Sivut

Kommentit (44)

Vierailija

Aivan väärä tulkinta sanasta "tuottavuus", varsinkin otsikossa. Tässä oikeampi tulkinta tutkimusesta:
1.
sukupuolten välinen selittämätön palkkakuilu samassa ammatissa katoaa, jos huomioon otetaan se, kuinka paljon miehet vs. naiset tekevät tiettyjä työtehtäviä (vakioidaan näillä) -> tosin tämä päätelmä perustuu pieniin otoksiin, joten tulkinnan kanssa ei kannata olla liian varma (mutta tässä ensimmäiset kunnon tulokset aiheesta ylipäänsä)
 

2.
eri määrään/jakaumaan työtehtäviä voi olla monta syytä (tässä osassa päätelmät varmempia):
 

3.
lasten määrä selittää osan erosta (naiset tekee vähemmän jos heitä verrataan miehiin joilla sama määrä lapsia). Yksi syy voi olla esimerkiksi, että miesten työajat joustavat enemmän tiukoissa paikoissa, jolloin vaativampia työtehtäviä on tarjolla.
 

4.
loppua erosta työtehtävissä (Problem Solving, Literacy, Numeracy and ICT) ei selitä mikään yksittäinen tekijä mutta muutamalle selitykselle löytyy tukea aineistosta:
 

5.
Yksi selitys voi olla että naiset ja miehet tulkitsevat työtehtävän laadun eri tavalla. Tälle löytyy tukea "ongelmanratkaisu"-työtehtävän kohdalla.
 

6.
Muita syitä tutkimus ei pyri tarkastelemaan. Näitä voivat aivan hyvin olla esimerkiksi se, että naisille annetaan huonompia työtehtäviä tai että naiset pyytävät niitä vähemmän. Tai että naisille annetaan niin paljon "huonoja" aikaavieviä tehtäviä että he eivät ehdi tehdä yhtä paljon kuin miehet. Tai että naiset suorittavat tekemänsä tehtävät tunnollisemmin kuin miehet. Tai sata muuta mahdollista selitystä, joihin tämä tutkimus ei edes pyri vastaamaan.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Näyttäkääpä yksikin työtehtävä, jossa nainen saa samalla koulutuksella ja samalla suorituksella pienempää palkkaa.

Naisten palkkojen pienuus on vain ammatinvalintakysymys.

Tämä on aivan totta. Naiset valitsevat usein perheen ja vapaa-ajan, harva lähtee samalla tavalla tavoittelemaan ylennystä tai parempaa työtä, kuin miehet. Miehet myös ovat valmiita uhraamaan enemmän työpaikan eteen. Ei tästä voi syyttää muita, kuin ihan naisia itseään. Jokainen voi kouluttautua tekniikan yms aloille, joissa paremmat palkat. Samoin jokainen voi yrittää hakeutua vastuutehtäviin. 

Toki naisten matalapalkka-alojen palkkoja olisi syytä nostaa. Tärkeää työtä tekevät. Mutta opiskelu on valintakysymys. Valituksella ei saa mitään aikaan.

N41

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
fe55aa23

Huomaattehan, että kyseisen tutkimuksen tehnyt henkilö on nainen, ei mies Aspasia Bizopoulou. Joten se siitä puolueellisuudesta. Taitaa olla naisilla liian suuret luulot.

Vierailija

Yhtä tyhjän kanssa "tutkimus", jossa osallistujat saavat itse arvioida kuinka paljon tekevät. Sehän on tunnettua faktaa, että miehet liioittelevat. Työtä hakiessakin miehet arvioivat itseään yläkanttiin ja naiset eivät sano osaavansa jotain jos eivät osaa, siksi nämä "pitää osata krav magaa ja viittätoista kieltä" -työhakemukset lannistavat eniten naisia jotka eivät halua valehdella.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat