Anna Perhon kolumni: Kas näin ratkaistaan ikuisuuskiista, onko meikkaaminen turhaa vai muiden huomioimista

Anna Perhon kolumni: Kas näin ratkaistaan ikuisuuskiista, onko meikkaaminen turhaa vai muiden huomioimista

Anna Perho tietää olevansa maailman ainoa ihminen, joka murehtii Anna Perhon ulkonäköä.

Jos meikki on haarniska, jonka taakse piiloudutaan, korjattavaa on pikemminkin sisäpuolella kuin ulkolaudoituksessa, kirjoittaa Anna Perho. Lue koko juttu

Kommentit (3)

Vadelma

Moni suomalainen nainen kun näyttää täysin meikittä kalpealta ja jopa sairaalta. Äitini sanoi jo kun olin 12-v., että laitahan huulipunaa jottet ole niin kalpea. Kesällä vähän päivettynyt iho ei kaipaa kuin pientä ehostusta. Meikkiopastus sopii monille, jotka eivät osaa meikata korostaen hyviä puoliaan.

Vierailija

Minä olen ratkaissut tämän ikuisuuskiistan niin, että teen juuri niin kuin itse haluan. Ihmisellä on (yleensä) itsemääräämisoikeus omaan kehoonsa ja siihen liittyviin asioihin.

Toisaalta minua ei kiinnosta pätkääkään, jos joku ulkopuolinen paheksuu minua tai toimintaani ja toisaalta, ei ole kukaan koskaan myöskään tullut päin naamaa paheksumaan meikkaustyyliäni, joka on muutenkin aika hillitty : )

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Miksi minun naisena pitäisi meikata? Jos olisin syntynyt mieheksi, kukaan puhuisi siitä, pitääkö minun värjätä ripseni aamuisin vai ei.

Minä en meikka, koska en koe mitään tarvetta värittää kasvojani jok päivä. Pidän omista väreistäni. En meikkaa näyttääkseni freesiltä.

Minä näytän fresiltä, jos olen levännyt tarpeeksi, ulkoillut tarpeeksi, syönyt riittävästi, enkä ole uuvuttanut itseäni tarpettpmasti. Minä en peitä ryppyjäni, sillä ne kertovat, että olen elänyt - nauranut ja itknyt, tarponut viimassa ja nauttinut kesäpäivän lämmöstä.

Minä en hae purkista nuoruutta ja piilota iän tuomia ihovaurioita. Minä en ole nuori, enkä haluaisikaan. Sillä nuoruus oli vain matka aikuisuuteen, jota nyt elän ja nautin jokaisesta hetkestä.

Miksi meikkaisin? Minulla ei ole yhtään hyvää syytä, miksi kuormittaisin kehoani ja ympäristöä tarpeettomasti kemikaaleilla.

Jo jotakuta naamani ei miellytä, hän katsokoon muualle tai sulkekoon silmänsä. Minä en kasvojani tai kehoani häpeä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat