Somessa päivitellään nyt Sanna Marinin työhistoriaa ”Sokoksen kassalla” – 8 syytä, miksi kokemus kassatyöstä tekisi jokaiselle hyvää......

Somessa päivitellään nyt Sanna Marinin työhistoriaa ”Sokoksen kassalla” – 8 syytä, miksi kokemus kassatyöstä tekisi jokaiselle hyvää......

Sanna Marin.

Joidenkin mielestä Sanna Marinin menneisyys Sokoksen myyjänä on huono asia. Emme voisi olla enempää eri mieltä!Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (58)

Nemo79

Minä pidän suurempana ongelmana sitä että politiikassa on nykyisin niin paljon ihmisiä joilla ei käytännössä ole mitään muuta työkokemusta ja politiikka on heille ammatti. Koko politiikka on heille käytännössä peliä jossa pyritään etenemään työuralla ja maan ja kansakunnan etu on siinä sivuseikka.

Vierailija

Onpas taas juttu! Ei kai kukaan opiskeluaikana voi tehdä työkseen huippuvirkoja. Marin on ollut kuin kuka tahansa opiskelija, elättänyt itsensä asiakaspalvelutyöllä.
Ja mitä tulee kassan työhön noin yleensä: mikään työ ei ole turhaa, titteli ei ole yhtä kuin hyvät hoksottimet, asiakaspalvelutyö on antoisaa, jokaista työtä tulee kunnioittaa.
Joten voidaanko olla vähemmän juntteja, ja lakata hämmästelemästä IHAN TAVALLISIA juttuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Lehdistö on punavihervassareiden hallussa ja sen huomaa.
  Kerrotko meille muillekin vielä, että mistä sen olit huomaavinasi. 

Se, että lehti kertoo poliitikon, joka ei ole oikeistolainen, taustasta, ei kerro mainitsemastasi asiasta. 

Vierailija

Nyt hämmennyin tästä uutisesta!
Jos Marin on ollut 20-vuotiaana Sokoksen kassalla opiskelujen ohessa niin miten ihmeessä se vaikuttaisi hänen työhönsä Pääministerinä. Itseasiassa se olisi huolestuttavampaa jos maan asioita ajaisi henkilöt, jotka eivät ole päivääkään tehnyt tavallisten ihmisten töitä, mutta päättävät heidän asioistaan. Kiinnostaa tietää enemmän se miksi kansanedustajaksi valitaan julkkiksia, urheilijoita ym tyyppejä, joilla varsinkaan ei ole mitään poliittista koulutusta.

Maisteri, mutta aikoinaan myyj...

Pätevöityä voi käytännössä kirjoitti:
Hauska ja tärkeä juttu. Työt kaupassa ovat vaativia, eikä sitä aina tule ajatelleeksi. Myös se, että hakijoista vain osa pääsee työhön. on tärkeä tieto. Ärsyttävää on joidenkin ihmisten tapa leimata juttuja esimerkiksi punavihreiksi. Oma elämä kapeutuu jos ei avoimesti lue juttuja ja seuraa elämää. Liiallinen politisoituminen on pelkästään tylsää. Paljon ihmisiä työni vuoksi tavannut tiedän, että vaatimattoman koulutuksen omaava voi omata valtaisan yhteiskunnallisen tietämyksen, voi olla kehittänyt itseään ja omata sitä sydämen sivistystä. Kun taas joku akateemien oppiarvon omaava voi olla aika "pölhö" kapeasti opiskelualansa tietävä, ja siitä opintoalasta ei todellakaan aina ole hyötyä politiikassa. (Esimerkiksi taidehistoria, kielitieteet, kirjallisuus, jopa taloustiede opastaa kylmään ja kapeaan ihmiskäsitykseen) Myös näiden alojen ihminen voi ylittää rajansa ja olla yleisfiksu sekä tunneälykäs. Paateron pilkkaaminen on ihan turhaa - hän taatusti pätevöitynyt, kypsynyt monissa liemissä. Vaatii rohkeutta tulla uudelleen esille, eikä vetäytyä nurkkaan nuolemaan haavojaan.

Erikoinen kommentti! Minusta juuri kaikki mainitsemasi tieteenalat monipuolistavat osaamista, sivistystä ja etenkin laajaa ihmiskäsitystä! Oman kokemukseni mukaan pitkälle opiskelleilla on yleensä myös laaja yleissivistys.

Vierailija

Hyvät herrat tiedän että teitä tämä asia nyt korpee,mutta annetaan nyt Sannalle työrauha ,hän on harvinaisen selväsanainen ja todella fiksu .siis työrauha ja pulinat pois!

Median valta ja vastuu

Hienoa, että otitte asiaan kantaa ja että saamme vapaasti kommentoida, toisin kuin huolestuttavan monissa valtakuntamme medioissa viime aikoina. Arvostan! Voisitteko selvittää ja kirjoittaa artikkelin, miksi useiden medioiden kommentoinneissa käytetään moderointia sanan-vapauden rajoittamiseen, jopa sensurointiin, jos kommentoijan mielipide ei miellytä moderoijan, toimituksen tai ko. lehden omistaja-ohjaajan poliittista kantaa.

Silleen

Ei mitään vikaa siinä että on ollut kaupassa töissä, päinvastoin. Itse vain epäilen suuresti ns ammattipoliitikkoja, joilla ei ole kokemusta juurikaan muusta kuin politiikan tekemisestä. Politiikassa menestymisessä vaikuttaa yleesnä muut seikat enemmän kuin pätevyys tai elämänkokemus, enemmän ehkä "hyvä veli" tai nykyisin myös "hyvä sisko" meininki ja se miltä saa asiat näyttämän ulospäin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ihan samoilla syillä mikä tahansa työ on arvokasta - tai sitten ei. Osan työsisällön ymmärtää nopeasti ja sen jälkeen asia on kuivaa rutiinia ja puurtamista, osa mahdollistaa jatkuvan oppimisen. Kassatyötä voi arvottaa vaikka miten ja millä hienoilla syillä tahansa, mutta se kyllä kuuluu tuohon rutiininomaiseen puurtamiseen.

Kyllä juuri näin pragmaattisesti. Kassatyö on hyvin mekaanista ja ”aivotonta” työtä. Siihen ei tarvita kuin peruskoulun matematiikka, joka sekään ei näytä kaikille olevan itsestäänselvyys.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Hyvät herrat tiedän että teitä tämä asia nyt korpee,mutta annetaan nyt Sannalle työrauha ,hän on harvinaisen selväsanainen ja todella fiksu .siis työrauha ja pulinat pois!

Demokratiaan kuuluu pulinat! Eli ei mitään pulikoita pois, päinvastoin.

Spiide1828

On varmasti hyvä, että on ministereitä ym., joilla on kokemusta myös ihan tavallisesta työstä ja elämästä. Toivottavasti se ei unohdu heiltä.

Uneksija

Hyvä Sanna Marin!Itse käynyt iltalukion ja käynyt työssä sen ohella.Lasten ohella opiskelin edelleen ja välillä töissä.Kyllä se opiskelun ohella työssä käynti opettaa ajan käyttöä.Toisaalta taas elämästä niin paljon myös työ.On olemassa ihmisiä, jotka eivät edes töihin halua.En puhu nyt normi työttömistä vaan heistä joilla on paljon muuta tekemistä ja vapaa aika kärsii työstä.En tiedä millä elävät? Olisimme ylpeitä, että fiksuja ihmisiä tulee politiikkaan.Ei ole sukupuolesta kiinni politiikan teko.Eduskunnan ajankäyttö enemmän huolestuttaa.

Vierailija

Minäkin olen ollut kaupan kanssa. Sitä ennen olin McDonalsissa töissä. Nälkäiset asiakkaat olivat välillä todella ilkeitä.

Eräs nainen huusi minulle lukiota käyvälle pää tutisten, kuinka hänellä on korkea koulutus (ktm) ja kuinka hän tietää paremmin, että vitriinin kaikki lelut tulee olla saatavilla... Itselläni nykyään korkeampi koulutus, mutta en ole kyseisen naisen kanssa vieläkään samaa mieltä.

Arvostan Marinin kokemusta ja koulutusta. On tärkeä, että poliitikoilla on koulutuksensa lisäksi kokemusta ihan perusduunarin työstä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat