Oletko esikoinen vai kuopus? Vastaa 11 kysymykseen, ja me kerromme, mihin kohtaan sisarusparvea kuulut henkisesti

Oletko esikoinen vai kuopus? Vastaa 11 kysymykseen, ja me kerromme, mihin kohtaan sisarusparvea kuulut henkisesti

Kukakohan näistä kavereista on se esikoinen?

On tutkittu juttu, että syntymäjärjestys voi vaikuttaa ihmisen persoonallisuuteen ja näkyä aikuisenakin elämässä. Teimme testin, jonka avulla voit selvittää, kuinka paljon sisarussuhteesi näkyvät sinussa.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (21)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ihanat sisaret

Vierailija kirjoitti:
Tulos on "keskimmäinen lapsi" vaikka olen nelipäisen lapsikatraan nuorin

Joissakin perheissä nuorinta lasta suositaan, etenkin jos ikäero vanhempiin sisaruksiin suuri. Joissakin perheissä nuorin oppii luovimaan, oppii isompien sisarusten esimerkistä tai on altavastaajan asemassa.
Itse olen neljästä toiseksi vanhin, ensin olin esikoisen alistama mutta kun usean vuoden kuluttua syntyi seuraava ja taas siitä usean vuoden kuluttua kuopus, niin olin nuoremmille huolehtija. Nuoremmat sisarukset kyllä muistelevat lämmöllä. Ja se huolehtijan rooli ja epäitsekkyys on kulkenut mukana muissa ihmissuhteissa.

Vierailija

Ihme kysymys Muumeista. En ole koskaan lukenut ainuttakaan Muumi-kirjaa/katsonut sarjaa. Eikä lapsenakaan Muumit kuuluneet meidän perheen satukirjoihin. Oltiin enempi Peppi Pitkätossu ja Vaahteramäen Eemeli -tyyppejä 1970-luvun alussa. Tulos oli mullakin ”keskimmäinen lapsi”, vaikka oon kuopus.

Vierailija

Pjooh, mettään meni. Tuli esikoinen vaikka olen viidestä lapsesta nuorin. Tällaiset testit olettavat että kaikki tulevat samasta muotista, vaikka yksilöiden kasvuympäristöt voivat vaihdella rajusti.

Meiccu

Olen esikoinen.  Olen huolehtinut paljon perheestä jo lapsuudessa ja myöhemmin omasta perheestäni. Nautin yksinolosta ja ystävistä ja perheestä vuorotellen. Pidän vapauden tunteesta. 

Koukku

Tulos kuopus, olen esikoinen.

Tämmöisiä nämä testit tuppaa olemaan, vie sinun aikaasi ja

lopputulos on sitä sun tätä. Kiitos,  nyt riitti testit.

äiti/mummo 67 vuotta

Tuli keskimäinen.Olen kuopus ja meitä oli 9 sisarusta.Omasta mielestäni olen se pariton .Vahva ,myötätuntoinen ja auttava. Tukea,myötätuntoa  en äidittömänä  saanut   vanhemilta sisaruksiltani koskaan .Isänkin menetin 11 vuotiaana.Mutta sain elämän,opein kiitolisuus ja ajatuksen elämä on tässä ja nyt,ei huomisessa,tai eilisessä tai tulevassa.

Vierailija

Ex-anoppini on esikoinen ja olen aika varma, että hän vastaisi että hänen elämänsä tarkoitus on se, että kaikilla läheisillä on hyvä olla. Todellisuudessa hän oli varsinainen taakka, ei pärjännyt yksin, vaan piti aina tulla pitämään hänelle seuraa mökillä, missä hän määräsi kaiken, ja tarkoitan tosiaan kaiken, niin aikatauluun liittyviä asioita siihen missä kahvikupit seisovat, mutta kun se oli niin kivaa, kun "perhe on yhdessä". Vaikka kaikki kärsivät, niin sillä ei ole väliä kuhan perhe on yhdessä ja hän saa määrätä kaiken. Olen kuopuksena perin kypsä tähän "vastuullisen isosiskon" myyttiin. Useinhan siihen sisältyy itsekästä manipuloinia, kontrollia ja oman edun tarvoittelua, mutta se verhotaan "vastuullisuudeksi ja huolehtimiseksi".

Minulla on nykyään kuopus anoppina, ja kyllä on kivaa. Hän on mukava, tukeva ja järjestää elämänsä itse, eikä määräile muiden elämää tai käyttäytysi tunkeilevasti. Hän on muuttanut mökistään senioritaloon omalla aloitteella ja järjestänyt kaiken itse. Hän ei vihastu siitä, jos joskus en pääse vierailemaan koska olen sairaana, vaan toivottaa pikaista paranemista. Näin ollen tekee kyllä mieli tulla seuraavan kerran.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat