Nuori nainen tilasi siivoojan yksiöönsä ja joutui somevihan kohteeksi – raivon takana piilee 2 latautunutta arvokysymystä

Nuori nainen tilasi siivoojan yksiöönsä ja joutui somevihan kohteeksi – raivon takana piilee 2 latautunutta arvokysymystä

Ihanaa, omaa keittiötä siivoamaan!

Siivoojan palkkaaminen ei ole sama kuin ulkoistaisi talvirenkaiden vaihdon. Se on jotain paljon latautuneempaa.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (31)

Äiti Rovaniemeltä

Minäkin palkkaisin siivoojan jos olisi varaa. Olen syöpäpotilas ja miehenikion vajaakuntoinen joten siivous on meille raskasta ja välillä ihan mahdotontakin. Minun siivous on usein pikaimurointi ja vessan pesu, muuhun en jaksa.

Ammatiltani olen kotipalveluavustaja. Terveenä olisin voinut siivota vanhuksen koteja, yksiöitakin.
Miksi vanhus saa tilata siivoojan mutta nuori ei?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Tästä on tullut näköjään miesten lehti, kommenttien kirjoittajien sukupuolesta päätellen. No, kyllähän nää jutut on kieltämättä aikamoisia huumoripläjäyksiä tässä lehdessä. Aiheuttaa melkomoista silmien ja pään pyörittelyä uteliaille mieslukijoille.
En nyt tarkoita näitä muodista ja kauneudesta kiinnostuneita miesoletettuja, joita täällä myös pyörii.

Tai jollain on päärooli ja muutamat sivuroolit päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Muhun tää artikkeli vaikutti niin että minä, sinkku, lapseton, yksiössä asuva 37v nainen myös tilasin itselleni siivouksen 😁 jos se tekee musta laiskan tai en oo jonku mielestä sen takia "vaimomatskuu", niin ihan sama. Se mies jonka mielestä tää aiheuttaa sen että en oo vaimomatskuu niin en mä sellasta miestä muutenkaan haluais...

Vierailija

Kotiin ostettavat palvelut lisääntyvät väestön ikääntyessä. Miksi ei näitä samoja palveluita ei voisi hyödyntää myös muut ikäryhmät? Mielestäni tämä elitistinen leima siivouksen ostamisen suhteen voisi pikkuhiljaa väistyä. Se on palvelu muiden joukossa, jolla huolletaan ja ylläpidetään kodin tiloja. Itse ainakin ostaisin mieluiten asunnon, jossa vaikka kylpytilat on siivottu säännöllisesti joka kuukausi. Ja poistettu mahdolliset saostumat ja kalkkitahrat ammattilaisen toimesta.

Vierailija

Olen 44-vuotias nainen. Siivoamme mieheni kanssa kyllä kodin muuten, mutta ikkunoita en ole pessyt koskaan. Enkä pese niin kauan kuin paikkakunnalla on siivoojia. He saavat aikaan paljon parempaa jälkeä paljon nopeammin kuin minä, joten miksi en käyttäisi ihmisten ammattitaitoa? En myöskään vaihda itse autoni renkaita tai tee sen huoltoja, en leikkaa omia hiuksiani ja monta muutakin asiaa teetän ammattilaisilla. Mulla avainjuttu on se, että olen itse oman työni ammattilainen, mutta monessa muussa asiassa toiset ovat pätevämpiä, ja mielelläni annan sen tehdä, joka sen osaa. Hiivattiako se kenellekään kuuluu, mitä palveluita itse kukin ostaa, kun omilla rahoillaan ne maksaa?

Vierailija

Heti kun rahatilanteeni sallii, palkkaan siivojan käymään kotonani ainakin kaksi kertaa kuussa. Inhoan siivoamista, sekä epäsiistiä kotia. Tämä vaihtoehto auttaa sekä sillä on työllistävä vaikutus. Kotimaista pienyrittäjyyttä tulisi tukea myös ostamalla heidän palvelujaan. Saadaan raha kiertämään.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
"Tyni huomauttaa, että remontointi ja auton korjaus, perinteiset miesten työt, on luvallista ulkoistaa."

Remontointi ja auton korjaus ovat hieman vaativampia hommia kuin yksiön siivoaminen, ja siksi ne monesti ulkoistetaan. Yksiön osaa siivota kuka tahansa.


Paitsi mies.

SiivoaminenOnIkävää

Jännästi tässä korostetaan sitä että NAISTA paheksutaan ja ollaan kateellisia. Kyllä ajattelisin aivan samalla tavalla, oli mies tai nainen, että jos ei pientä yksiötään viitsi siivota itse, niin kyllä, valitettavasti on silloin laiska! Ei se tosiasia muutu siitä mihinkään, vaikka kuinka kateellisena pidätte. Tuonkokoisen pikkukämpän siivoaminen ei kovin montaa minuuttia vie viikossa kenenkään kallisarvoista vapaa-aikaa, tai tuuperruta tappourakan jälkeen voimattomana lattialle! Hyvä asia tässä on se että saa työllistettyä siivoojan, ja yrittäjä ottaa löysän rahan pois kuleksimasta!

Vierailija

Lapsuuden kodissani ei käynyt siivooja. Palkkasin siivoojan, kun se on taloudellisesti mahdollista. Nautin täysin siemauksin niin kauan kuin se oli mahdollista. Tuntui mukavalta tarjota siivoojalle töitä. Äitini ei vieläkään käytä siivous- tai muita palveluja, vaikka varaa olisi ja kunto on huono. Lapseni myös siivoavat itse, vaikka tarjosin "huonon" mallin.

Vierailija

Palkkaisin siivoojan jos ois rahaa. En yksinkertaisesti osaa siivota hyvin. Aivoni ovat taysin epajarjestelmalliset, mielessani on kaaos kun pitaa yrittaa jarjestaa jotain. Olen niin suurpiirteinen sottapytty mutta arvostan siisteytta kun joku on hyvin siivonnut. Miehenikin osaa paremmin siivota kuin mina. Olen kasvanut sekamelskassa jo olen siks kai melko sokea sekasotkulle. Yleensa silloin menee vasta yli kun kurkkaa sohvan alle etsien lapsen pikkuautoja ja siella on kauhea polykerros. Sitten yleensa rupean siivoamaan, vaikka ei se koskaan yhta ammattimaisesti onnistu kuin anopilla. Minua ei esimerkiks ikkunoita pestessa vaivaa ikkunoissa viirut. Kunhan ne on hieman puhtaammat niin olen tyytyvainen. Arvostan siisteytta kylla.

Vierailija

Vaikea uskoa, etta tarina on edes totta. Kuka nyt siita suuttuu,jos joku palkkaa kotiinsa siivoojan? Kaikenlaisiahan toita nykyaan ulkoistetaan. Hyvin harva nykyaan ompelee tai kutoo vaikkapa omat vaatteensa tai leipoo omat leipansa jne.

Minulla on kaynyt siivoojat vuosikymmenia. Ensin siksi, etta tein toissa pitkaa ja raskasta paivaa. Nyt vanhempana siksi, etta en jaksa tai edes viitsi itse kaikkea siivota. Kuitenkin nautin siistista kodista. Pihistan sitten jostakin muusta mieluummin kuin tasta. Nama ovat valintoja.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat