuva kasvisruoka- ja vegaani-intoilu.

Kunta syötää lapset ja aikuiset kranttuilevat ruoasta! Asun muuten Keski-Euroopassa, en  matkustele ympäri maailmaa ja yksinelävänä laitan juuri sitä  ruokaa itselleni, mitä haluan. Vegaaneja on, mutta he eivät kohkaa siitä ja eläinten oikeuksista. Nämä taitavat olla eri sukupolvien juttuja.

Mulla on kanssa juuret Kuusamossa (en tosin tunne Meeria, olen kymmenisen vuotta vanhempi) ja voin kertoa etta kylla meillakin aina poydat notkuivat ruokaa, eli toi Meerin kodin "malli" ei ole mitenkaan kuusamolaisittain tyypillinen. 

Mummun tekemaa lihakeittoa, pullaa, suolamuikkuja, poronkaristysta, kastikkeita, makaronilaatikkoa, ranskanleipaa ja lauantaimakkaraa. Eli perus suomalaista kotiruokaa ja sita oli taatusti aina niin, etta kaikille riitti. :) 

Vierailija

Hyvä Suomi kirjoitti:
Oma kokemukseni Espanjan kasvis-ja hedelmävalikoimasta on melko erilainen. Suomalaisesta perusmarketista yleensä löytyy paljon monipuolisempi valikoima kuin vastaavasta Espanjasta. Toki suurkaupunkien valikoimat Espanjassakin ovat monipuolisemmat.

Tämä johtuu siitä, että he käyttävät lähinnä paikallisia raaka-aineita vuodenajan mukaan, toisin kuin Suomessa, jossa kaikki on tuontitavaraa. On positiivista, että ei ole kaikkia mahdollisia hedelmiä ja vihanneksia tarjolla joka vuodenaikana, sillä tasan varmasti ne eivät ole eettisesti tuotettuja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat