Yksinkertainen syy, jonka vuoksi pakasteet kannattaa ottaa ajoissa jääkaappiin sulamaan – 10 ilmastotekoa, jotka eivät vaadi sinulta paljoa....

Yksinkertainen syy, jonka vuoksi pakasteet kannattaa ottaa ajoissa jääkaappiin sulamaan – 10 ilmastotekoa, jotka eivät vaadi sinulta paljoa....

Ei se ulkonäkö, vaan sisältö! Vai miten se meni?

Rinna Saramäki kertoo kirjassaan 250 vinkkiä, joilla voi yrittää pelastaa maailman. Me valitsimme joukosta kymmenen arjessa helposti käyttöön otettavaa – aloita vaikka heti!Lue koko juttu

Kommentit (6)

Tekopyhyys on ilmastonmuutosta...

Menkää jo sinne Kiinaan ja Intiaan tuputtamasta näitä täysin tyhjänpäiväisiä vinkkejänne. Suomi on pelkkä kärpäsen kusi valtameressä päästöjen osalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seniori Jaakko

Olen syönyt viimeaikoina noiden ohjeiden mukaan enemmän vihreitä eineksiä kuten herneitä, salaattia ja papuja sekä ruisleipää. Jotenkin tuntuu kavereistakin, että metaania päästelen paljon enemmän kuin ennen. Maapalloko pelastuu?

Hanneletar

Ideat ovat erittäin hyviä ja helppokäyttöisiä. Syömällä kasvis- ja vegaaniruokaa sekä ostamalla vain tarpeeseen ja mieluiten kierrätettyä sekä mahdollisimman vähän uutta, ovat myös helppoja asioita soveltaa käytäntöön.

Kannattaa myös kiinnittää huomiota ostaako kotimaista vai ulkomaista, sillä ulkomainen tuote on aina rahdattu jopa kymmenien tuhansien kilometrien päästä.

Suihkussa ei myöskään ihan joka päivä tarvitse käydä, jollei esimerkiksi urheile ja hikoile. Peseytyä voi muutenkin ja säästyy kuumaa vettä eli energiaa sekä arvokkaita luonnonvaroja.

Arkipäiväisiä ja helposti toteutettavissa olevia ideoita on paljon, tässä niistä vain muutama.

Viers

Suomalainen kuluttaa moninkertaisesti vaikkapa keskiverto afrikkalaiseen verrattuna. Siksikin suomalaisten pitää olla asiasta huolissaan. Meillä energiaa menee lämmitykseen, liikkumiseen, kertakäyttöasioihin, asumiseen jne

Vierailija

Hyviä vinkkejä. Samalla säästää rahaa, kukapa sitä ei haluaisi? Kannattaa myös antaa palautetta työpaikalle, omalle lähikaupalle ja muille käyttämilleen yrityksille, jos huomaa jotain kehun arvoista tai vastaavasti toivoo muutosta toimintatapoihin. Tällä tavoin vaikuttaa yhtä ihmistä tai perhettä laajemmalle. Hyviä kohteita ovat myös oma pankki, vakuutuslaitos, eläkelaitos, kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu jne. Kun hyviä päätöksiä saadaan tehtyä isoissa ympyröissä, ei jokaisen yksilön tarvitse miettiä joka kerta erikseen omia valintojaan. 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat