Hanna Partanen ihmetteli outoja oireitaan, muttei tajunnut olevansa hengenvaarassa – sitten lääkäriystävät puuttuivat peliin

Hanna Partanen ihmetteli outoja oireitaan, muttei tajunnut olevansa hengenvaarassa – sitten lääkäriystävät puuttuivat peliin

”Olemme mieheni kanssa pari viime vuotta rakentaneet Järvenpäähän omakotitaloamme, joten vapaa-ajan ongelmia ei ole ollut”, Hanna kertoi Lastenklinikoiden Kummien tapahtumassa.

Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen sairastui viime vuoden alussa molemminpuoliseen keuhkoveritulppaan. Ennen hoitoon hakeutumista hän ajatteli oireidensa johtuvan pilateksesta ja jet lagista.Lue koko juttu

Kommentit (11)

Vierailija

Niin se huono hiilihydraatteihin perustuva, ja terveellisiä luonnollisia rasvoja sekä lihaa demonisoiva ruokavalio, heikentää verenkiertoa kun insuliiniresistanssi pahenee.

Hannan kannattaisi mennä nyt laboratoriokokeisiin ja mittauttaa paastoinsuliini ja paastosokeri, ja laskea niistä HOMA-IR. Jos tulos on suurempi kuin 1, huonoon suuntaan on menossa. Jos tulos on suurempi kuin 2, insuliiniresistanssi on jo vahvasti päällä seurauksineen.

IR kasvattaa riskiä myös laskimotukoksiin, joista keuhkoveritulppakin on syntynyt. ( https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22443091). 

Ja hoitona on tutkitusti tehokas vähähiilihydrattinen dieetti.

Maitoproteiini yliherkkä

Naisilla on keuhkiveritulppa.Juha Sipilällä samalla tutkittiin alttius maitoproteiinille,joka oli yhteydessä keuhkoveritulppaan.Jäikö naiset tutkimatta?Selitellään pitkillä lentomatkoilla tai e-pillereillä.Entä jos todellinen syy jää piiloon ja uhka uudesta sekä vaarallisemmasta keuhkoveritulpasta on olemassa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annuli

Itselläni oli ensin laskimotulppa vasemmassa pohkeessa, joka ilmeni sen jälkeen, kun kävellessä tuntui, että joku työntää puukon joka askeleella jalkaan. Meni pari vuotta ja löytyi tulppia molemmista keuhkoista. Syytä tulpille ei löytynyt. Istumatyötä teen ja sitä epäilin itse. Tuo verikoe joka ilmaisee sekä laskimotulpan että keuhkoembolian on FiDD. Satun tuon tietämään, koska itseltäni sitä on kontrolloitu muutaman kerran.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
mikä verikoe paikallistaa tulpan juuri keuhkoihin? Ihan mielenkiinnosta kysyn

Ei mikään. Syvää laskimotukosta tai keuhkoemboliaa epäiltäessä otetaan Fidd-arvo verikokeena. Keuhkoveritulpan paljastaa keuhkojen tietokonetomografia joka tehdään päivystyksenä. Keuhkoveritulppa ei koskaan synny keuhkoissa, vaan on tavallisesti lähtöisin alaraajojen syvistä laskimoista, joista kulkeutuu verenkierron mukana keuhkoihin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat