Kommentit (6)

Kauko

Ei helvetti, itse olen aina kertnut heti alkuun tykkääväni dokaamisesta ja suhtautuvani kriittisesti maahanmuuttoon. Ei tullut mieleen ollenkaan että voisi viitata ammatilliseen kokemukseen ja tuoda itsestään muitakin positiivisia puolia esille kuin nuo kaksi.

Vierailija

Tästä näkee hyvin, miten ei kannata kopioida muiden vastauksia, vaan miettiä, millainen vastaus kuvaa parhaiten omaa persoonaa ja omia tavoitteita. Osalle ihmisistä se, että joku määrittelee itsensä ensimmäiseksi "äidiksi" nostaa heti karvat pystyyn. Samalla tavalla käy, jos avaa pelin kertomalla "Olen Ilona, rakastava vaimo" tai "Olen Ilona, omistautunut tytär". Osa ilahtuu kuullessaan, että perhesuhteet ovat reilassa ja osa taas miettii, miksi työnhakija katsoo perhesuhteet oleellisimmaksi asiaksi itsessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

"Olen parhaimmillani hektisessä työympäristössä" on mielestäni todella vanhanaikainen klisee, oli se sitten totta tai ei. Itse asiassa koko kysymys "kerro itsestäsi" on patavanhoillinen. Eikö voitaisi jo siirtyä siihen, että työhaastattelu on enemmänkin keskustelua, eikä mikään yksipuolinen kuulustelu? 

Se, että työtä hakeva osoittaa kiinnostusta haettua työtä, asioita, ilmiöitä ja yhteiskuntaa kohtaan on paljon informatiivisempaa kuin kymmenen kysymyksen setti. Ja siinä voi, yllättävää kyllä, jopa tutustua hakijaan. 

Poikkeuksena voisivat olla työtehtävät joissa ei haeta sosiaalista persoonaa, vaan esimerkiksi jonkun asian tai alan asiantuntijaa. Silloin kysymyksillä voi kartoittaa hakijan tietämystä tarkkaan rajatusta aihe-alueesta. 

Joskus haastattelija itse on persoonana pois luotaan työntävä, mutisija tai egoistinen ääliö. Silloin tulee mieleen, että tällaisen ihmisen kanssako sitä pitäisi töitä tehdä. 

Vaikutelman tulee olla hyvä. Molemmin puolin. 

Vierailija

Uskomattoman huono vastaus. Äitiys tai ikä ei liity millään tavalla töiden tekoon, eivätkä kerro vastaajan persoonasta. Omata on kaameaa kapulakieltä, ja kertoo siitä, ettei vastaajaa sovi ainakaan viestintätehtäviin päästää. Hektinen työympäristö on sekin tosiaan mitäänsanomaton klisee, joka ei käytännössä tarkoita yhtään mitään - mikä nyt kenellekin on hektistä. 

Vierailija

Tällainen avoin kysymys haastattelijalta kuten ”kerro itsestäsi” ei ole hyvä tai suositeltava ollenkaan. Fiksu ja ammattimainen rekrytoija kysyy vain työhön liittyviä asioita haastateltavilta, ja kaikilta samat kysymykset joiden vastauksia voi sitten verrata eri hakijoiden kesken.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat