Onnettoman huonoa Fingerpori-komediaa voi tuskin kutsua elokuvaksi – lue arvostelu

Onnettoman huonoa Fingerpori-komediaa voi tuskin kutsua elokuvaksi – lue arvostelu

Sanna Stellan ja Jenni Kokander ovat mukana Fingerpori-elokuvassa.

Umpisurkea Fingerpori-komedia ontuu puujalkavitsistä toiseen, kirjoittaa elokuvakriitikko Martta Kaukonen.Lue koko juttu

Kommentit (6)

....

Ainakaan tämän leffan mainos telkkarissa ei ole sopiva näytettäväksi illalla siihen aikaan, kun lapset ovat hereillä. Ihan sama mitkä mainoksessa olevan laulun oikeat sanat ovat, mutta ne kuulostavat ihan joltain muulta. Juuri päiväkodissa kuulin pienen pojan tätä laulun pätkää laulavan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kuvasta päätellen Kokander ainakin eläytyy Rivo-Riittan rooliin täpöillä. Yleensä kriitikoiden ja valtaväestön maku saattaa erota melkoisesti joten elokuva täytyy vain katsoa ja miettiä ihan ite omalle kohalleen.

Tulin sanoneeksi

Täytyy pitää mielessä, että jopa tällaisen ammattikriitikon mielipide on todellakin vain yhden ihmisen mielipide. Kaikella kunnioituksella. 😇😉

Vierailija

Luin tuossa (Wikipedian kautta) tähänastisista kritiikeistä niitä, joissa ei ollut maksumuuria.

Kyllä tässä on sama kuin muutamassa muussakin hiljattaisessa suomalaisessa elokuvassa, jotka olen nähnyt ja joista olen lukenut arvosteluja.

Eli kyllä sen mielestäni valistunut, aihetta tunteva katsoja näkee, onko kritikko ymärtänyt koko elokuvan pointtia (tai vastaavasti pointin puuttumista), riippumatta siitä, onko kriitiikki kehuva vai haukkuva.

Omasta mielestäni ne kriitikot, jotka ovat elokuvan tajunneet, ovat kehuneet sitä pätevin perustein. Ne jotka eivät ole sitä tajunneet ovat haukkuneet kun eivät ole tajunneet, ehkä sen takia, että eivät ole tunteneet Fingerporin maailmaa ja sen huumorin pohjavirettä.

Jossain muussa elokuvassa vastaavasti on ollut haukkuvia kritiikkejä, mutta täysin olemattomin piperrysperustein, kun elokuvan todellisia puutteita (tai yhtä lailla ansioita) ei ole edes hahmotettu.

Vierailija

Tämä oli oikeasti heikoin kotimainen elokuva parin vuoden sisällä. Vertailukohtaa voi hakea kenties Ponterosasta.  Suomessa on viime vuosina tehty montakin heikkoa elokuvaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat