Tehdään tytöttelystä kehu eikä vallankäyttöä – kerro, mitä sana merkitsee juuri sinulle

Tehdään tytöttelystä kehu eikä vallankäyttöä – kerro, mitä sana merkitsee juuri sinulle

Tyttö-sanassa itsessään ei ole mitään pahaa, päinvastoin. Kyse on merkityksistä, joita siihen halutaan liittää, ja niihin me tytöt voimme itsekin vaikuttaa, kirjoittaa Me Naisten toimituspäällikkö Salla Stotesbury.Lue koko juttu

Kommentit (13)

Vierailija

En itse puhuttele aikuista miestä pojaksi, joten toivon että myös minut huomioidaan aikuisena, eli naisena. Tyttö on lapsi, mutta aikuinen voi olemukseltaan olla tyttömäinen tai poikamainen, se on kuvaava sana, ei kuitenkaan määrittelevä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Blondi

Mielestäni nuorempia naisia voi tytötellä. Ei taasen hyvin pukeutuvaa 40-60v.naista voi enää sanoa: Mitä tyttö? Minulle sanotaan mitäs rouvva. Sama kun nuorelle miehelle sanoisi:Mitä poika tai herrasmiehelle: Mitä pojalle kuuluu? Riippuu arvosta ja hienostuneisuudesta. Kun käy esim.lääkärin vastaanotolla sanoisiko lääkäri, herra tohtori, sinä vai poika. Esim: Tutkippas poika rintani.

Tyttö 29

Olen tosi iloinen jos minua sanotaan tytöksi, koska silloin tuntuu nuoremmalta. Kuinka moni ajattelee, että se voi todella tarkoittaa VAIN ikää. Ongelma voi siis olla myös kuulijan tulkinnassa. Ja jos tyttö-sana ärsyttää niin voi olla syytä miettiä itsetuntokurssia.

Ei Paha

Kun olen tullut kampaajalta ja päälläni joku kiva asu, voin tokaista miehelleni: On niin tyttömäinen olo, että eikös mennä iltasella ulos vaikka syömään ?  Ei Paha !

Vierailija

Minua on tytötelty, mutta ihan hauskaa se on ollut, kun äänensävy on ollut oikea. Pari kertaa ärsyyntymiskynnys on ylitetty , mutta teräväkielisenä olen sanonut "kivasti" takaisin. Asia on sillä kuitattu. Itse en ottaisi tällaisesta asiasta hernettä nenääni.

Tyttö 47 v.

Miesvaltaisella rakennusalalla tytöttely on pelkästään nimittelyä henkilölle joka on toiminut ammatissaan 15-25 vuotta. ”Siivoappa tyttö maalivarasto”.

Täti sinulle

Tytöttelyä käytetään nimenomaan arvottamassa naispuolisia ihmisiä. Lääkäreitä tai tuomareita ei tytötellä, siivoojia ja keittiöväkeä kyllä. Olen itse tälläisenä keski-ikäisenä keskijohdon tätinä ottanut tavaksi pojitella kaikkia aikuisista naisista tyttö-sanaa käyttäviä. Insinööri - ja johtajasedät kurtistelevat kulmiaan, kun aamulla kuulevat "huomenta pojjaat, jokos on kahvi tippumassa?"
Tyttö- tai poika-sanan ei tarvitse itsessään olla arvolatautunut, mutta helposti ne tosiaan arvottuvat.

Vierailija

Tyttö on minulle kaunis sana.

Tunsin lapsena vain kivoja tyttöjä.

Pojat naureskelivat, juorusivat, meuhkasivat häirintätarkoituksessa. Ei onneksi mitään sellaista että ketään yhtö olisi koko kouluajan kiusattu, vaikka enhän minä tietenkään poikien keskinäisiä välejä tiennyt.

Toki ajat muuttuvat, mutta kyllä se on enimmäksern positiivinen sana.

Ultimathule

Mieheni mummuvainaa kutsui itsensä isoksi tytöksi vielä 94 vuotiaana, joten ihan ok jos joku kutsuu minua tytöksi. Pahempaa on kun joku sanoo täti 15 vuotiaalle

äiopiskelijaabi

Tyttönä on parasta

Olen itse juuri täysi-ikäisyyden ylittänyt tyttö, joka kuulee vielä todella paljon tytöttelyä esimerkiksi miesvaltaisilla työpaikoilla. Tiedän heidän kiusoittelevan ja piilossa vähättelevän osaamistani tytöttelemällä, mutta en todellakaan anna sen häiritä vaan näytän mitä osaan.

Ystävien kesken tytöttelemme aina. On tyttöjen iltoja, tyttöjen juttuja ja muita ihania omia hömpötyksiä. Ei kaiken tarvitse olla vakavaa naiseutta, joskus täytyy olla pieni tyttö aikuisenakin. Joskus toki tytöttely on myös loukkaavaa, mutta tilanteen voi aina kääntää omaksi parhaakseen hällä väliä-asenteella ja näyttää mihin kaikkeen siistiin myös tytöt pystyvät.

On totta, että tytöstä tulee jossain kohtaa elämää nainen, ja sitä täytyy kunnioittaa. Mutta ei tytöillä ja naisilla ole täysi-ikäisyyden ylittyessä muuta eroa, kuin se sana millä kutsutaan. Tytöttelyä ei pitäsi ottaa loukkauksena, ei missään tapauksessa!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat