Suomen hallituskriisi oli kuin suoraan HBO:n suosikkisarjasta – katso tästä, kuka on kukin

Suomen hallituskriisi oli kuin suoraan HBO:n suosikkisarjasta – katso tästä, kuka on kukin

Ne hallituskriisin todelliset osapuolet. Vasemmalta oikealle: Sirpa Paatero, Antti Rinne, Sanna Marin ja Katri Kulmuni.

HBO:n hittisarja Succession kertoo Waystar Royco -yhtiön vallakkaasta ja juonikkaasta omistajaperheestä. Ja kas! Suomen hallituskriisissä seikkaili ihan samanlaisia hahmoja. VAROITUS! Juttu saattaa sisältää juonipaljastuksia.Lue koko juttu

Kommentit (3)

Vierailija

Oman mielikuvitukseni tuotos: Sitä voi hakea yhtäläisyyksiä mistä vain jos haluaa, mutta siten vanhat traditiot ovat voimissaan perinteissä ja taustavoimien sieluissa syvälle juurrutettu, että kepu pettää aina kun siihen on tilaisuus.

Rinne kyllä selviää tuosta ja putoaa jaloilleen ja samoin Paatero he ovat kovia luita. Demarit luultavasti valitsevat uuden pääministerin joka on Anttin verrattuna todella sujuvasanainen ja ei tule enää luottamaan kepuun missään tilanteessa tarkastamatta kaikkea.

Hieman kyllä kävi sääliksi Kulmunia, koska hänestä näkyi läpi se, että hänelle oli juuri selvinnyt oma asemansa vaikutusvaltansa puolueessaan ja taustavoimat olivat laittaneet hänet "kuriin ja herran-herra se on vanha vihtahousukin- nuhteeseen". Hän on nyt suomen kansan silmissä heikko "tyttö" ns nukkejohtaja.  Tuleeko tuo nousemaan koskaan enää merkittäväksi johtajaksi, epäilen. Katoaa ehkä hiljalleen jonnekin ja tilalle nostetaan joku ei ehkä pätevämpi, mutta sopivampi kuten taustavoimilla tapana on.

Kuka sitten lopulta kärsii ja maksaa näiden höyrypäiden omaneduntavoittelijoiden sähläämisestä no se tavan kansa ja voittajia ovat tietenkin äärimmäiset oikeistolaiset.

Vähän kyllä kävi sääliksi Orpoakin oli niin noloa perseennuolentaa kepua kohtaan , että tuli väistämättä mieleeni, josko tuokin ukko kannattaisi laittaa vaihtoon. Hieman tuli mieleen kurtisaani vanhasta vitsistä - joka saattaa sisältää nykyaikaan sopimatonta kieltä- kun tämä joutui kovassa pakkasessa antamaan ilmaiseksi saadakseen edes jotain lämmintä sisäänsä-

PS:Ilmeisesti persuilla oli samankaltainen  manööveri  menossa Haaviston kanssa, mutta he eivät kaiketi saaneet siihen riittävästi apua viisaammilta kun huomiota vievä " Rinnekeissi" oli käynnissä yrittivät sitten  säheltää omin voimin ja tulos oli sellainen kuin tuolta "kykypuolueelta" voi odottaa täysi fiasko. "Mestari" on kuitenkin siitä hyvässä asemassa, että hän voi huoletta lähettää runsaslukuisia  tyhjäpäisiä laumojaan hakkaamaan päitään vallan linnakkeiden palomuureihin etsimään niistä reikiä eikä pelkoa kovinkaan suurista vahingoista ole, koska hän voi aina loihtia niitä esiin muutamalla taikasanalla Suomalaisesta suomaaston syvyyksistä.

Vierailija

Politiikkaa tehdään pelaamalla pelejä, tavoittelemalla omaa etua, mustamaalaamalla ja syrjäyttämällä eri mieltä olevia. Lisäksi kiinnitetään huomiota muotoseikkoihin kuten miten hienosti henkilö puhuu ja kostetaan koettuja loukkauksia. Sipilä joutui keskustan taholta halpamaisen toiminnan kohteeksi. Kaikki luottamus menetetty keskustaa kohtaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Nolo tempaus

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan lähettämä s-posti oli alkeellinen. Suomennettuna "me ei tykätä susta Antti" ja "me ei enää leikitä sun kanssa". Ei mitään kunnollisia perusteluja, joita Rinne vaati. Tässä jupakassa media ja vaaleissa hävinneet olivat innolla kiljumassa samaa, ja sosiaalisessa mediassa säestettiin: vihattiin tai halveksittiin pääministeriä olan takaa. Posti ylipalkattu johto muhevine bonuksineen ja postin hallitus unohdettiin, kun iso paha susi löytyi politiikasta. Olipa Rinteeltä kauhea synti vastustaa pienipalkkaisten työntekijöiden siirtoa vielä pienempiin tuntipalkkoihin. Edellinen hallitus oli varmaan niin kiva kun kiristi koko ajan työntekijöiden vyötä ja lihotti työnantajia. Mielestä koko tempaus oli ruma ja ankea - herttainen Kulmuri laitettu yhden äijän pyöveliksi. Ennen vanhaan sanottiin "kepu pettää aina". Näinkö se on? Rinne ei ole media-hurmuri, mutta luotan enemmän lievästi epävarmaan ihmiseen kuin kivikasvoiseen vastaaja-automaattiin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat