Lääkäri kertoi 14-vuotiaalle Lauralle, että tällä onkin pojan kromosomit – näin ne vaikuttavat elämään

Lääkäri kertoi 14-vuotiaalle Lauralle, että tällä onkin pojan kromosomit – näin ne vaikuttavat elämään

Laura sai teininä kuulla lääkäriltä olevansa tyttö, jolla on miehen kromosomit.

Lauantaina 26.10 vietetään kansainvälistä intersukupuolisuuden päivää. Tanssija Laura Allonen kertoi Me Naisten haastattelussa 2018 saaneensa kuulla lääkäriltä 14-vuotiaana, että hänellä on miehen kromosomit.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (32)

ei minun vika

itsellä sama juttu, minulla oli syöpä ja kun tekivät erilaisia kokeita,tuli ilmi,että minusta olisi pitänyt tulla tyttö,eli on geeni virhe. eipä siihen aikaan kun olin nuori,tämmöisiä tutkittu,eikä kerrottu (jos tutkivat). se oli järkytys,ettei saa aikaan lapsen alkua. nyt olen 62v.ja otto poikia kaksi ja vaimo.

Vierailija

Onko ensin ollut tuplaten sukupuolisuuskromosomeja (46) ja sitten xx-pari hävinnyt?  Jossakin somessa vähän aika sitten (HS?) kerrottiin, että ihmiset ovat ensin ja varmasti tyttöjä. Eli että nainen ei pelkästään kanna ja synnytä miehen X:llä tai Y:llä siittämää lastan vaan, että xx-ihminen on jo valmiina naisen kropassa hänen syntyessään ja naisen laji täten on voimakkaasti varmistettu. Lauran tapauksessa on käynyt monimutkaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Etana

Hei!

Valtakunnallinen vertaistukiryhmä kokoontuu kerran kuussa Helsingissä, mutta tietoa ja tukea on saatavilla myös puhelimitse:
http://intersukupuolisuus.fi/tapahtumat-ja-ryhmat/

Samaisella sivustolla on myös asiallista tietoa intersukupuolisuudesta kiinnostuneille, suosittelen visiittiä:
http://intersukupuolisuus.fi/faq

Lisäksi haluaisin kommentoida tuota artikkelia. Minusta on hienoa että Laura jakaa tarinansa Me Naiset -lehdelle. Voin kuvitella että erityisesti teini-ikäiselle uutinen omasta erilaisuudesta on ollut kova paikka, kun siinä iässä useimmilla on muutenkin paljon työtä identiteetin ja epävarmuuksien kanssa.
Näin aikuisiällähän erilaisuuden ja itsensä hyväksymisen pitäisi olla sanomattakin selvää, eikö vaan? :)

Anne Markkunen

Käsittämätöntä ja yhteiskunnan kannalta huolestuttavaa miten monta 👎 tämä ylläileva kommentti on saanut. Kyllä huomaa että niin monet luulee ajattelevansa oikein, "minä olen hyvä ihminen kun olen tätä mieltä", mutta jos mielipide ja fakta nähdään samana asiana, ei siitä vaan yksinkertaisesti seuraa mitään hyvää. On miehiä ja on naisia ja niitä on erilaisia. On myös ihmisiä jotka ovat "siltä väliltä".
Surullista, että naisten ja miesten biologiset erot on nykyään "pannassa" ja kaikkien pitäisi olla vain ihmisiä. Ihan kertakaikkisen älytöntä touhua. Tottakai kaikki on myös ihmisiä j heitä sellaisina tulee kohdella! Ei se tarkoita etteikö mies ja nainen saisi oll erilaisia ja heitä nähdä erilaisina.
TIETENKIN keskivertomies voittaa keskiverto naisen urheilussa, ihan sama vaikka mies haluaisi tulla kutsutuksi naiseksi, teettäisi tissit ja söisi estrogeeniä.
Faktoja kun ei mielipide voi muuttaa. 🤷‍♀️

Eikä tuon ymmärtäminen järin suurta aikokapasiteettia tarvinne, tai pitäisi tarvita. Ihan minimimäärän fysiologian ymmärrystä vain. 🙂

Vierailija

Kysymys ei ole siitä voiko joku vaikuttaa sukupuoleensa vaan ainoastaan siitä että kilpaurheilussa pitäisi voida olla vain biologisesti mieheksi tai naiseksi syntyneitä sarjoissaan. Tai omia sarjoja muunsukupuolisille. Muuten menetetään reilu peli. Muilla elämänaluella on tilaa intersukupuolisille, transsukupuolisille jne.

Vierailija

Käsite: poikatyttö kirjoitti:
Ihme lääkäri jos ei noin vakavasta ongelmasta puhu 14-vuotiaan vanhempien kanssa, kai heilläkin on asiaan jotain sanottavaa koska vielä ovat elatusvelvollisia. Siksi toiseksi ihmiset kehittyvät toiset hitaasti ja toiset nopeammin, samoin toiset säilyvät hyvän näköisinä vaikka vanhenevat ja jotkut ovat jo nuorena vanhan näköisiä.

Etkö lukenut juttua ennen kuin kommentoit noin järkijättöistä soopaa vai etkö ymmärtänyt sitä?

Vierailija

Asiaintuntija kirjoitti:
Sukupuolia on ihmislajilla 2 kappaletta. Mies ja nainen. Joillain ihmisillä on kehityshäiriöitä ja joillain identiteettihäiriöitä. Ei ne ole uusia sukupuolia.

Kunhan joskus saat lapsia, voit havaita, että jo synnytyssalissa merkitään paperille lapsen mitat sekä rastitetaan rasti oikeaan kohtaan KOLMESTA vaihtoehdosta: "tyttö", "poika", "muu".

Vierailija

Intersukupuolisesta suvusta kirjoitti:
Intersukupuolisuutta ei ole kovin monia vuosia tutkittu eikä siitä saanut oikeaa tietoa lapseni saadessa diaknoosin. Hyvä kun asioista kerrotaan oikeaa faktaa. Se on todellinen geenivirhe ei mikään mustatuntuujuttu. Se on myös perinnöllinen, ainakin meidän suvussa jo kuudessa sukupolvessa. Kaikkea hyvää elämääsi Laura, olet rohkea kertoessasi henkilökohtaisesta asiastasi.

Aika mielenkiintoinen tilanne suvussasi ja jopa kuudessa sukupolvessa, että lisääntymiskyvyttömät intersukupuoliset saavat jälkeläisiä.

Mitenkähän intersukupuolisuus diagnosoitiin silloin kuusi sukupolvea sitten? Ei silloin dna-testejä ollut.

Muumimyy

@menaiset päivämäärät kirjoitetaan niin, että piste tulee kuukauden perään. ”26.10.” Eo ”26.10”. Jälkimmäinen on vain kappaleen numero. Ihme ettei ammattinaam artikkeleita kirjoittanut tiedä tällaista.

Vierailija

Käsittääkseni yksikään puolue ei ole kiistänyt intersukupuolisten olemassaoloa. Sen sijaan transsukupuolisuuteen suhtaudutaan kriittisemmin, sillä se ei perustu biologialle, vaan tunteisiin.

Uusionainen

Laura...tsemppiä ! Itse sain Kleinfelterin syndrooma (XXY) diagnoosin vasta 2016, eli elin 57 vuotta ihmetellen miksi en saa lapsia ja miksi en ole kiinnostunut miesten jutuista. Nyt 6-kymppisenä tein ratkaisuni jota olen odottanut liki 40 vuotta tietämättä miksi en tunne olevani mies..

Nykyään olen siis nainen. Noh...muutama juttu vielä kesken mutta saan ainakin elää siinä muodossa kun olen aina tuntenut olevani. Hienosti tulit "kaapista" ulos ! <3 Mitä enemmän näistä kromosomipoikkeamisista puhutaan sitä laajemmalle asia leviää. Ja toivottavasti sitä helpompi normityyppien on hyväksyä erilaisuutta. Paljon tsemppiä urallesi ! Eikä kaikkien tarvi lisääntyä :)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat