”Sietäminen on suurinta rakkautta”, sanoo asiantuntija ja kertoo, miten yhteys pysyy pitkässä parisuhteessa

”Sietäminen on suurinta rakkautta”, sanoo asiantuntija ja kertoo, miten yhteys pysyy pitkässä parisuhteessa

Matti J. Kuronen on 79-vuotias eläkkeellä oleva rovasti, perheneuvoja ja kirjailija. Hän asuu Lappeenrannassa vaimonsa Tellervon kanssa. Vaimonsa aivoinfarktin jälkeen hän on ollut kuusi vuotta tämän omaishoitaja. Vapaa-ajallaan hän pitää palvelukeskuksen tiloissa Tuonen tupa -nimistä kahvilaa, jossa keskustellaan kuolemasta elävästi. 

Todellinen rakkaus alkaa, kun ei ole enää yhtään syytä olla rakastunut, sanoo Matti J. Kuronen Kodin Kuvalehdessä.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (25)

Vierailija

Tärkeä kommentti hyvään artikkeliin tuossa edellä: kaikkea ei todellakaan tarvitse sietää, mutta siitähän ei Matti K puhunutkaan. Hän puhui vanhenemisesta ja sairastumisesta ja siitä, miten rakkaus kantaa myös niiden yli.

Sen sijaan hän EI puhunut siitä, että kaikkea pitää sietää parisuhteessa. Tässä suhteessa tuo lehden otsikko on harhaanjohtava, jopa vaarallinen. Suomessa on todella paljon naisia, jotka tänäkin  arkisena päivänä elävät väkivaltaisen kumppanin kanssa ja viesti heille on tämä: väkivaltaa ei tarvitse eikä pidä sietää. Kerro asiasta. Kenelle vain. Älä häpeä.  Vastuu väkivallasta ei ole sinun vaan aina sen, joka lyö, iskee ja vetää.  Älä siedä, ansaitset parempaa.  Kutsu poliisi, mene lääkäriin, hae apua. Itsellesi ja kumppanille.

Vierailija

Aviopuolison valinnassa voi onnistua tekemään elämänsä virheen, ns. väärän valinnan. Me lähdimme Luojan kiitos eri teille nopeasti. Kumpikin halusi toiselle pelkää hyvää. Ero ei ollut riitainen. Siksi ajatus toisen sietämisestä loputtomiin asti on kummallinen. Ihminen on epätäydellinen ja tekee nuorena ja kokemattomana ja tyhmänä täysin vääriä valintoja myös puolison valinnassaan.

Totta kait rakastaminen on eri asia kuin rakastuminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Mieheni sai luottamukseni särkymään pelaamalla velaksi parisen vuotta. Velat ovat useita kymmeniä tuhansia. Asia paljastui viime vuonna. Olemme olleet pitkään yhdessä (25 vuotta). Rakastuin häneen ensi silmäyksellä. Peliriippuvuuteen sairastuminen on koetellut suhdettamme todella. Loppumaton rakkaus auttaa, vaikka epätoivon hetkiä on ollut. Aika ajoin suren asiaa vieläkin. Maksettavia ulosottomaksuja voisi käyttää tärkeisiin lastemme kuluihin/ menoihin.

Vierailija

Ei kiitos kirjoitti:
Mutta pitääkö kaikkea sietää? En voinut sietää pettämistä ja sitä että mies ei tullut"kaapista ulos". Muuten meni arki hyvin ja yhteen pelattiin kotityöt ja osasimme lukea ns.toistemme ajatukset.päämäärä oli selkeä.jos toinen ei jotain tehnyt niin toinen sitten otti sen tehtäväkseen.mutta ei kaikkea tarvinnut minunkaan sietää.

Aivan, hän ei ollutkaan rehellinen itselleen eikä sinulle. Ja epärehellisyyttä EI tarvitse sietää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat