Millaisia ovat suomalaiset erakot? ”Valittu yksinolo on eri asia kuin yksinäisyys”

Millaisia ovat suomalaiset erakot? ”Valittu yksinolo on eri asia kuin yksinäisyys”

Moni viihtyy yksin.

Kun Milla Peltonen alkoi perehtyä suomalaisiin erakoihin kirjaansa varten, hän yllättyi. – Tutkimani erakot ovat yleensä olleet tyytyväisiä valintaansa, eivät niinkään surullisia hahmoja.Lue koko juttu

Kommentit (8)

Öljymäen erakko

Olen erakko itärajalla ja elämä on verrattavissa paratiisiin. Enkelit ovat vain näkymättömiä mutta kuitenkin läsnä. Saa tulla ja mennä tai olla tulematta tai menemättä.

Melkein erakko

Nautin yksinolosta, olen kyllä sosiaalisemmin mutta nyt ole eläkkeellä. Työni oli hyvin sosiaalista mistä minulle tuli sosiaalinen ähky. Lapsesta asti olen viihtynyt omissa oloissani. Elämä on tuonut kaikenlaisia karikoita eteen, niistä on selvitty nyt nautin yksin olosta, ihanaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
eleanor

Väsyn seurassa, viihdyn omissa oloissani. Haluan kuljeskella luonnossa tarkkaillen hiljaa. Viihdyn kirjojen, musiikin kanssa, tutkin yksin kaikkea. Lataudun vain yksin.

Aikamme on näennäissosiaalista säpinää.. sosiaalinen media, ihmissuhdejuttujen korostaminen,

koko ajan itsensä peilaaminen... en kaipaa sellaista vaan kaipaan vapautta. Kaipaan syvyyssuuntaan.

Ei jaksa puhua ja selittää asioita.. harvoin tulee henkisesti kohdatuksi ja nähdyksi todella.

Pois ja kauas

On aika väsyttävää kuunnella samoja juttuja, katsella samoja naamoja. Joten täytyy irroittautua joka helpottaa kireää pipoa. Olen ulospäin suuntautunut luonteeltani mutta yksin olo aika ajoin on mannaa.  Suvussani on muutamia puolierakoita, ehkä minäkin.

Vierailija

Ihmisten keskellä vuosikymmeniä työtä tehneenä pohdin, en välittäisi nähdä ketään muita kun läheiseni. Joskus metsässä istuessani koiran makoilessa viressäni tuumaan, miten ihanaa voi elämä olla! Luonto, sen rauha ja ihanuus, siihen viehätyn joka ainut kerta.

Vierailija

Kun viehätyt metsässä 30 v alkaa mieli kummasti muuttumaan.Ihmisluonto on semmoinen,että siellä missä et ole siellä olisi parempi olla.

Vierailija

Erakoituvalla on usein skitsoidinen persoonallisuushäiriö eikä yksinäinen elämä ole valinta. Ihminen on sairauden sanelemana ehkä tyytyväinenkin yksin, mutta hän ei muuhun pysty eikä antoisampaa tapaa elää osaa. Vaikka asiaa kuinka seliteltäisi, ihminen on laumaeläin, eikä täydellinen eristäytyneisyys muista ihmisistä ole koskaan tervettä tai nornaalia.

Vierailija

Ei toki tarvitse persoonallisuushäiriötä olla. Persoonallisuushäiriön kriteeri on, että se aiheuttaa kärsimystä itselle ja/tai muille. Erakko voi olla tyytyväinen valintaansa eikä häiritse muita.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat