Karoliina Pentikäisen kolumni: Minulta meni 31 vuotta tajuta, miksi olen sellainen kuin olen

Karoliina Pentikäisen kolumni: Minulta meni 31 vuotta tajuta, miksi olen sellainen kuin olen

Kun Karoliina Pentikäinen muutti uuteen kaupunkiin ja ympäriltä lähti kaikki tuttu – työpaikka, lähikauppa, naapurit ja bussireitit – hän huomasi, ettei ole ollenkaan niin sosiaalinen kuin oli kuvitellut. Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (27)

Omituinen

Tunnustan 100% itseni.Tälläkin hetkellä nautin yksinolosta,kävin ihmisten ilmoilla ja nyt saan hyvällä mielellä loikoilla sängyssä omien hassujen ajatuksieni kanssa.Minulla kesti 50v ymmärtääkseni miksi olen niin erilainen kun muut..Olen mielummin yksin, kuin seurassa joka ei anna mitään,silti tunnen monta kertaa,että pitäisi panostaa ihmisiin enemmän eikä olla niin omituinen.Ihmisten ilmoille on välillä pakotettava itsensä ettei eihän mökkiydy,varsinkin kun tuttu turvallinen mies kuoli pari vuotta sitten.ps.koira ihana seuralainen sopii erinomaisesti tälläiselle sos/introvertille.Hulluinta,että ihmiset luulee,että olen iloinen,eläväinen sosiaalinen kaikkien ihmisten kanssa toimeen tuleva, myös näin,mutta sisäinen minä elää omaa elämää.

NikoTiina

Kun lopetin polttamisen tajusin että suurin syy polttamiseeni ei ollutkaan nikotiini, vaan se, että pääsen sosiaalisista tilanteista hetkeksi tauolle. Isot ryhmät ja meteli vie minulta voimat, mutta jos pääsen yksin tai pienen ryhmän kanssa hetkeksi pihalle niin kestän hälyä loistavasti. Tai ainakin paremmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Maiju

Niin tuttua tekstiä. Itse olen nimittänyt itseäni sosiaaliseksi erakoksi. Sosiaaliset akut on ladattava sillä hiljaisuudella ja erakoitumisella. Helpottaa lukea muiden kirjoituksia aiheesta, kun itse on kipuillut tämän asian kanssa ja toisinaan jopa ajatellut, että onko minussa jotain vikaa.

Vierailija

Luulin pitkään että paras ystäväni on ekstrovertti, kunnes pistin hänet tekemään Briggs-Myersin persoonallisuustestin. Hän itse oli tiedostanut jo pitkään olevansa introvertti mutta vaikuttaa ulospäin ekstrovertiltä. Kävi ilmi että hänen persoonallisuustyyppinsä on harvinaisin mahdollinen, sosiaalinen introvertti.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat