Kommentit (6)

Vierailija

Pitkäaikainen ystäväni on liittynyt porukkaan, jossa ovat ex-kumppanini ja hänen ystävänsä, jonka takia suhteemme kaatui, ja ystäväni on nyt ystävystynyt exäni ja tuon kolmannen henkilön kanssa. En tietenkään voi moittia ystävääni hänen uusista ystävistään, joten vetäydyn hiljaa takavasemmalle. :-(

Vierailija

Onpa kiva kolumni aiheesta, jossa HÄN on se ihminen, joka niiden muiden kanssa ystävystyy. Eli itse aiheeseen ei oikeasti tartuttu mitenkään. Ja siis en ole tietenkään sitä mieltä, etteikö ystävillä saa olla muita, vaikka parempiakin ystäviä, luulin vain kolumnin käsittelevän aihetta, mille se tuntuu / miten kenties kirjoittaja on siitä selvinnyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Niin, minäkin haluaisin olla Pirkko Saision ystävä tai ehkä jopa jalkarahi,  mutta kun hän on henkisesti sen verran korkealla tasolla niin käsitän kyllä ettei se ole realistista. Haluaisin toki olla myös Annan ystävä tietenkin vain fyysisellä tasolla koska hän on ennemmänkin tötterötissisinen, hyväpeppuinen myyntifraasi kuin mikään varsinainen älyn ja viisauden kaukalo josta voisin sikana ammentaa hengen apetta mustaan märäntyvään sieluuni.  Eniten kuitenkin haluaisin olla ja Pelle-Hermannin karttakepin kepakon ystävä, en kyllä yhtään tiedä miksi ehkä haluaisin että baby antaa sillä piiskaa  pimpelipom vaan

Vierailija

Joskus näyttää, että ihmiset tekevät helpommin inhoja juttuja niille joilla on vähemmän kavereita, ja haluavat kaveriksi niiden kanssa, jotka hankkivat itselleen paljon kamuja, eli ihmisihmisille.

Eli he ovat samalla tasolla henkisesti kuin päikkärin 5-vuotias? Tämä juttukaan ei sisällöllisesti eroa yhtään 3tai 5-vuotiaan ajattelusta. Kirjoittaja vain artikuloi selvemmin kuin 3-vuotias.

Onko siis kyse ystävyydestä ja pitämisestä jos pääkriteeri on että ihmiset haluavat niiden seyraan joilla on jo seuraa. Vai onko ns "suosittujen" mukana pyörimisellä konkteettisia etuja vai onko ihmisen geeneussä pyrkinys hankkiutua isoon laumaan turvan saamiseksi.

jotkut ihmiset pitävät uskottavana ihmisenä sellaista, joka hankkii nopeasti tuttuja, eli tutustuu ja pyytää palveluksia.

Onko siis niin että (nyky)hminen ei henkisesti eroa yhtään 2-3-vuotiaasta siis tunne-elämältä ja henkisesti ja älyllisesti. Pidempi kokemus on vain opettanut miten sanallisesti saada haluamansa tosin nykytaaperot osaaavat hyvin saada myös haluamansa ilman väkivaltaa sanallisesti.

Ihminen on laumaeläin, joka pyrkii enemmistöön (kaverimäärällä valitsee kaverit) ja sinne hän haluaa koska kuvittelee että saaa etuja tai saa niitä oikeasti, ja psykologit ovat olleet täysin väärässö näistä ihmisen etapeista.

Ei ole uhmaikää, teini-ikää, jne muuten kuin kronologisessa mielessä.

Ihminen ei muutu tunne-elämältään siitä kun hän on 2-3 v. Hän haluaa olla pidetty, muiden kanssa, jotkut käyttävät inhottavia keinoja saadakseen mitä haluavat, kuten manipulointi, eristäminen, muihin vaikuttaminen niin että he slkavat kohdella jotain huonommin, mutta ihminen on tunne-welämältä ja kypsyydeltä täysin sama otus 2-3v kuin 40 v ja heidät erottaa vain ikävuosien ja nippelitiedon määrä.

Vai onko 2-3vuotiaan tasolla tunne-elämältään oleva ihminen vain länsimaalainen ihminen. Jolle ihmiset ovat loppupeleissä keino saada rahaa, ja siksi he haluavat suhteita ja tuntea heitä joilla on paljon verkostoa?

Kannatan äänestysikärajan alentamista koska yllä esitetyt ajatukset, ihminen on täysin sama laumaeläin 2-3v ja 40v.

Pirkko saisiokin kuuluu tähän heimoon, joka haluaa olla,suosittu, ei ole trendikästä puolustaa rauhaa tai nausten oikeuksia, trendikästä on katsoa jalkapalloa, ja suomessa varsinkin yhdenmukaisuuden pakko on vahvempi.

Vierailija

Kiitos kivasta kirjoituksesta!
Vaikka mieli tekisi; se on juuri niin.
Ainoana lapsena kiinnyn kovasti hyviin tyyppeihin. Tai en minä tiedä, onko sisaruksettomuudella mitään tekemistä asian kanssa 😅
Saisiosta samaa mieltä, 16. sijakin riittäisi👍

Friends or no friends

Sitten on naisia, jotka ovat ystäviä vain niin kauan kuin hyötyvät toisesta. Kyseessä esim taloudellinen tai sosiaalinen hyöty tai työpaikalla paremman aseman toivossa kaveeraaminen. Oikeita ystäviä, jotka olisivat ystäviä vain toisen itsensä takia ei taida enää ollakaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat