Kohonnut verensokeri ei tunnu missään, mutta jo parikymppisen elimistössä voi esidiabetes tehdä tuhojaan

Kohonnut verensokeri ei tunnu missään, mutta jo parikymppisen elimistössä voi esidiabetes tehdä tuhojaan

Verensokeri on kuin verenpaine, senkään kohoamista ei yleensä itse huomaa. Silti se vaurioittaa aina.Lue koko juttu

Kommentit (8)

Hiilihydraatit vähiin

Hyvää ja tärkeää asiaa!
Kun muistetaan, että aikuisen ihmisen koko verimäärä on n. 5 litraa ja siihen on normaalisti liuenneena sokeria n. 5 g eli vajaat kaksi sokeripalaa. Yhdessä 0,5 litran kokiksessa on sokeria n. 50 g. Kun sen juo kerralla, niin elimistö joutuu saman tien käsittelemään normaalitilanteeseen nähden  n. 10-kertaisen sokerimäärän ja valitettavasti ihmisen verensokerin säätelyjärjestelmä ei ole tuohon biologisesti sopeutunut ja seurauksena on verensokerin ja veren insuliinitason vuoristorata, ja nämä molemmat ovat hyvin vahingollisia elimistölle ja johtavat moniin ketjureaktioihin.  Esim. valkuaisaineilla on taipumus reagoida sokerin kanssa aivan samoin kuin kananmunan valkuainen reagoi sokerin kanssa ja muodostaa marenkia, niin elimistössäkin menee valkuaiset marengiksi eli glykatoituvat sitä nopeammin mitä korkeammalla verensokeri käy. Korkea insuliinitaso taas pysäyttää lipaasientsyymin toiminnan eli estää laihtumisen. Kun insuliinitaso jää helposti myös kroonisesti korkealle, niin se estää munuaisten normaalin toiminnan ja suolan erityksen virtsaan. Suola siis kertyy elimistöön ja nostaa verenpainetta. Suola ei siis ole perimmäinen syntipukki vaan liian suuri ravinnon hiilihydraattimäärä, joka pitää verensokerin koholla.

Osastosihteeri

Näin osastosihteerinä on pakko viilata pilkkua ja huomauttaa, että diabetestyypit kirjoitetaan roomalaisin numeroin: tyyppi I ja tyyppi II.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Tyypin 2 diabetes johtuu insuliiniresistanssista. Insuliiniresistanssi muodostuu kun ihminen syö rasvapitoista ruokavaliota. Rasva menee lihassoluihin, joissa se estää glukoosin pääsyn solun sisälle (Intramyocellular lipids). Koska glukoosi ei pääse soluun, verensokeri nousee.

Toisin sanoen jos syö esim. pelkästään mustikoita eikä yhtään mitään muuta, verensokeri ei nouse yli normaalin vaikka mustikka on n. 90 % hiilihydraattia. Mutta jos syö ensin rasvapitoista ruokaa (ranskanperunoita, roskaruokaa, lihaa, öljyä, margariinia, sipsejä, voita ym ym) ja sen jäljeen mustikoita, glukoosi ei pääse soluihin sisälle ja verensokeri nousee. 

https://nutritionfacts.org/video/what-causes-diabetes/ (17 vertaisarvioitua lähdettä)

https://nutritionfacts.org/video/what-causes-insulin-resistance/ (27 vertaisarvioitua lähdettä)

https://nutritionfacts.org/video/diabetes-reversal-is-it-the-calories-or... (12 vertaisarvioitua lähdettä)

https://nutritionfacts.org/video/reversing-diabetes-with-food/ (8 vertaisarvioitua lähdettä)

https://nutritionfacts.org/video/curing-painful-diabetic-neuropathy/ (9 vertaisarvioitua lähdettä)

https://nutritionfacts.org/video/when-drugs-diets-dont-lower-diabetes-de... (14 vertaisarvioitua lähdettä)

https://nutritionfacts.org/video/diabetics-should-take-their-pulses/ (16 vertaisarvioitua lähdettä)

https://nutritionfacts.org/video/plant-based-diets-for-diabetes/ (11 vertaisarvioitua lähdettä)

https://nutritionfacts.org/video/turmeric-curcumin-for-prediabetes/ (10 vertaisarvioitua lähdettä)

https://nutritionfacts.org/video/eggs-and-diabetes/ (8 vertaisarvioitua lähdettä)

https://nutritionfacts.org/video/fish-and-diabetes/ (15 vertaisarvioitua lähdettä)

https://nutritionfacts.org/video/how-may-plants-protect-against-diabetes/ (15 vertaisarvioitua lähdettä)

https://nutritionfacts.org/video/can-diabetic-retinopathy-be-reversed/ (14 vertaisarvioitua lähdettä)

Vierailija

Se sokeri on kyllä liuennut koko elimistön vesimäärään, ei pelkästään vereen. 60-70% ihmisestä on vettä. Se että pitoisuus mitataan verestä johtuu siitä että se helpoiten saatava neste.

Hiilihydraatit vähiin

Sorry. Seuraava ei pidä paikkansa: "Se sokeri on kyllä liuennut koko elimistön vesimäärään, ei pelkästään vereen. 60-70% ihmisestä on vettä. Se että pitoisuus mitataan verestä johtuu siitä että se helpoiten saatava neste."
Koko nestemäärä voidaan yksinkertaistaen jakaa kolmeen osaan: Solun sisäinen ja solun ulkoinen ja sitten tuo solun ulkoinen neste vereen ja soluvälinesteeseen. Tuo veren määrä on tuo 5 litraa ja veri + soluvälineste, johon ravinteet verestä diffundoituvat, ovat yhteensä n. 15 litraa. Vaan siihen tuo siirtymä ei tapahdu välittömästi kuten jokainen jatkuvaa sokerimittausta tehnyt tietää. Kun verensokeri nousee nopeasti, niin sen voi mitata verensokerimittarilla mutta solunvälinesteestä sokeria mittaava anturi näkee nousun viiveellä.  Ja vaikka koko solun ulkoinen sokerimäärä olisi tasan jakautunut, niin sitä olisi silloinkin vain n. 15 g eli n. 6 sokeripalaa, johon 20 sokeripalaa lisää tekee ihan hurjan hypyn.
Solujen sisälle sokeri siirtyy vasta insuliinin avustamana. Jos on vielä terve ja juuri fyysisesti aktiivinen, niin maksa ja lihassolut reagoivat tuohon insuliiniin herkästi. Vaan jos on jo ylipainoa ja kaikki paikat täynnä varastoitua energia, niin insuliinitason on noustava korkealle, että se saa "nuijittua" tuon elimistöä tuhoavan sokerin väkisin pois verenkierrosta. Samalla maksa tekee jo täydellä kapasiteetilla sokerista rasvaa, jota sitten varastoidaan rasvasoluihin. Kun nekin ovat täynnä, niin maksaan ja sisäelimiin alkaa kertyä rasvaa, kun johonkin se vain on tungettava, kun toinen vain syö ja syö eikä osaa lopettaa.

Hiilihydraatit vähiin

Hmm. Olisiko sinulla muuta referenssiä näille näkemyksille kuin nämä Michael Gregerin yksinpuhelut. Hän on itse vegaani ja ihan kunnioitettava ja hyväksyttävä asia sinänsä mutta se ei ihan riitä yksi perusteeksi näille väitteille.  Runsaat tyydyttyneet rasvat elimistössä on ongelma mutta niiden taustalla on jatkuvat, runsaat ja liikaa syödyt hiilihydraatit, jotka maksa on muuttanut rasvaksi. 
Nisäkkäät ovat olleet olemassa ainakin 65 milj. vuotta, jona aikana luonto on hakenut maidolle optimaalisen rasvakoostumuksen kuten myös varastorasvalle enkä ole törmännyt vielä yhteenkään tutkimukseen, jossa imettäminen tai laihduttaminen olisi vaarallista siksi, että silloin elimistö käyttää eläinrasvaa energian lähteenä.

Vierailija

Toistuvat verensokerin nousut ja "insuliinituotantopiikit” rasittavat haimaa ja muutakin elimistöä ja ovat eräs keskeisimpiä syitä tyypin 2 diabeteksen synnyssä.

Hiilihydraattirajoituksella elimistön insuliinin aineenvaihdunta normalisoituu itsestään, eikä mitään lääkkeitä yleensä tarvita, jos ruokavaliohoidon aloittaa ajoissa.

VHH (vähähiilihydraattinen ruokavalio, jota myös karppaukseksi kutsutaan) on yli 200 vuotta vanha ruokavalio (karppauksen historia alkaa 1800-luvun puolivälistä ja ensimmäinen julkaistu kirja aiheesta on vuodelta 1864), jolla saa verensokerin hallintaan, ihminen laihtuu, pysyy hoikkana ja energisenä sekä  pääsee eroon elitapasairauksien oireiden hoitoon käytetyistä "turhista" lääkkeistä (kolesteroli, masennus, verenpaine, närästys, nesteenpoisto, tyypin 2 diabeteslääkkeet jne...).

Media ja virallinen taho sekä heidän edustajansa (mm. viralliset ravitsemusterapeutit) virheellisesti väittävät, että VHH olisi rasva- ja/tai proteiinidieetti, jossa syödään elimistön tarpeisiin nähden liikaa rasvaa ja/tai proteiinia, vaikka näin ei ole.

Miksi?

Ihmiset pudottavat painoa ja voivat paremmin - mutta virallisten asiantuntijoiden mukaan se on väärin, kun lautaselta puuttuu vilja, rypsiöljy ja lasista maito.

Viralliset asiantuntijat sanoo just sen, mitä koulussa on opetettu ja mitä pomo käskee. Muuten heillä ei ole töitä ja heidät lynkataan julkisesti ja ura pysähtyy siihen. Aivan sama kuka virallinen asiantuntija esim. mediassa on, aina samat jutut, mitä johto käskee kertomaan auktoriteettiuskovaiselle kansalle.

Kirjastossa on lukuisia kirjoja, joista voi katsoa ruokaohjeita sekä myös internet on täynnä ruokaohjeita, joilla saat ravitsevaa ja maukasta ruokaa.

Vähähiilihydraattinen eli hiilihydraattitietoinen ruokavalio sopii ihan kaikille ja normalisoi nopeasti tyypin 2 diabeteksen nostamat verensokeriarvot ja monet pääsevät lääkkeistä kokonaan eroon.

Samalla ruokavaliolla väistämättä verenpaine laskee, ihon kunto paranee, väsymys vähenee, maksan rasvoittuminen pysähtyy, huonot kolesteroliarvot laskevat, hiljainen tulehdus vähenee, ihminen laihtuu, suoliston kunto paranee, nivelkivut vähenevät jne...

http://www.ravintoterveys.net/diabetes2.htm

Vierailija

Täyttä asiaa turiset, itse olen oireellinen tyypin 2 diabeetikko, hiilihydraatit pistää tajun kankaalle.
Antti Heikkilän opeilla olen saanut taudin hallintaan, korvike rasvojen ja einespskan syömesen lopetettuani paino on tippunut 27kg, vielä viitisen kiloa normaali painoon 194/110 nyt, lihasmassa romahti alkuun, työnkuvan muutos vaikutti siihen mutta nyt pärjään lähes ilman metformiinia VHH:n ansiosta, voimatkin alkaa pikkuhiljaa palata.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat