Kommentit (4)

Vierailija

Kysymys 15 riippuu vähän maasta, missä listaa luetaan...
Englanninkielisissä maissa hienommissa ravintoloissa Entrée on nimenomaan pääruoka. Main course on rahvaanomaisempi ilmaisu. Ilmaisu juontaa ranskankieleen, jossa alkupalat ovat yleisemmin nimeltään amuse-bouche, ja myös plat principal on jotain, mitä ei listaan kirjoiteta...

Vierailija

Pikeeraus on myös piilo-ommel, jota käytetään esim takkien ja hameiden helmoissa. Eli vastasin nyt tällä tiedolla väärin tässä kyselyssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kysymys 15 riippuu vähän maasta, missä listaa luetaan...
Englanninkielisissä maissa hienommissa ravintoloissa Entrée on nimenomaan pääruoka. Main course on rahvaanomaisempi ilmaisu. Ilmaisu juontaa ranskankieleen, jossa alkupalat ovat yleisemmin nimeltään amuse-bouche, ja myös plat principal on jotain, mitä ei listaan kirjoiteta...

Täällä USAssa myös entrée tarkoittaa pääruokaa ja alkupalat ovat hors d'oeuvres.

Vierailija

Vielä lisää näitä moniselitteisiä kysymyksiä: Filet Mignon on yleensä aina paksu pihvi, koska muuten tuo fileen loppupäästä leikattu pala jäisi vaatimattomaksi, melko pieneksi noisetiksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat