Kommentit (4)

erisnimet aina isolla

Yhdessä kohtaa tehtävä hämmentää oikeinkirjoitusta. Eri uskontojen jumalista on syytä pyrkiä käyttämään niiden erisnimiä, esim. "Nyame", "Brahma", "Krishna". Kristinuskon jumalan suomenkielinen erisnimi on Jumala (toinen, hyvin harvoin käytetty erisnimi olisi Jahve). Kun siis joku Suomessa ja suomen kielellä kirjoittaa: "Hän uskoo jumalaan", on lähes poikkeuksetta kyseessä yleinen kirjoitusvirhe. Kun kirjoittaja tarkoittaa kristittyä, oikea muoto on: "Hän uskoo Jumalaan". Koska tehtävässä harjoiteltiin suomen kielen tarkkaa käyttöä, tämän olisi voinut tuoda selkeästi esille. Kansainvälistymisen myötä on yhä tärkeämpää ymmärtää ja erottaa eri uskontojen käsitteitä toisistaan, myös tahattomien loukkausten välttämiseksi.

Vierailija

Olen suunnilleen samaa mieltä kuin yllä oleva kirjoittaja. Hieman kyseenalainen oli myös tehtävä, kiertääkö maa aurinkoa vai Aurinkoa. Kirjoittaisin auringon pienellä normaaliin arkitekstiin. Tähtitieteellinen julkaisu olisi eri juttu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kuppiloitsija

Lause alkaa aina isolla kirjaimella. Joten esim. "Eduskunta on sitä ja tätä" - "Eduskunta" isolla E:llä. Lauseen keskellä eduskunta kirjoitetaan pienellä e:llä. Joten väärin meni kun väitätte että eduskunta kirjoitetaan aina pienellä e:llä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat